پیام سپاهان

آخرين مطالب

کاندیدای مجلسی که 2 روز قبل از انتخابات ترور شد/ محسنی اژه‌ای: طلبگی‌ام را مدیون شهید بهشتی‌نژاد هستم اجتماعی

کاندیدای مجلسی که 2 روز قبل از انتخابات ترور شد/ محسنی اژه‌ای: طلبگی‌ام را مدیون شهید بهشتی‌نژاد هستم
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان -

پیام سپاهان


به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،جوانان و نوجوانان دهه هفتاد و هشتاد که از شهدای انقلاب و دفاع مقدس خاطره‌ای ندارند، عمدتاً پیش از شنیدن نام شهدای مدافع حرم، نام شهدای ترور را شنیده‌اند.
در تمام این چهل و چند سالی که از عمر پربرکت انقلاب اسلامی می‌گذرد دشمنان این کشور برای رسیدن به اهداف شوم خود دست به حذف فیزیکی شخصیت‌های انقلابی و مؤثر جامعه زده‌اند و این موضوع بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و در دهه 60 نیز به اوج خود رسید، اما این اقدامات تروریستی و ناجوانمردانه تأثیر چندانی بر روند پیشرفت ملی و اسلامی ایرانیان نداشته است.
در این چهار دهه 17 هزار شهید ترور داشته‌ایم؛ 17 هزار شهید یعنی 17 هزار جنگ نابرابری که بدون اعلان جنگ به وقوع پیوسته و تمام گناه شهید آن بی‌گناهی است.
یکی از این 17 هزار شهید ترور، روحانی شهید حجت‌الاسلام سیدحسن بهشتی‌نژاد متولد سال 1324 است که علاوه بر درجات بالای علمی و معنوی به عنوان حاکم شرع دادگاه انقلاب شیراز، امام جمعه موقت اصفهان و کاندیدای مجلس شورای اسلامی فعالیت‌های زیادی داشته است و به دلیل همین فعالیت‌ها و تلاش‌هایش در تاریخ 3 مرداد 1360، مصادف با 21 رمضان 1400 هجری قمری، توسط تروریست‌های گروهک منافقین در خانه‌اش ترور شد و به شهادت رسید.
شهید بهشتی‌نژاد در خانواده‌ای روحانی متولد شد که به همراه چهار برادر خود در محضر پدرشان مرحوم آیت‌الله سید مصطفی بهشتی‌نژاد تلمذ نموده و به کسوت روحانیت در آمدند؛ البته شهید سیدحسن تنها شهید این خانواده نیست و برادر ایشان، سیدمهدی نیز در جبهه‌های جنگ تحمیلی به شهادت رسید.
به مناسبت چهلمین سالگرد ترور ناجوانمردانه این شهید بزرگوار به سراغ پسر ایشان، حجت‌الاسلام سیدمحمدرضا بهشتی‌نژاد رفتیم تا بیش‌تر با خصوصیات و زندگینامه این شهید آشنا شویم.
حجت‌الاسلام سیدمحمدرضا بهشتی‌نژاد در ابتدا در خصوص زندگینامه پدر شهیدش اظهار داشت: شهید سیدحسن بهشتی‌نژاد از نظر خانوادگی در یک خانواده مذهبی و علمی در اصفهان به دنیا آمدند؛ پدر ایشان مرحوم آیت‌الله سید مصطفی بهشتی‌نژاد از شاگردان خوب حاج آقا رحیم ارباب بوده و در تقوا زبانزد بودند، عمده تحصیلات شهید در نزد پدرشان در اصفهان بود و زمانی که به قم مشرف می‌شوند به تربیت علمایی مثل مرحوم شیخ مرتضی حائری فرزند شیخ عبدالکریم حائری مؤسس حوزه علمیه قم می‌پردازند.
این فرزند شهید ادامه داد: پدرم از جهت علمی بسیار قوی بودند و، چون از همان اول درس‌ها را تحت تربیت پدرشان آموخته بودند در امتحانی که در قم برگزار شد بین همه طلاب نفر دوم شدند و در عین حال سعی می‌کردند بحث‌های تبلیغی‌شان در غیر وقت‌های درسی باشد؛ ایشان در کنار درس به سیاست و تبلیغ هم اهمیت می‌دادند، اما حاضر نبودند بحث‌های درسی‌شان تحت‌الشعاع قرار بگیرد.
وی افزود: از همان زمان با اینکه امکانات تفسیر و سایر درس‌ها در حوزه ضعیف بوده، اما ایشان گروه‌ها و لجنه‌های تحقیقی با طلبه‌های اصفهانی تشکیل می‌دادند و با محوریت خودشان درس‌های تفسیری و بحث‌هایی که مربوط به شبهات آن زمان بوده مثل مارکسیست‌ها و توده‌ای‌ها، گروه‌هایی را با طلبه‌های همفکر و خوش‌فکر تحت نظر شهید بهشتی و مطهری برگزار می‌کردند در تلاش بودند خلأ حوزه را با همفکری‌ها و مباحثات این‌چنینی رفع کنند.
رأفت در عین صلابت
بهشتی‌نژاد در خصوص ارتباطات خانوادگی شهید توضیح داد: ایشان انسان پرجاذبه‌ای بودند و در عین قاطعیت، خوش‌اخلاق و در عین حال هم رأفت داشتند و هم با صلابت بودند؛ در بین خانواده و خویشان هر شخصی در هر زمینه‌ای که مشکلی داشت به ایشان مراجعه می‌کرد و پناه همه خویشان بودند و هم محله‌ای‌ها و افراد مختلفی که با ایشان در ارتباط بودند خیلی زود جذب‌شان می‌شدند.
فرزند شهید بهشتی‌نژاد خاطرنشان کرد: در زمان شهادت ایشان 10 ساله بودم، اما تا جایی که به یاد دارم نسبت به درس من اهمیت زیادی قائل بودند و به مدرسه‌ام می‌آمدند و پیگیر بودند؛ در خصوص تربیت دینی‌ام با اینکه حدود 7 سال داشتم، اما پدرم به نماز اول وقت مقیدمان کرده بودند، نسبت به رفقایم حساسیت ویژه‌ای داشتند و فردی فعال، پرجاذبه، خوش‌اخلاق و دارای صلابت بودند.
بوسه مجرم بر دستان قاضی
وی بیان کرد: از نکات دیگری که راجع به رابطه و جذابیت ایشان می‌توانم بگویم این است که حتی بعد از ورودشان به قوه قضائیه اخلاق‌شان برای مجرمین هم جذابیت داشت؛ خودشان بیان می‌کردند که دستور داده‌اند به شخصی شلاق زده شود و همین کار هم صورت گرفت و پس از این اتفاق شخص مجرم دست ایشان را بوسیده و گفته این شلاق من را آدم کرد.
شهید بهشتی‌نژاد، عامل تغییر اوضاع فرهنگی شهر شیراز بودند
بهشتی‌نژاد گفت: در مدتی که ایشان شیراز بودند، با اینکه سال‌های اول انقلاب بود و جشن‌های زمان شاه در شیراز برگزار می‌شد و در زمان طاغوت شهر آلوده‌ای بود، اوایل انقلاب ایشان مدت کوتاهی که آنجا بودند به قدری کار فرهنگی انجام دادند، ندامتگاه برای مجرمین ایجاد کردند، با آن‌ها صحبت کردند و مشکلات را حل می‌کردند که اوضاع شیراز را در مدت کوتاهی سامان دادند به‌طوری که شهید محراب، آیت‌الله دستغیب در نماز جمعه از ایشان به اسم تشکر می‌کنند که اوضاع شهر را تغییر دادند.
این فرزند شهید ادامه داد: خودشان تعریف کرده بودند که با یک کمونیستی در تاکسی بحث می‌کردند و به مقصد رسیدند و بحث را ادامه دادند و زمانی که می‌خواستند جدا شوند، شخص گفته بود قبل از اینکه عاشق مکتب شما بشوم عاشق اخلاق شما شدم؛ چنین اخلاقی را در خانواده و دوستان داشتند و نسبت به مجرمین و حتی افرادی که خدا را قبول نداشتند طوری رفتار می‌کردند که آن‌ها را شیفته خودشان می‌کردند.
شهید بهشتی‌نژاد، همگام و هم‌مسیر با شهید مظلوم دکتر بهشتی
وی پیرامون ارتباط شهید سید حسن بهشتی‌نژاد و شهید مظلوم آیت‌الله بهشتی تصریح کرد: از جهت خانوادگی نسبت خانوادگی با شهید مظلوم دکتر بهشتی داشتیم یعنی از یک طایفه هستیم و شهید بهشتی هم از محله لنبان و چهارسو اصفهان بودند و ما هم از همان محله هستیم و از پسرعمو‌های با واسطه محسوب می‌شویم.
بهشتی‌نژاد خاطرنشان کرد: نکته دیگر اینکه مرحوم شهید دکتر بهشتی از شاگردان پدربزرگم بودند و برخی از درس‌هایشان را در اصفهان با مرحوم آیت‌الله مصطفی بهشتی می‌گذراندند و این ارتباط را قوی‌تر می‌کرد؛ همچنین پدربزرگم 2 عیال اختیار کرده بودند.

پیام سپاهان

فرزند شهید بهشتی‌نژاد افزود: پدرم علاقه وافری به شهید مظلوم دکتر بهشتی داشتند و در کار‌های علمی، مبارزاتی و سیاسی‌شان چه قبل و چه بعد از انقلاب از ایشان مشورت می‌گرفتند؛ شهید بهشتی به پدرم پیشنهاد می‌دهند که به قوه قضائیه بروند و ایشان علی‌رغم اینکه به درس علاقه‌مند بودند به دلیل احساس تکلیفی که می‌کنند و اصرار شهید مظلوم این مسؤولیت را قبول می‌کنند.
تغییر مسیر زندگی رئیس کنونی قوه قضائیه به وسیله شهید بهشتی‌نژاد
وی در خصوص مبارزات سیاسی پدر شهیدش بیان کرد: ایشان از قبل از انقلاب در عین حال که طلبه خوش‌فکر قم بودند، اما تلاش می‌کردند ایام تبلیغ را مکان‌های مختلفی بروند و حجت‌الاسلام محسنی‌اژه‌ای هم که رئیس قوه قضائیه هستند در زندگی‌نامه‌شان اشاره کردند که مرحوم پدرم قبل از انقلاب برای تبلیغ به اژه رفته بودند و به منزل پدر آقای اژه‌ای که فردی عالم‌دوست بودند رفتند.
محسنی اژه‌ای: طلبگی‌ام را مدیون شهید بهشتی‌نژاد هستم
بهشتی‌نژاد ادامه داد: وقتی پدرم وارد منزل ایشان می‌شوند، آقای محسنی‌اژه‌ای نوجوان بودند و زمانی که پدرم با ایشان مواجه شده و متوجه می‌شود فرد با استعدادی است به پدرشان پیشنهاد می‌دهد که به درد طلبگی می‌خورند و به دلیل جذابیتی که پدرم داشتند، پدر آقای اژه‌ای همان موقع موافقت می‌کنند و ایشان را همراه پدرم به قم می‌فرستند و در قم به مرحوم شهید دکتر بهشتی معرفی می‌شوند و طلبه می‌شوند و خود آقای اژه‌ای به من گفتند که طلبگی‌ام را مدیون پدر شما هستم.
این فرزند شهید افزود: پدرم در ضمن تبلیغات، بحث‌های سیاسی و مبارزه با شاه را مطرح می‌کردند؛ قبل از انقلاب سخنرانی ایشان در بیت آیت‌الله خادمی بود که محور مبارزات قبل از انقلاب در اصفهان بودند، ایشان در یکی از جلسات‌شان سخنران بودند و بلافاصله پس از آن تحت تعقیب ساواک قرار می‌گیرند و مدتی مخفیانه زندگی می‌کردند.

پیام سپاهان

وی بیان کرد: ایشان پس از انقلاب مسؤولیت‌های مختلفی داشتند؛ از جمله اینکه آیت‌الله طاهری ایشان را به مرحوم امام معرفی می‌کنند که به عنوان امام جمعه موقت اصفهان باشند و زمانی که از شیراز آمدند برخی اوقات خطبه‌های نماز جمعه را بیان می‌کردند و پس آن بحث کاندیداتوری‌شان برای مجلس مطرح می‌شود که قبول می‌کنند و حدود 2 روز قبل از برگزاری انتخابات ایشان را ترور می‌کنند.
بهشتی‌نژاد تصریح کرد: مدتی بعد تیمی که ایشان را ترور می‌کند دستگیر کردند و زمانی که با مجرمین مصاحبه‌هایی صورت گرفت، در چند جلسه از جلسات دادگاه خودم حضور داشتم و سؤال که می‌کردیم شهادت ایشان عمدتاً از اقداماتی که در شیراز انجام داده بودند نشأت گرفت و معتقد بودند ایشان نباید به هیچ صورتی وارد مجلس شود.
فرزند شهید پیرامون شهادت پدرش توضیح داد: ددمنشی و وحشیانه بودن منافقین باعث شد در روز 21 ماه رمضان، روزی که حتی افرادی که مذهبی و اهل روضه هم نیستند به احترام امیرالمؤمنین حرمتی قائل باشند، منافقین این حرمت‌ها را رعایت نکردند؛ پدرم آن شب احیایی در مسجد برای مردم و احیایی برای اهل خانه می‌گیرند، بعد از خوردن سحری نماز صبح می‌خوانند و استراحت می‌کنند و اوایل صبح که مردم خواب بودند آن زمان را برای شهادت انتخاب می‌کنند و تحت عنوان اینکه نامه‌ای را از دادگاه شیراز آورده‌ایم درب خانه را می‌زنند و با اینکه 2 پاسدار داشتند، اما چون این‌طور گفتند خودشان پشت در می‌روند.
وی ادامه داد: برادرزاده ایشان هم به اسم سید حمید که 2 سال و نیم داشت در حیاط کنار پدرم بودند و آن منافق طبق اعتراف‌هایی که خودش در دادگاه کرد اول بچه را هدف قرار می‌دهد، زیرا احتمال می‌دادند پدرم مسلح باشد و قصد پرت کردن حواس ایشان را داشتند.
بهشتی‌نژاد یادآور شد: در همان جلسه دادگاه منافقین اعتراف کردند که برنامه‌مان این بود که وارد خانه شویم و همه اعضا را بکشیم، چون باور نمی‌کردند خودشان پشت در بیایند؛ در جلسه دادگاه وقتی از قاتل سؤال می‌کنند که چرا بچه را به قتل رساندی، جواب می‌دهد اگر این بچه هم بزرگ می‌شد مانند بقیه می‌شد و نمی‌خواستیم به کوچک و بزرگ آن‌ها رحم کنیم.
فرزند شهید بهشتی‌نژاد در پایان اظهار کرد: اگر خداوند بر سر ما منت نمی‌گذاشت و این افراد وحشی پیروز می‌شدند همان رفتار‌های وحشیانه‌ای که داعشی‌ها انجام می‌دهند آن‌ها هم انجام می‌دادند، همان‌طور که در همان سال ترور، سال 1360 این وحشی‌گری‌ها را به طور کامل انجام دادند و به کوچک و بزرگ رحم نکردند و هر شخصی را فکر می‌کردند در راه آنان کوچک‌ترین مانعی ایجاد می‌کند حذف فیزیکی می‌کردند.
به گزارش فارس، شهید سیدحسن بهشتی‌نژاد، سیدی جلیل‌القدر از فرزندان فاطمه (س) صبح روز بیست و یکم ماه رمضان و روز شهادت مولایش امیر مؤمنان (ع) روزه‌دار و محزون در سوگ نشسته است که ناگهان آتشی از دهانه سلاح نفاق و تزویر گشوده می‌شود و این شهید بزرگوار به همراه سید حمید، برادرزاده 2 سال و نیمه‌اش در خون می‌غلتند.
آری، همانند تمام این چهل سال کوری دل منافقین آن‌ها را به لئامتی رساند که کودک خردسال 2 سال و نیمه بی‌گناه و پاک را هم قربانی رذالت خود کردند و امروز در کمال تعجب می‌بینیم که این ماشین‌های کشتار مدعی حمایت از مردم ایران شده‌اند و اینجاست که اهمیت مطالعه تاریخ بیش از پیش هویدا می‌شود.
منبع:فارس
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/300811/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شهدا سرمایه اصلی نظام هستند

پیگیری حل مشکلات جامعه ایثارگران استان ایلام در سطح ملی

آغاز رقابت داوطلبان نوبت اول کنکور 1403 در رشته علوم تجربی

کیفیت هوای کلانشهر اصفهان ناسالم برای گروههای حساس

لغو پی در پی کنسرت‌ها در ایران/ وقتی وزارت ارشاد نمی‌تواند پای مجوز خودش بایستد (فیلم)

3200مترمربع از معابر روستای ابیانه سنگ‌فرش شد

خورو بیابانک بارانی‌ترین منطقه اصفهان

عشق زندگی می بخشد

منتظر پیکسل تبلت 2 گوگل نباشید!

ایمیل اشتباه اپل به مشتریان آیفون، خبرساز شد

به‌روزرسانی نسل بعدی Fallout 4 منتشر شد

آیا دکترین هسته‌ای ایران تغییر کرده است؟

دوربین مخفی از پشت پرده کمبود شیرخشک/ ویدئو

380 نفر در کمیسیون‌ پزشکی و تعیین درصد جانبازی شرکت کردند

راه‌اندازی مجدد دبیرخانه «شهر اسلامی» در شهرداری اصفهان

مشارکت 256 نیروی راهداری استان اصفهان در عملیات راهداری بارش های اخیر

گام بلند شهرداری اصفهان در بودجه‌ریزی حوزه فناوری اطلاعات

حیدرآباد؛ اصفهانی نو در قلب هندوستان

نیاز به 6 هزار میلیارد ریال اعتبار برای طرح‌های پیشگیری از سیل در اصفهان

میراث‌فرهنگی اصفهان باید دوباره زنده شود

بررسی ابعاد سیاسی علامه سیدمحمد باقر درچه‌ای/ یک کنش‌گری سیاسی با شاگردپروری

تصویب بیش از 50 مصوبه برای توسعه شرق شهرستان اصفهان

برنامه سینماهای اصفهان امروز جمعه 7 اردیبهشت + ساعت اکران «مست عشق» و قیمت بلیت

آغاز بازی های انتقامی پرسپولیس و اوسمار ویرا

برنامه پرواز‌های فرودگاه اصفهان در روز جمعه هفتم اردیبهشت 1403

موفقیت وشوکاران سپاهان در چین

دعوت هندبالیست های سپاهان به اردوهای تیم ملی

وضعیت قرمز هوا در دو ایستگاه اصفهان

چادگان؛ نگین گردشگری اصفهان

هوای روز جمعه اصفهان و کاشان آلوده است

اجرای 29 ویژه برنامه در منطقه 8 ویژه هفته فرهنگی اصفهان

بعضی از رنج ها‌‌‌‌‌‌‌ را نمیشه حل کرد!

داستانک/ انسان های بازنده

موجودات فضایی‌ بازی Exodus نژادهای متنوعی خواهند داشت

تلگرام با 15 قابلیت جدید نفس را در سینه واتساپ حبس کرد

اپل واچ سری X احتمالا از مادربرد با طراحی باریک‌تر استفاده خواهد کرد

فرمانده‌ای که روح نبرد را در کرانه‌ باختری دمید

مناسبت روز/ جمعه، 7 اردیبهشت‌ماه

اینفوگرافی/ 6 نشانه پنهان ابتلا به فرسودگی شغلی

ماجرای خاوری که در سیل اردستان زیر آب ماند

ضرورت توجه به سرمایه اجتماعی در تعامل مجلس و دولت/ وفاق و همدلی در اصفهان رو به ارتقا است

رفع نواقص پروژه بیمارستان بهارستان به خوبی پیش رفته است

اتخاذ بیش از 50 مصوبه برای حل مسائل و مشکلات شرق شهرستان اصفهان

نمایشگاهی از نیم قرن تلاش برای احیای جلفا

جریمه راننده پراید به سبک جرثقیل‌داران! + فیلم

50 مصوبه برای حل مشکلات شرق شهرستان اصفهان

بخشی از کتاب/ چون که او گل من است

ارتباط مغز و کامپیوتر؛ رقیب چینی تراشه نورالینک ایلان ماسک معرفی شد

گلکسی رینگ سامسونگ به هوش مصنوعی مجهز خواهد بود

سناتو آمریکایی خواستار جلوگیری از فروش تمام کالاها به هواوی شد