پیام سپاهان
اسرائیلی ها حتی از آمریکا هم جاسوسی می‌کنند
سه شنبه 5 مرداد 1400 - 07:06:18
پیام سپاهان - جام جم /بررسی رسانه‌های مختلفی از جمله واشنگتن پُست،لوموند، گاردین و چند منبع دیگر اخیرا فاش کردند که یک جاسوس‌افزار صهیونیستی به نام پگاسوس به برخی کشورها از جمله عربستان‌سعودی و امارات عربی متحده فروخته شده و از آن برای هک اطلاعات گوشی چند شخصیت مهم در سطح جهان استفاده شده‌است. روزنامه گاردین که مدت‌ها به افشاگری درباره شرکت توسعه‌دهنده جاسو‌س‌افزار پگاسوس پرداخته، در گزارشی فاش کرده‌بود تل‌آویو برای فروش این نرم‌افزار به حکومت سعودی نیز مجوز صادر کرده‌است. در خصوص ابعاد این پرونده، با پروفسور شیرین هانتر، استاد دانشگاه جورج تاون و عضو شورای روابط خارجی ایالات متحده گفت‌وگویی داشته‌ایم که در ادامه می‌آید:
بسیاری از منابع امنیتی و رسانه‌ها تاکید کرده‌اند نقش سعودی‌ها و اماراتی‌ها در پرونده موسوم به پگاسوس بسیار پررنگ بوده و بخش مهمی از جاسوسی‌های تل‌آویو علیه سیاستمداران، روزنامه‌نگاران و حقوقدانان دنیا با حمایت و کمک ریاض و ابوظبی انجام شده‌است. نظر شما در این خصوص چیست؟
برای درک این موضوع لازم است پیشینه مناسبات امنیتی تل‌آویو با عربستان‌سعودی را مورد توجه قرار دهیم. پیشینه همکاری‌های اطلاعاتی و امنیتی عربستان و اسرائیل به دو دهه قبل می‌رسد. بنابراین پرونده پگاسوس، مصداق نخستین همکاری امنیتی ریاض و تل‌آویو محسوب نمی‌شود. درخصوص امارات نیز همین طور است. همکاری‌های اطلاعاتی و امنیتی تل‌آویو و اماراتی‌ها نیز سال‌هاست در جریان بوده و استمرار داشته‌است. این همکاری که ابتدا مخفیانه بود در سال‌های اخیر آشکار شده‌است. عربستان و امارات از ظرفیت‌های دستگاه امنیتی اسرائیل (با هدف بهره‌برداری خود) سال‌هاست استفاده می‌کنند.
جاسوس‌افزار پگاسوس دارای مجوز از شرکت NSO مستقر در فلسطین اشغالی است و از آن برای هدف قراردادن گوشی‌های همراه متعلق به دو زن از نزدیکان جمال خاشقچی ستون‌نویس پیشین این روزنامه استفاده شده‌است؛ می‌دانیم که خاشقچی به دست عوامل سعودی در کنسولگری ریاض در استانبول ترور شد. البته مقامات ترکیه‌ای واکنشی نسبت به این موضوع نشان نداده‌اند. تحلیل شما از این ماجرا چیست؟
به نظر من، دولت ترکیه از پرونده جمال خاشقچی استفاده ابزاری خود را کرده و خواهد کرد. حتی حمایت ترکیه از فلسطین نیز اقدامی ابزاری برای گسترش نفوذ آنکارا در جهان عرب محسوب‌می‌شود.
 از سوی دیگر، می‌دانیم همکاری‌های امنیتی ترکیه و اسرائیل نیز سال‌هاست در جریان است. افشای نام جمال خاشقچی به عنوان کسی که در زمره لیست شنود و جاسوسی در پرونده پگاسوس بوده‌است، تاثیری در روابط امنیتی آنکارا و تل‌آویو نخواهدداشت. در مقابل، اسرائیل نیز به نوبه خود هم با ترکیه و هم با کردها( کردهای مخالف حکومت ترکیه) وارد معامله و بازی‌می‌شود.
خبرگزاری فرانسه نوشته ظاهرا مکرون هم در کنار شخصیت‌های جهانی، یکی از افرادی بوده که هدف حمله جاسوس‌افزار پگاسوس قرار گرفته‌است. اهداف جاسوسی از مقامات فرانسوی در این سطح چیست و چرا مکرون هدف جاسوسی بوده‌است؟
دستگاه‌های امنیتی در تل‌آویو می‌خواهند تفکرات و مناسبات رهبران کشورهای مختلف از جمله کشورهای غربی را به صورت مستمر در رصد خود داشته‌باشند. هدف از این مساله مشخص است. آنها می‌خواهند در هر نقطه‌ای که نیاز بود، بر سیاست‌ها و رفتارهای سیاستمداران غربی تاثیر بگذارند و حتی در مواردی که می‌بینند اقدامات آنها با آنچه اسرائیل می‌خواهد همسو نیست، آنها را تحت فشار قرار دهند. در این خصوص، اسرائیل از همه جاسوسی می‌کند. حتی باید بگویم اسرائیل برای دستیابی به اهداف خود، از آمریکا نیز جاسوسی می‌کند.
فروخته شدن نرم افزار جاسوسی پگاسوس از سوی رژیم‌صهیونیستی به عربستان و امارات نشانه چیست؟برخی تحلیلگران معتقدند عربستان و امارات با پول توانسته‌اند به حدی به تل‌آویو نزدیک شوند که حتی افرادی چون مکرون که از متحدان اسرائیل است هم هدف جاسوسی مشترک آنها باشد. ارزیابی شما چیست؟
باید بگویم سطح روابط اسرائیل و عربستان، از عادی‌سازی گذشته‌است. ما اکنون شاهد همکاری تل‌آویو با ریاض هستیم. این یعنی صرفا بحث عادی‌سازی ساده روابط و ایجاد برخی روابط مرسوم و کلی میان آنها موضوعیت ندارد. زمانی که از لفظ همکاری استفاده می‌کنیم، از سطحی عمیق‌تر از روابط بازیگران سخن می‌گوییم. معتقدم پس از مرگ ملک سلمان پادشاه فعلی عربستان، بن‌سلمان سریعا روابط رسمی ریاض و تل‌آویو را برقرار خواهد کرد. در این میان، روابط تل‌آویو و ریاض صرفا جنبه‌ای اقتصادی ندارد. در این میان، تل‌آویو و ریاض هر دو منافع منطقه‌ای مشترکی را با یکدیگر تعریف کرده‌اند. در خصوص امارات نیز عملا همین‌طور است. امارات برای آن‌که حمایت آمریکا از خود را در منطقه داشته‌باشد و بتواند از حمایت واشنگتن برخوردار باشد، عادی‌سازی و آشکارسازی روابط خود با تل‌آویو را در دوران ریاست‌جمهوری ترامپ در دستور کار قرار داد. در آن زمان، اماراتی‌ها مدعی شدند محصول این عادی‌سازی، تعویق الحاق بخشی از کرانه‌باختری ( به سرزمین‌های اشغالی) بوده‌است. اما در حقیقت امارات این موضوع را پیش کشید تا از انتقادات علیه خود جلوگیری کند.در هر حال اماراتی‌ها در ازای جلب حمایت مستمر آمریکایی‌ها از خود، روابط با اسرائیل را برقرار کرده‌اند. این مساله در تحلیل رفتارهای مشترک ابوظبی و تل‌آویو در عرصه‌های گوناگون باید مورد توجه و تمرکز قرار گیرد.

http://www.sepahannews.ir/fa/News/299029/اسرائیلی-ها-حتی-از-آمریکا-هم-جاسوسی-می‌کنند
بستن   چاپ