پیام سپاهان
پایان 140 روز بلاتکلیفی صمت
پنجشنبه 10 مهر 1399 - 00:45:42
پیام سپاهان - اعتماد /متن پیش رو در اعتماد منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست
صبح روز گذشته که نشست علنی مجلس به ریاست محمدباقر قالیباف آغاز شد، همه منتظر دومین جدال قوای مجریه و مقننه برای تعیین‌تکلیف سرنوشت سکاندار وزارت صمت بودند ولی با اتکا به اخبار و مطالب منتشر شده در رسانه‌ها و بررسی نوع کنش و واکنش مسوولان دولتی و نمایندگان مجلس، کمتر کسی انتظار ثبت دومین شکست «پاستور» را در ساختمان هرمی شکل میدان بهارستان داشت که این روزها یکپارچه در اختیار اصولگرایان است. علیرضا رزم‌حسینی که تا همین چند سال پیش به عنوان استاندار در کرمان و خراسان‌رضوی مشغول فعالیت بود، این بار در قامت وزیر پیشنهادی رییس‌جمهوری برای تصدی مسوولیت وزارت صنعت، معدن و تجارت، آن‌ هم در روزهای افزایش سرسام‌آور اقلام مصرفی شهروندان و شدیدترین تحریم‌های اقتصادی تاریخ جهان قدم بر سنگ‌فرش پارلمان گذاشت تا پیش از چند ماه رایزنی با مسوولان دولتی و جلب حمایت چهره‌ای چون اسحاق جهانگیری، معاون اول اصلاح‌طلب حسن روحانی، شانس خود را برای جهشی قابل‌توجه در کارنامه سیاسی‌اش آزمایش کند. آزمایشی که درنهایت به‌رغم کش و قوس‌های فراوان و در نوع خود بی‌سابقه، با نتیجه‌ای مثبت برای او همراه بود تا بالاخره رزم‌حسینی با 175 رای موافق مقابل 80 مخالف، نظر مثبت اکثریت نمایندگان مجلس را جلب کرده و با حکم رییس‌جمهوری، رسما ردای وزارت صمت را به تن کند.
امان از روحانی!
ماجرا برای رزم‌حسینی اما به همین سادگی نبود. پیش از اینکه نمایندگان مجلس رسما وارد دستور کار بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی صمت شوند، نکته قطعی، غیبت حسن روحانی در قامت عالی‌ترین مقام انتخابی جمهوری اسلامی در «خانه ملت» بود؛ غیبتی که بازهم نمایندگان مجلس را برآشفت و کار را به جایی رساند که محمدباقر قالیباف چاره‌ای نداشت جز دفاع از روحانی و توجیه غیبت او. دلیل غیبت رییس‌جمهوری همچون جلسه بررسی صلاحیت حسین مدرس‌خیابانی، مخالفت ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام شد ولی نمایندگان گوش‌شان به این توصیه‌ها و توجیه‌ها بدهکار نبود. چنانکه علیرضا سلیمی، عضو هیات‌رییسه مجلس و ازجمله نمایندگان نزدیک به جبهه پایداری در مجلس در تذکری، غیبت روحانی را در جلسه بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی‌اش، «استنکاف» او از قانون اعلام و تصریح کرد: «به نظرم برگزاری جلسه رای‌ اعتماد بدون حضور رییس‌جمهوری خلاف قانون است. ستاد کرونا مصوب کرده رییس‌جمهوری به صحن علنی مجلس نیاید؛ این ستاد چرا برای سایر سران قوا مصوبه‌ای نداشته است؟! چرا این ستاد برای حضور یک نفر تشکیل جلسه می‌دهد؟!» کاظم دلخوش، نماینده‌ای که به اصولگرایان میانه‌رو نزدیک است هم در تذکری دیگر، غیبت روحانی را بی‌احترامی او به وزرای پیشنهادی‌اش توصیف کرد ولی قالیباف هیچ‌یک از این اظهارات را نپذیرفت و با یادآوری مُر قانون آیین‌نامه داخلی مجلس، تاکید کرد که حضور یا عدم‌حضور رییس‌جمهوری مانعی برای بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی نیست.
وعده‌های یک‌ساله
با این حال و به‌رغم تمام این جار و جنجال‌ها، آنچه احتمالا در یاد افکار عمومی خواهد ماند، نه هیاهوهای نمایندگان و موافقان و مخالفان رزم‌حسینی و دست و پا زدن‌شان برای جلب آرای خاکستری پارلمان، بلکه وعده‌های ریز و درشت فردی است که زین پس با نام وزیر صنعت، معدن و تجارت نامش به اخبار کشیده خواهد شد. او در اظهارات روز گذشته‌اش، گرانی‌های افسارگسیخته و کاهش قدرت خرید مردم و کوچک شدن بیش از پیش سفره‌های‌شان را تایید کرد و در مقابل گفت که «تامین کالاهای اساسی ضروری بوده و باید اجناس سفره و معیشت مردم را تامین کنیم؛ ما شرمنده مردم هستیم؛ در کوچه خیابان وقتی آنها را می‌بینیم، شرمنده هستیم که امروز سفره آنها کوچک است؛ در حالی که آنها پای نظام و انقلاب ایستاده‌اند.» او گفت: «وزارت صمت با همکاری بانک مرکزی جهت تامین کالاهای اساسی اقدامات لازم را انجام خواهد داد؛ ضمن اینکه برای تنظیم بازار هم بر همکاری و مشارکت با اتحادیه‌ها و صنوف جهت تنظیم بازار و نظارت و کنترل تاکید دارم.» جالب آنکه رزم‌حسینی در شرایطی در صحن پارلمان، اقداماتش در خراسان‌رضوی را به عنوان الگوی خود برای فعال‌سازی واحدهای تولیدی غیرفعال و نیمه فعال در سراسر ایران معرفی کرد که مخالفانش به کلی تجربیات او در خراسان‌رضوی را ناموفق توصیف کرده و خط بطلان بر آن می‌کشیدند. با این حال به نظر می‌رسد آنچه در ادامه راه به عنوان مانع اصلی اقدامات رزم‌حسینی قد علم خواهد کرد، نه مخالفانش بلکه تحریم‌هایی است که این روزها بیش از پیش تاثیرات خود بر روح و روان و جسم ایرانیان را به اثبات می‌رساند.

http://www.sepahannews.ir/fa/News/182955/پایان-140-روز-بلاتکلیفی-صمت
بستن   چاپ