پیام سپاهان - از آنجایی که حمص یا هوموس یک غذای پرطرفدار بهخصوص در خاورمیانه است، علاوه بر لبنان، در ترکیه هم میتوان آن را در منوها مشاهده کرد.
طرز تهیه حمص ترکی به حمص معروف لبنانی بسیار شبیه است. همچنین حمص با ماست، حمص یا هوموس بادمجان و حمص رژیمی طرفداران خاص خود را دارند.
در مطلب زیر طرز تهیه حمص دال عدس دلپذیر و خوشمزه به عنوان یک پیش غذای معروف لبنانی را به شما آموزش خواهیم داد.
مواد لازم دال عدس: 200 گرم
ارده: 150 گرم
سیر تنوری: 2 قاشق غذا خوری
آب: 1/2 لیوان دسته دار فرانسوی
پودر چیلی یا پاپریکا: 2 قاشق غذا خوری
آبلیموی تازه: 1 قاشق غذا خوری
نمک: 1/2 قاشق چای خوری
طرز تهیه
مرحله اول ابتدا دال عدس را به خوبی بشویید و با آب روی شعله با حرارت ملایم بپزید. دال عدس زود میپزد و نیازی به صرف زمان زیادی نیست.
وقتی دال عدس پخت و آب آن کاملا تبخیر شد و به خورد دال عدس رفت، دال عدس نرم را در یک ظرف بریزید و به مدت 5 دقیقه در فریزر بگذارید.
مرحله دوم به جز آب، همه مواد لازم برای تهیه دال عدس را در مخلوطکن بریزید و پوره کنید. در طرز تهیه حمص دال عدس، بهتر است سیر را به صورت کباب شده درست کنید. در این روش حمص طعمی بینظیر و ظاهری مجلسیتر پیدا میکند.
برای این کار یک بوته سیر را به مدت یک ساعت داخل فر با دمای 160 درجه سانتیگراد قرار دهید تا کباب شود. سپس آن را از فر خارج و پس از سرد شدن با دال عدس و بقیه مواد مخلوط کنید. اگر دال عدس کمی سفت است، مقداری آب اضافه کنید. میتوانید به جای آب از روغن زیتون هم استفاده کنید .
مرحله سوم در آخرین مرحله طرز تهیه حمص دال عدس، مواد را از مخلوطکن خارج و با مقداری پنیر، زیتون و دانههای کاج بو داده (هر کدام دوست داشتید)، تزیین کنید.
فوت و فن های پخت حمص دال عدس با طعمی دلپذیر و خوشمزه * حمص کلاسیک از نخود، روغن زیتون، سیر، آبلیمو، نمک و ارده تشکیل و به صورت کنسرو یا حتی ساندویچ هم عرضه میشود.
* حمص دال عدس را میتوانید به عنوان دیپ با نان غلات یا کراکر بخورید. به این صورت که حمص را روی نان بمالید و با سبزیجات لقمه کنید یا به عنوان سس روی سالاد بریزید. حمص میتواند یک جایگزین سالم و دلپذیر به جای کره نیز باشد.
* معمولا حمص دال عدس با نان سرو میشود.
منبع: مجله کوروش
منبع: پارسینه