پیام سپاهان

آخرين مطالب

آیا اینترنت ماهواره‌ای تهدیدی برای سلامت و حریم خصوصی است؟ علمی

آیا اینترنت ماهواره‌ای تهدیدی برای سلامت و حریم خصوصی است؟
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - دیجی کالا / در سال 2020 پروژه‌ی استارلینک رسما برنامه‌ی پایلوت خود را آغاز کرد و کاربران خانگی آمریکا اولین کسانی بودند که فرصت تجربه‌ی اینترنت ماهواره‌ای این شرکت را داشتند. با توجه به تعداد ثبت‌نام‌ها می‌‌شد حدس زد که مردم به این فناوری خوش‌بین و از دسترسی به آن خوشحال هستند. اما مانند هر فناوری جدید دیگری که بسیاری از مردم از جزئیات آن سر در نمی‌آورند، بعضی کاربران هم با آن موافق نبودند.
استارلینک در واقع شبکه‌ای از هزاران ماهواره‌ است که با هدف در دسترس قرار گرفتن اینترنت در تمامی کره‌ی زمین راه‌اندازی شده. اما بعضی از افراد درباره‌ی ارزش این سرویس در مقابل احاطه شدن با هزاران ماهواره و همچنین درباره‌ی امنیت اینترنت ماهواره‌ای تردید دارند.
اینترنت ماهواره‌ای چگونه کار می‌کند؟
با توجه به همین موضوع، تصمیم گرفتیم در این مطلب به بررسی بی‌خطر بودن اینترنت ماهواره‌ای و پیامدهای ایده‌ی ارسال هزاران ماهواره در مدار زمین بپردازیم.
چرا اینترنت ماهواره‌ای توسعه داده می‌شود؟
اینترنت در طول تاریخ کوتاه خود هیچ‌گاه مانند زمان حال سریع نبوده است، اما دسترسی به این سرعت بالا هنوز هم به این بستگی دارد که شما در کدام نقطه از جهان زندگی می‌کنید. بخش بزرگی از دنیا، حتی در ایالات متحده آمریکا، هنوز هم نمی‌توانند به اینترنت دسترسی داشته‌ باشند.
ایده‌ی اینترنت ماهواره‌ای با امید به تغییر این شرایط شکل گرفت. پس از این که تعداد کافی ماهواره در مدار قرار بگیرند، انتظار می‌رود نقاط کور اینترنت هم به این سرویس جهانی دسترسی پیدا کنند. پروژه‌ی استارلینک برای تحقق این ایده به 12 هزار ماهواره فعال در مدار نیاز دارد.
پس از فعال‌سازی این سرویس، هر فرد از هر نقطه‌ی دنیا برای اتصال به اینترنت فقط به یک گیرنده‌ی ماهواره‌ای که رو به آسمان باشد نیاز دارد.
آیا استفاده از اینترنت ماهواره‌ای بی‌خطر است؟
با توجه به تعداد ماهواره‌هایی که به مدار زمین ارسال می‌شوند، بعضی از افراد این پرسش را مطرح می‌کنند که آیا این اینترنت ماهواره‌ای بی‌خطر است؟ ماهواره‌ها به عنوان ابزارهایی برای ارسال امواج شناخته می‌شوند و با توجه به علاقه‌ی شرکت‌های مختلف به ارائه‌ی اینترنت ماهواره‌ای، به‌زودی مدار زمین توسط انبوهی از ماهواره‌ها احاطه خواهد شد.
اگرچه این نگرانی‌ها معقول هستند، اما خبر خوش این است که هر یک از ماهواره‌های ارائه دهنده‌ی این سرویس از تکنولوژی خاصی برخوردار هستند که به‌خوبی مورد آزمایش قرار گرفته است. داده‌ها بر بستر امواج رادیویی و به‌ویژه باندهای Ku و Ka منتقل می‌شوند.

پیام سپاهان

تصویر منتشر شده از ماهواره استارلینک
امواج رادیویی دهه‌ها در زندگی ما حضور داشته‌اند. اگر شما از طریق ماهواره به تلویزیون دسترسی داشته باشید، هر روز در معرض تشعشع این امواج قرار دارید. با این حال، به‌دلیل پراکنده بودن این امواج در مقیاسی بزرگ، حضور آن‌ها اثر ناچیزی بر زمین و ساکنان آن دارد. بنابراین، می‌توان گفت اینترنت ماهواره‌ای نمی‌تواند تهدید جدی برای سلامت ما باشد.
اینترنت ماهواره‌ای امن است؟
حال که به بحث مخاطرات اینترنت ماهواره‌ای برای سلامت پرداختیم، نوبت به پاسخ دادن به یک پرسش سخت دیگر می‌رسد. همان‌طور که در ابتدا هم اشاره کردیم، امنیت اینترنت ماهواره‌ای یکی دیگر از نگرانی‌های بسیاری از افراد است. افزایش محبوبیت اینترنت ماهواره‌ای حتی متخصصان امنیتی را هم به واکنش وادار کرده است.
مشکلی که متخصصان به آن اشاره می‌کنند، امکان دسترسی به داده‌ها و سرقت آن‌ها در زمان انتقال میان زمین و ماهواره‌هاست. این امکان وجود دارد که بتوان بخشی از داده‌ها را پیش از رسیدن به یکی از گیرنده‌ها دستکاری کرد.
برای این کار نیاز به تجهیزات حرفه‌ای خاصی نخواهد بود. یک مطالعه‌ی جدید اثبات کرده است با استفاده از تجهیزاتی به ارزش 300 دلار می‌توان داده‌های مورد بحث را تغییر داد.
البته باید ذکر کنیم که این مشکل روی کل انتقالات اثر نمی‌گذارد. همچنین، در صورت استفاده از اتصال رمزنگاری شده، این حمله بی‌اثر خواهد بود.
اما نمی‌توان این حقیقت را انکار کرد که با افزایش محبوبیت اینترنت ماهواره‌ای، فرصت‌های جدیدی پیش روی مجرمان سایبری قرار می‌گیرد.
آیا حضور تعداد زیادی ماهواره در مدار زمین خطرناک است؟
در سال 2021، اسپیس ایکس 1791 ماهواره را به مدار زمین فرستاد. در حالی که این تعداد ماهواره تنها بخشی از تعداد برنامه ریزی شده محسوب می‌شوند، تا همین حالا برای بعضی از افراد مشکلاتی را ایجاد کرده‌اند.
ماهواره‌های استارلینک در تصاویر نجومی ظاهر می‌شوند
بسیاری از ستاره‌شناسان از پروژه‌ی استارلینک ناراضی هستند. بعضی از ماهواره‌های حاضر در مدار بیش از آنچه انتظار می‌رود درخشش دارند و به همین دلیل در تصاویر نجومی واضح دیده می‌شوند.

پیام سپاهان

اسپیس ایکس در پاسخ به انتقادها از این موضوع، اعلام کرده اکنون تمامی ماهواره‌های استارلینک با پوشش‌هایی راهی مدار می‌شوند که بازتاب نور خورشید را کاهش می‌دهد.
چندین شرکت فعال در این حوزه، از جمله اسپیس ایکس، بر ایجاد یک آستانه‌ی روشنایی که در تاریکی آسمان توسط چشم انسان قابل مشاهده نباشد توافق کرده‌اند. ظاهرا ایلان ماسک و شرکتش تا حدی به این توافق نزدیک‌ شده‌اند، اما نه به‌صورت کامل.

پیام سپاهان

البته حتی پس از رسیدن به این آستانه‌ی روشنایی هم ماهواره‌ها از طریق تلسکوپ‌ها قابل مشاهده خواهند بود.
ممکن است ماهواره‌ها با یکدیگر برخورد کنند
یکی دیگر از مشکلات مطرح شده درباره‌ی ارسال هزاران ماهواره به مدار زمین، امکان برخورد آن‌ها به یک‌دیگر است. طبق اعلام ناسا، این موضوع همین حالا هم به یک مشکل تبدیل شده است.
زمانی که یک ماهواره از یک کیلومتری ماهواره‌ی دیگر عبور کند، گفته می‌شود رویارویی نزدیک اتفاق افتاده است. هر هفته حدود 1600 رویارویی نزدیک در آسمان اتفاق می‌افتد و ماهواره‌های اسپیس ایکس مسئول نیمی از آن‌ها هستند.
برخورد در فضا پیش از این هم اتفاق افتاده است. البته باید بدانیم که برخورد در فضا به این معنی نیست که لزوما بقایای ماهواره‌ها وارد زمین خواهند شد.
آیا اینترنت ماهواره‌ای موفقیت خود را ثابت خواهد کرد؟
خطرات و تهدیدهای امنیتی تنها موضوعات مورد بحث منتقدان اینترنت ماهواره‌ای نیستند. بسیاری از افراد قیمت و کارایی کلی این سرویس را هم زیر سوال می‌برند.
در زمان آغاز برنامه‌ی پایلوت استارلینک در سال 2020، تقاضای اولیه برای این سرویس بسیار بالا بود و تنها در آمریکا حدود نیم میلیون نفر برای دسترسی به آن ثبت نام کردند.
برنامه‌ی پایلوت اینترنت ماهواره‌ای استارلینک ارزان نیست. کاربران باید برای تجهیزات 499 دلار و برای اشتراک ماهیانه 99 دلار پرداخت کنند. با توجه به همین موضوع، بعضی از افراد به‌سرعت انتقادها نسبت به قیمت‌های اعلام شده را آغاز کردند.

پیام سپاهان

اگر اینترنت ماهواره‌ای باید به هدف اصلی خود که همان فراهم کردن دسترسی به اینترنت برای تمامی افراد ساکن در زمین است برسد، قطعا قیمت‌ها باید بسیار ارزان‌تر شود.
بسیاری از افراد ساکن در مناطقی که به‌صورت سنتی به اینترنت دسترسی ندارند، معمولا درآمد مناسبی هم ندارند. بنابراین، اگر قرار باشد سرویسی با چنین هزینه‌ای را در این مناطق عرضه کرد، قطعا نباید به موفقیت چشمگیر آن امیدوار بود.
خوش‌بختانه اسپیس ایکس با علم به این موضوع، تصمیم دارد پس از گسترش این سرویس قیمت‌ها را هم کاهش دهد.
اینترنت ماهواره‌ای یک فناوری جدید محسوب نمی‌شود، اما هرگز در این مقیاس در دسترس نبوده است. به همین دلیل است که پرسش‌های بسیاری درباره‌ی کارآمدی آن وجود دارد.
برای کاهش هزینه‌های دسترسی به پروژه‌هایی مانند استارلینک، باید تعداد کاربران به چند میلیون برسد و باید دید چه مدت زمان لازم است تا تعداد کاربران به این میزان برسد.

پیام سپاهان

موضوع دیگری که باید به آن توجه داشت، محل قرار گیری گیرنده‌ی ماهواره‌ای (به زبان عامیانه همان دیش) است که تاثیر مستقیم بر قدرت سیگنال دریافتی دارد.
در حالی که بررسی‌های اولیه‌ی پروژه‌ی استارلینک از نتایج مثبت حکایت می‌کنند، به‌نظر می‌رسد هنوز برای این که به پاسخ قطعی پرسش‌های مطرح شده برسیم کمی زود است.
آیا اینترنت ماهواره‌ای ایده‌ی خوبی است؟
استفاده‌ از اینترنت ماهواره‌ای امن است. همسایه‌ی شما می‌تواند بدون این که سلامت شما را به‌خطر بیاندازد، از اینترنت ماهواره‌ای استفاده کند. امنیت سایبری آن را هم می‌توان با رمزنگاری و نظارت‌های دقیق تامین کرد.
قطعا تکنولوژی در کنار مزایای خود همیشه معایبی هم دارد، اما با توجه به این که اینترنت ماهواره‌ای با هدف رفع مشکلات دسترسی به اینترنت در نقاط مختلف زمین ایجاد شده است، بسیاری از افراد دیدگاه مثبتی نسبت به آن دارند.

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/326153/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سیلاب برای قطار تهران-گرگان دردسرساز شد

7 تا از ارزان‌ترین کشورها برای خرید طلا را بشناسید

ویدیو/ افتتاح زورخانه در منطقه ده ونک تهران

کاشان، عروس خانه‌های تاریخی ایران (فیلم)

اگر از تبلیغات داخل سیستم عامل متنفرید ویندوز 11 را آپدیت نکنید!

ترفند متفاوت آدم ربایان به دام انداختن مردم

پیش بینی وضعیت بارندگی برای آخر هفته

ماجرای تعطیلی شنبه یا پنجشنبه جنجالی شد

270 کیلوگرم فرآورده‌های خام دامی غیر بهداشتی در نایین معدوم شد

انهدام باند سرقت مسلحانه در اصفهان

توقیف 11 میلیارد ریال کالای قاچاق در نایین

فیلم| امدادرسانی هلال‌احمر نایین در روستای مغار اردستان

فیلم| بارش برف در ارتفاعات سمیرم

رقابت بیش از 64 هزار و 719 داوطلب استان اصفهان در نوبت اول آزمون سراسری 1403

معرفی برگزیدگان رویداد مدیریت مصرف آب در صنعت نساجی

17 گروه ارزیاب خسارت سیل اصفهان را برآورد می‌کنند

دکلمه زیبای خسرو شکیبایی

تعداد کاربران فعال اسپاتیفای 19 درصد رشد کرد

هوش مصنوعی شیطانی هم ساخته شد!

اسرائیل در غزه؛ جنایت پشت جنایت

پاسخ عجیب معاون وزیر کار درباره رقم دستمزد کارگران

کاهش دمای هوا در استان

گلایه اهالی روستای حمزه آباد مهاباد از وضعیت اینترنت

17 قبضه اسلحه‌کمری در پیرانشهر کشف شد

مرمت و بازسازی زورخانه ده‌ونک با قدمت بیش از یک قرن

مرکز آموزش شهروندی در شهرک منظریه شهرکرد راه‌اندازی می‌شود

برگزاری نوبت اول آزمون سراسری 1403 فردا همزمان با سراسر کشور در مهاباد+فیلم

هرروز یک سری مشکل هست!

نمایش داستان مرموز بازی INDIKA در تریلر جدید

این ویژگی امنیتی اندروید 15 شما را از اپلیکیشن‌های مشکل‌دار نجات می‌دهد

قابلیت انقلابی واتساپ معرفی شد؛ انتقال فایل بدون نیاز به اینترنت

از هوش مصنوعی تا تماس ویدیویی؛ قابلیت‌های جدید عینک متا ری-بن را ببینید

قابلیت عجیب P70 پرو را ببینید؛ عضو پرآوازه خانواده هواوی

دیوار کلاهبرداری فرو ریخت

ماجرای 4 اسیر قدیمی اسرائیلی که «ابوعبیده» از آن ها یاد کرد

تکرار یک اشتباه

تندروها در پی رسیدن به کرسی قالیباف؟

حامیان گشت ارشاد

«طوفان اقصی» کار «رئیس سازمان اطلاعات ارتش اسرائیل» را ساخت

تورم سالانه در سرازیری کانال 20 درصدی

پرداخت هزینه‌های خدماتی و درمانی بیماران سرطانی توسط دولت، به زودی

توماج صالحی به اعدام محکوم شد!

(ویدیو) لحظه تخریب یک خانه بر اثر بارندگی شدید در اصفهان

بارش باران بهاری در فولادشهر اصفهان + فیلم

تولید روزانه بیش از 170 تن زباله در مهاباد

توصیه نماینده ولی فقیه به فرماندار کاشان

آمادگی کامل سمرقند برای هرگونه همکاری در برگزاری هفته فرهنگی اصفهان

برداشت سه تُن گل محمدی ارگانیک از مزرعه تحقیقاتی دانشگاه آزاد مرکز زواره

دنیا را چقدر جدی گرفتیم !

نزدیک بشیم به هم یا نزدیک نشیم؟