پیام سپاهان
ثبت بیش از 4 هزار سکته مغزی در اصفهان
شنبه 13 آبان 1402 - 9:18:07 AM
فارس
پیام سپاهان - شهربانو مظاهری، رئیس اداره بیماری‌های معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اصفهان با بیان اینکه مراکز مدیریت درمان سکته حاد مغزی (724) در هفت روز هفته و به طور 24 ساعته آماده خدمت‌رسانی به بیماران مبتلا به سکته مغزی طبق شیوه‌نامه مشخصی هستند، اظهار داشت: تعداد مراکز 724 در استان اصفهان در سال جاری نسبت به سال گذشته حدود 25 درصد افزایش یافته است.
وی به فعال بودن پنج مرکز درمان سکته حاد مغزی در کلانشهر اصفهان گفت: این مراکز در سراسر استان و به ‌منظور دسترسی هرچه بهتر و سریع‌تر بیماران به خدمات تخصصی ایجاد شده است.
مظاهری با اشاره به اینکه مراکز 724 باید به تجهیزاتی مانند سی تی اسکن و همچنین متخصص مغز و اعصاب مجهز باشند، خاطرنشان کرد: انتظار می‌رود پس از انتقال بیمار مبتلا به سکته مغزی به مراکز 724، خدمات درمانی مخصوص در کمتر از 60 دقیقه به بیمار ارائه شود که این شاخص در اصفهان مطلوب است.
رئیس اداره بیماری‌های معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه سالانه حدود 550 هزار سکته مغزی در کشور ثبت می‌شود، اضافه کرد: تعداد موارد سکته مغزی ثبت شده در سامانه پرونده الکترونیک سلامت(سپاس) بیمارستان‌های استان اصفهان در سال گذشته حدود 4 هزار و 300 مورد بود که با احتساب مواردی که به بیمارستان مراجعه نکرده یا بلافاصله پس از سکته، جان باختند می‌توان گفت که حدود 5 هزار سکته مغزی داشته‌ایم.
وی با اشاره به اینکه بر اساس آمار کشوری حدود 15 درصد از سکته‌های مغزی به مرگ منجر می‌شود، عنوان کرد: سکته مغزی دومین عامل مرگ و میر در کشور است و درصد قابل توجهی از افرادی که پس از سکته زنده می‌مانند دچار ناتوانی‌های جسمی طولانی مدت می‌شوند.
مظاهری افزود: بر اساس مطالعات وزارت بهداشت در سال 1400 بروز سکته مغزی در میان مردان بیشتر از زنان گزارش شده است.
رئیس اداره بیماری‌های معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از مردم درخواست کرد تا علائم سکته مغزی را بشناسند و به محض رویت این علائم با اورژانس 115 تماس بگیرند زیرا رسیدگی سریع به این بیماران، جان آنها را نجات داده و آسیب‌ها و ناتوانی‌های طولانی مدت ناشی از سکته را کاهش می‌دهد.
وی این علائم را بی‌حسی و فلج شدن صورت و دست، اختلال در دید و صحبت کردن، سردرد و سرگیجه شدید همراه با تهوع اعلام کرد و ادامه داد: زمانی که ماموران اورژانس پس از رسیدن به بالین بیمار این علائم را در او شناسایی کنند، کد 724 را برای بیمار می‌زنند و او را در کوتا‌ترین زمان ممکن به نزدیکترین مرکز درمان سکته حاد مغزی منتقل می‌کنند.
مظاهری زمان طلایی برای درمان سکته مغزی را سه تا چهار ساعت پس از وقوع سکته دانست و تصریح کرد: حدود 30 درصد از افراد مبتلا به سکته مغزی که در زمان طلایی درمان شده‌اند، بدون عوارض بهبودی کامل پیدا کردند که عدد قابل توجهی است.
رئیس اداره بیماری‌های معاونت درمان دانشگاه همچنین ابتلا به فشار خون، دیابت، چربی خون بالا، مصرف دخانیات و مشروبات الکلی، افزایش وزن و چاقی، عدم تحرک، اضطراب و برنامه غذایی نادرست را از جمله عوامل خطر در ابتلا به سکته مغزی دانست و خاطرنشان کرد: با اصلاح سبک زندگی، کنترل قند و فشار خون و ورزش کردن به مدت حداقل 30 دقیقه در روز می‌توان خطر بُروز آن را کاهش داد.
پایان پیام/63101/

http://www.sepahannews.ir/fa/News/789343/ثبت-بیش-از-4-هزار-سکته-مغزی-در-اصفهان
بستن   چاپ