پیام سپاهان
80 درصد از ظرفیت تولید پلی استر کارخانه پلی اکریل فعال است
سه شنبه 1 آبان 1397 - 12:16:00
پیام سپاهان - اصفهان - رئیس هیات مدیره شرکت پلی‌اکریل ایران گفت: 80 درصد از ظرفیت خط تولید نخ و الیاف پلی استر کارخانه پلی اکریل اصفهان، فعال اما خط تولید الیاف اکریلیک آن بدلیل نبود مواد اولیه، تعطیل است.
به گزارش ایرنا، محمدجواد پورسیدی روز دوشنبه در جمع خبرنگاران در اصفهان افزود: در زمان حاضر همه کارکنان و کارگران پلی اکریل و کارخانه "دی ام تی" (DMT) شامل یکهزار و 600 نفر به سر کار بازگشته اند و این کارخانه در حال تولید نخ و الیاف پلی استر به میزان 128 تا 130 تُن در روز(شامل سه تُن تاپس، 45 تُن نخ و 80 تُن الیاف) است.
وی با بیان اینکه 65 درصد از خط تولید کارخانه دی ام تی نیز فعال است، ادامه داد: در مجموع حدود 38 درصد از کل ظرفیت کارخانه پلی اکریل در حال کار است.
کارخانه دی ام تی یکی از زیرمجموعه های شرکت پلی اکریل و تولیدکننده مواد اولیه مورد نیاز خط تولید پلی استر است.
وی با بیان اینکه ماده اولیه "اکریلو نیتریل"(AN) برای راه اندازی خط تولید اکریلیک مشمول تحریم های فعلی نیست، گفت: هیات اجرایی برای خرید این ماده اولیه مذاکراتی با چند کارگزار بمنظور تامین سرمایه و خرید مواد اولیه از خارج کشور انجام داده است.
به گفته وی، ارز تخصیص یافته برای خرید این ماده از محل سامانه نیما(نظام یکپارچه معاملات ارزی) است که مانع ادامه حرکت ما برای راه اندازی خط تولید اکریلیک نیست.
رئیس هیات مدیره شرکت پلی اکریل ایران همچنین با اشاره به اینکه حقوق کارگران کارخانه در 2 ماه گذشته بطور کامل پرداخت شده است، اظهار امیدواری کرد که با بهبود وضعیت تولید، معوقات کارگران به مرور زمان پرداخت شود.
پورسیدی، تعداد سهامداران شرکت پلی اکریل ایران را 15 هزار سهامدار اعلام و اضافه کرد: گروه "العقیلی" سهامدار عمده این شرکت بوده و هیات مدیره فعلی شرکت، نماینده این گروه است.
*** امور کارخانه پلی اکریل در اختیار هیات اجرایی است***
رئیس هیات مدیره شرکت پلی‌اکریل ایران گفت: کارخانه پلی اکریل اصفهان و همچنین کارخانه "دی ام تی" در زمان حاضر بطور موقت در اختیار هیات اجرایی تعیین شده از سوی دولت قرار دارد و بحث تولید و کارکنان شرکت در حوزه اختیارات آنهاست و ما به آن ورود نمی کنیم.
به گفته وی، هیات مدیره شرکت پلی اکریل ایران در زمان حاضر به مدیریت شرکت های زیرمجموعه این گروه و برخی از خدمات آن می پردازد.
وی با اشاره به حمایت 400 میلیارد ریالی دولت از کارخانه پلی اکریل پس از تشکیل هیات اجرایی افزود: 200 میلیارد از این مبلغ بصورت تنخواه در مهر سال 95 و 200 میلیارد ریال بصورت تسهیلات از سوی بانک های ملی و صنعت و معدن در دی 96 تخصیص یافت.
پورسیدی با تاکید براینکه این مبلغ برای راه اندازی مجدد کارخانه عظیمی مانند پلی اکریل، رقم کمی بود، ادامه داد: با این پول فقط خط تولید پلی استر راه اندازی شد و برای راه اندازی خط تولید اکریلیک نیاز به کارگزاران توانمند مالی داریم.
رئیس هیات مدیره شرکت پلی اکریل ایران گفت: نگاه دولت این است که کارخانه را به سهامدار آن برگرداند و با توجه به دید دولت و وزارت صنعت، معدن و تجارت، کارگروه "تحویل کارخانه" را تشکیل دادیم.
وی افزود: این کارگروه با هدف برنامه ریزی برای تولید و هماهنگی در پرداخت دیون کارکنان در صورت محول شدن امور کارخانه از هیات اجرایی به هیات مدیره شرکت پلی اکریل تشکیل شده است.
پورسیدی با اشاره به آغاز فعالیت هیات مدیره جدید از آبان سال 95 تاکید کرد: هدف ما رساندن کارخانه پلی اکریل به وضعیت مطلوب و درآمدزا کردن آن است.
به گفته وی، کارگزاران در شرایط حاضر اعتماد بیشتری به پلی اکریل پیدا کرده اند و در صورت تحقق پیش بینی صورت گرفته و تحویل کارخانه به هیات مدیره، 80 درصد ظرفیت تولیدی آن در همه بخش ها فعال خواهد شد.
وی همچنین در باره بدهی های شرکت پلی اکریل ایران گفت: تاکنون یکصد میلیارد ریال از مجموع بدهی‌های این شرکت پرداخت شده است.
پورسیدی با بیان اینکه حدود 80 میلیارد ریال از مالیات شرکت را با مذاکره حل کردیم، افزود: 118 میلیارد ریال بدهی مالیاتی در اجرائیات داشتیم که با بخشودگی صورت گرفته با 38 میلیارد ریال موفق به تسویه حساب آن شدیم.
وی با اشاره به اینکه در 2 سال گذشته شرکت پلی اکریل هیچ پرداختی به بیمه تامین اجتماعی نداشته است، تصریح کرد: با مذاکره صورت گرفته مقرر شد بخشی از بدهی ها به صورت تهاتر با ویلاهای چادگان تسویه شود و به میزان 160 میلیارد ریال مشمول تخفیف شدیم بشرط آنکه در یک سال آینده بدهی ها را بصورت اقساط پرداخت کنیم.
وی ادامه داد: حدود یکهزار و 40 میلیارد ریال جرائم بانکی داریم که امیدواریم بتوانیم از بخشودگی بانکی استفاده کنیم تا مشکلات ما حل شود.
پورسیدی، میزان زیان انباشته این شرکت را 6 هزار و 500 میلیارد ریال در دوره گذشته اعلام و اضافه کرد: در دوره فعلی نیز یکهزار میلیارد ریال به آن اضافه شده است.
وی تاکید کرد: برای خروج از شمولیت(ماده 141 قانون تجارت) نیاز به افزایش سرمایه به میزان 11 هزار و 500 میلیارد ریال داریم که در حال پیگیری تامین آن از طریق ماشین آلات شرکت و سرمایه گذاری بلندمدت هستیم.
ماده 141 اصلاحیه قانون تجارت مقرر می‌دارد که اگر بر اثر زیان های‌ وارده حداقل نصف سرمایه شرکت از میان برود، هیات‌ مدیره مُکلف است بلافاصله مجمع عمومی فوق‌العاده صاحبان سهام را دعوت کند تا موضوع انحلال یا بقای شرکت مورد شور و رای واقع شود.
مدیر حقوقی و قراردادهای شرکت پلی اکریل ایران نیز با بیان اینکه تمایل و پیشنهادی از سوی هیات مدیره شرکت پلی اکریل برای فروش و انتقال اموال و املاک آن وجود نداشته است، گفت: این شرکت در 2 سال گذشته برای حفظ اشتغال موجود نیز تلاش بسیاری کرد و برغم همه مشکلات، تعدیل نیرو نداشت.
محمود فاریابی با اشاره به شکایت این شرکت در باره پرداخت پاداش 45 میلیارد ریالی به مدیران سابق شرکت افزود: این پرونده در مجامع قضایی در حال پیگیری است و به محض حصول نتیجه، در باره آن اطلاع رسانی می شود.
شرکت پلی اکریل ایران(اصفهان) در سال 1353 تاسیس و با بهره برداری از کارخانه آن در سال 1357 محصولاتش شامل الیاف اکریلیک و نخ و الیاف پلی استر تامین کننده مواد اولیه بسیاری از صنایع نساجی و فرش کشورمان شد.
خطوط تولید کارخانه پلی اکریل که نزدیک به 2 هزار نیروی کار دارد، در چند سال گذشته بر اثر مشکلات مالی، در سال 95 متوقف شد و دولت برای رفع مشکلات آن یک هیات اجرایی در شهریور سال 95 منصوب و از سال گذشته با حمایت مالی دولت، بصورت محدود شروع به کار کرد.
این کارخانه در 45 کیلومتری جاده اصفهان - مبارکه قرار دارد.
6027/3011

http://www.sepahannews.ir/fa/News/71900/80-درصد-از-ظرفیت-تولید-پلی-استر-کارخانه-پلی-اکریل-فعال-است
بستن   چاپ