پیام سپاهان
اگر مردم بیایند اصلاح‌طلبان رای می آورند
پنجشنبه 10 مهر 1399 - 00:47:56
پیام سپاهان - آرمان ملی / متن پیش رو در آرمان ملی منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست
 شاید بتوان مقطع نیمه دوم سال 96 تاکنون را یکی از بدترین مقاطع زمانی برای اصلاح‌طلبان قلمداد کرد. جایی که سرمایه اجتماعی آنها ریزش کرد. با رویگردانی جامعه مواجه شدند، اختلافات درونی پدید آمد و موسوی‌لاری و عارف از شورای‌عالی استعفا دادند. عبدالوحد موسوی‌لاری در این باره می‌گوید: «بعضی فکر کردند من مکانیسم حقیقی و حقوقی شکل‌دهنده شورای سیاست‌گذاری را زیر سوال برده‌ام؛ در‌حالی‌که این‌طور نیست. من همچنان معتقدم در جریان اصلاح‌طلبی، همه آنها زیر چتر احزاب نیستند.»
اصلاح‌طلبان و آینده پیش‌رو
اصلاح‌طلبان از 23سال پیش که با انتخابات خرداد 76 موجودیت خود را اعلام کردند، همواره توانسته‌اند در انتخابات‌های مختلف موثر ظاهر شده و با کنش‌گری‌های خود بر درصد مشارکت جامعه در انتخابات تاثیر بگذارند. فارغ از انتخابات‌های سال‌های دور مثل 76 و 80 که رئیس دولت اصلاحات با آرای بالای مردم در انتخابات به پیروزی رسید، اصلاح‌طلبان در مقاطع دیگر نیز مثل انتخابات مجلس دهم در اسفند 94 و اردیبهشت 96 توانستند سرمایه اجتماعی خود را به صحنه آورده و انتخابات را به نفع خود رقم بزنند. اما هر چه سال‌های ابتدایی و میانی دهه 90 برای اصلاح‌طلبان خوش‌یمن بوده و به عبارت عامیانه‌تر آمد داشته اما سال‌های پایانی این دهه چندان روی خوشی به اصلاح‌طلبان نشان نداده است. چنانکه امروز می‌بینیم به واسطه اتفاقات مختلفی که در ساحت‌های گوناگون جامعه رخ داده سرمایه اجتماعی اصلاح‌طلبان با ریزش چشمگیری مواجه بوده است و دیگر مردم اعتماد سابق را به این جریان سیاسی ندارند. علت آن را نیز می‌توان در عملکرد ضعیف و انتقادآمیز دولت در حوزه اقتصاد و معیشت مردم جست‌وجو کرد. البته نه اینکه خود اصلاح‌طلبان نیز در این زمینه بی‌تقصیر بوده باشند. عملکرد منفعلانه آنها در مجلس دهم، عدم اتخاذ رویکردها و تصمیمات درست و کارساز در شورای عالی سیاست‌گذاری و پرداختن به اختلافات درون‌جریانی همه باعث شد تا اصلاح‌طلبان از مردم و مطالباتشان دور‌تر شوند. چنانکه در انتخابات 98 شاهد کاهش جدی مشارکت مردم و عدم حمایت از اصلاح‌طلبان بودیم. لذا به نظر می‌رسد که اگر اصلاح‌طلبان در ماه‌های باقی‌مانده نتوانند خود را به مردم نزدیک کرده و آنها را نسبت به حضور در انتخابات متقاعد سازند نباید انتظار موفقیت و پیروزی در 1400 را نیز داشته باشند. باید دید شرایط برای اصلاح‌طلبان و جامعه چگونه رقم خواهد خورد.
از 76 تا 1400
وزیر کشور دولت اصلاحات درخصوص عملکرد جریان اصلاحات اظهار داشت: عملکرد جریان اصلاح‌طلبی در چند مقطع قابل بررسی است؛ مقطعی که از سال 75 شروع و 84 تمام می‌شود که اصلاح‌طلبان با حضور در عرصه سیاسی و نهایتا پیروزی در انتخابات دوم خرداد، دولت اصلاحات را تشکیل دادند. ایرنا نوشت، سیدعبدالواحد موسوی‌لاری گفت: بعد از آن دوران ریاست‌جمهوری آقای احمدی‌نژاد از سال 84 تا 92 است. مقطعی هم از سال 92 تا امروز که اصلاح‌طلبان بنا بر مصالحی، از نامزدی که از جبهه آنان نبود، حمایت کردند و در آنچه در این هفت سال اتفاق افتاده، شریک شدند. وی افزود: در دوره احمدی‌نژاد وضعیت اصلاح‌طلبان مشخص بود و خیلی جای بحث نداریم؛ به‌خصوص بعد از حوادث 88 و مسائلی که پیش آمد. اما از سال 91 و 92 جریان اصلاح‌طلب به این جمع‌بندی رسید که باید مجدد در عرصه انتخابات حضور پیدا کند و فعال باشد. نایب‌رئیس مستعفی شورای‌عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان ادامه داد: اینجا جریان اصلاح‌طلب می‌خواست موجودیت خود را با حضور در صحنه اعلام کند. اصلاح‌طلبانی مثل آقای دکتر عارف و آقای جهانگیری ثبت‌نام کرده بودند. مرحوم آیت‌‌ا... هاشمی‌رفسنجانی کاندیدای خاص اصلاح‌طلبان نبود، اما اصلاح‌طلبان به ایشان علاقه‌مند بودند و دوست داشتند ایشان در صحنه باشد. موسوی‌لاری در خصوص انتخابات پیش‌رو تاکید کرد: انتخابات ریاست‌جمهوری تا امروز و تا این لحظه، تحت تاثیر انتخابات 98 است؛ یعنی سوال‌هایی که در اذهان مردم است، در ذهن کنشگران سیاسی نیز وجود دارد. محافل مختلف سیاسی در این مساله بحث کرده و سناریوهای مختلف را ارزیابی می‌کنند. این فعال سیاسی اصلاح‌طلب بیان کرد: انتخابات سه ضلع دارد؛ مردم، متولیان انتخابات و کنشگران سیاسی. اگر متولیان انتخابات قانونمند حرکت کنند و مردم احساس کنند رای‌شان محترم است، شرکت می‌کنند و اگر مردم پای صندوق‌ها بیایند، اصلاح‌طلبان پیروز خواهند بود. در چنین فضایی، اصلاح‌طلبان می‌توانند به اجماع و نقطه‌نظر واحد برسند.
ماجرای استعفا از شورای عالی
وزیر کشور دولت اصلاحات عنوان کرد: در جلسات متعددی با شورای نگهبان از حقوق کاندیداها دفاع می‌کردم و در پاره‌ای موارد هم با شورای نگهبان به توافق می‌رسیدیم. در آخرین جلسه‌ای که با شورای نگهبان بود و آنها هم با من همدلانه حرکت کردند، پیشنهاد من این بود که شما یک نماینده برای حل این مساله تعیین کنید که توافق ما برای شما حجت باشد که از طرف شورای نگهبان آیت‌‌ا... رضا استادی معرفی شد. ما تقریبا 15، 20 روز با ایشان جلسات مختلف داشتیم و پرونده‌خوانی می‌کردیم؛ یعنی یک فرد مشخص مشکلش چه بوده و ایشان هم نگاه می‌کرد که ببیند آیا چیزی در پرونده‌اش هست یا خیر؛ اگر نبود او را تایید صلاحیت می‌کردند. به همین سادگی و به‌صورت رفاقتی و از طریق همین مکانیسم تا حد زیادی مشکلات و مسائل با شورای نگهبان حل شد. موسوی‌لاری با اشاره به ماجرای استعفای خود از شورای‌عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان اظهار کرد: من در متن نامه استعفا به این نکته اشاره کردم و گفتم احزاب باید نقش فعال‌تری پیدا کنند. بعضی فکر کردند من مکانیسم حقیقی و حقوقی شکل‌دهنده شورای سیاست‌گذاری را زیر سوال برده‌ام؛ در‌حالی‌که این‌طور نیست. من همچنان معتقدم در جریان اصلاح‌طلبی، همه آنها زیر چتر احزاب نیستند. وی تصریح کرد: نیروهای بسیار ارزشمندی در شهرها و مناطق دیگر هستند که می‌توانند حضور فعال داشته باشند، اما وابسته به هیچ‌کدام از احزاب نیستند. ما هر ساختار اجماعی را که تعریف می‌کنیم، باید ناظر بر بهره‌گیری از آنها هم باشد. همان‌طور که به احزاب میدان می‌دهیم، باید آنها هم باشند.

http://www.sepahannews.ir/fa/News/182961/اگر-مردم-بیایند-اصلاح‌طلبان-رای-می-آورند
بستن   چاپ