پیام سپاهان
ضریب خطای بالای نظرسنجی‌های انتخابات آمریکا
شنبه 29 شهريور 1399 - 23:36:05
پیام سپاهان - دنیای اقتصاد /متن پیش رو در دنیای اقتصاد منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست
خبر خوب اما نه چندان هیجان‌انگیز برای جو بایدن این است که او از ایالت‌های جنوب شرقی به جنوب غربی در نظرسنجی‌ها پیشتاز است. به این ایالت‌ها کمربند آفتابی (Sun belt) می‌گویند. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، این می‌تواند یک خبر خوب برای کارزار انتخاباتی جو بایدن باشد اما اختلاف به قدری اندک است که هنوز به یک خبر هیجان‌انگیز تبدیل نشده است. قسمت خوب خبر این است که بایدن در همه نظرسنجی‌های صورت گرفته در ایالت‌های کارولینای شمالی، فلوریدا و آریزونا پیشتاز است. در 5 نظرسنجی صورت گرفته، برتری با بایدن بوده است. خبر بد برای بایدن و خبر خوب برای رئیس‌جمهوری اینکه اختلاف میان این دو در این ایالت‌ها زیاد نیست و او شانه به شانه بایدن حرکت می‌کند.
نتایج فعلی اما نشان می‌دهد اگر بایدن در دو ایالت ویسکانسین و میشیگان برتری خود را حفظ کند، او فقط به اندازه یک ایالت موسوم به میدان نبرد با 270 رای الکترال فاصله دارد. این مقدار از آرای الکترال یعنی به‌دست آوردن کلید ورودی کاخ سفید و نشان دادن راه خروج به دونالد ترامپ. در این راستا برای کارزار انتخاباتی بایدن، قابل قبول‌ترین حدس‌ها برای آن یک ایالت، پنسیلوانیا یا آریزونا است. با این فرض می‌توان شانس اندکی هم به نبراسکا داد.
آرا اما در آریزونا بسیار دو قطبی شده است و هر چند برتری با بایدن است اما هر دو نامزد شانه به شانه یکدیگر در حال حرکت هستند. بایدن تنها به یک ایالت دیگر نیاز دارد تا وارد «منطقه آسودگی‌خاطر» شود و برتری بایدن در نظرسنجی‌ها در آریزونا می‌تواند نقشه راه آرای الکترال را به سود معاون سابق ریاست‌جمهوری ایالات متحده تغییر دهد.
البته از یک منظر اخبار برتری بایدن در 5 نظرسنجی صورت گرفته توسط دانشگاه مانموث، بنیاد خانوادگی قیصر و دانشگاه سافولک به‌ویژه در ایالت آریزونا نمی‌تواند خبر خوبی تلقی شود. در نظرسنجی صورت گرفته توسط دانشگاه مان‌ماث، او با فاصله اندکی از ترامپ برتر است اما در نظرسنجی بنیاد خانوادگی قیصر فاصله بین او و ترامپ 5 امتیاز است. به نظرسنجی آخر می‌توان اطمینان بیشتری کرد، زیرا نظر کسانی را پرسیده است که برای انتخابات سوم نوامبر ثبت‌نام کرده‌اند، نه اینکه احتمالا قصد رای دادن داشته باشند.
آریزونا یک ایالت با برتری دموکرات‌ها به‌حساب می‌آید اما این برتری می‌تواند با آرای اقلیت‌هایی مانند لاتین‌تبارها بازگردد. دونالد ترامپ در سال 2016 با اختلاف 5/ 3 درصدی توانست این ایالت را از دست هیلاری کلینتون خارج کند. اما اگر این ایالت همچنان برتری 3 درصدی را به ترامپ بدهد، ایالت پنسیلوانیا می‌تواند یک جایگزین خوب برای کارزار انتخاباتی دموکرات‌ها باشد تا برتری 270 رای الکترال را به آنها هدیه کند. اما نکته این است که خبر هیجان‌انگیزی که بتواند کارزار انتخاباتی بایدن را در ایالت اخیر به‌وجد آورد، دیده نمی‌شود. البته در ایالت کارولینای شمالی خبرهای عجیب و غریب زیاد دیده می‌شود. در نظرسنجی صورت گرفته توسط دانشگاه سافولک بایدن از برتری 4 امتیازی برخوردار است. اما این نظرسنجی نیز از اشکالات عمده‌ای برخوردار است. سهم پاسخ‌دهندگانی که فارغ‌التحصیل دانشگاهی بودند بیشتر از سایر گروه‌ها بوده است. باید موسسات نظرسنجی اشتباهاتی را که در سال 2016 مرتکب شدند،تکرار نکنند. مساله بسیار ساده است. دانشگاهی‌ها برای حضور در نظرسنجی‌های سیاسی در دسترس‌تر هستند. اما مساله این است که آنها چندان «ترامپ دوست» نیستند. اما اگر نقش گروه‌های دیگر نیز در این نظرسنجی‌ها برجسته شود، آنگاه می‌توان اطمینان بیشتری به آرای نظرسنجی‌ها کرد.
اگر به داده‌های نظرسنجی‌های سافولک توجه شود، نزدیک به 49 درصد از کسانی که در این نظرسنجی شرکت کرده بودند، مدرک لیسانس یا بالاتر داشته‌اند. لحاظ کردن این‌گونه مشکلات در ایالت‌هایی مانند کارولینای شمالی بسیار مهم است. اما نکته مهم این است که بایدن در میان سفیدپوست‌های دانشگاهی از مقبولیت خوبی برخوردار است. این در حالی است که بایدن در میان رای‌دهندگان سفیدپوست بدون مدرک دانشگاهی و در میان روستاییان اوانجلیکایی از برتری 50 درصدی برخوردار است. با این حال اگر به داده‌های فعلی نظرسنجی‌ها بدون کم و کاست اطمینان داشته باشیم، تا این لحظه بایدن از 291 آرای الکترال بهره‌مند است و این رقم برای ترامپ به 125 رای الکترال می‌رسد.

http://www.sepahannews.ir/fa/News/179029/ضریب-خطای-بالای-نظرسنجی‌های-انتخابات-آمریکا
بستن   چاپ