پیام سپاهان
بیماران ام اس به حمایت‌های بیشتر اجتماعی و فرهنگی نیاز دارند
شنبه 10 خرداد 1399 - 16:37:03
پیام سپاهان - اصفهان - عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: بیماران مبتلا به ام اس به حمایت‌های بیشتر اجتماعی، ورزشی و فرهنگی در قالب مراکز تخصصی و انجمن‌ها نیاز دارند.

بیماری ام اس (Multiple Sclerosis) یا همان تصلب بافت چندگانه یکی از شایع‌ترین و مهم‌ترین بیماری سیستم اعصاب مرکزی به‌شمار می‌رود؛ این بیماری زمانی اتفاق می‌افتد که سیستم ایمنی بدن به‌طور اشتباه به بافت چربی مغز و نخاع آسیب برساند و آن را مورد حمله خود قرار دهد. 
فرشته اشتری روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: بیشتر بیماران مبتلا به ام اس در رده سنی جوان قرار دارند بهمین دلیل احتمال اینکه توانایی کار کردن و فعالیت را از دست بدهند زیاد است و نیاز به حمایت های بیشتر دارند.
وی با بیان اینکه لازم است از نظر اجتماعی، ورزشی و فرهنگی برای آنها برنامه‌ریزی های ویژه شود، اظهار داشت: انجمن‌هایی در این زمینه در کشور فعالیت دارند اما باید حمایت خیران و دولت از آنها افزایش یابد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، یکی از عوارض این بیماری را خستگی مفرط و کاهش توانایی عنوان و اضافه کرد: همین موضوع باعث می‌شود که در برخی موارد بیماران ام اس فرصت‌های شغلی را از دست بدهند به‌همین دلیل باید آگاهی‌سازی و اطلاع‌رسانی مناسبی درباره این بیماری صورت بگیرد تا حمایت‌های لازم از آنها انجام شود.
این متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه روز به روز به تعداد بیماران جدید مبتلا به ام اس افزوده می‌شود، اظهار داشت: برآوردها حاکی است که بین هشت تا 10 هزار بیمار مبتلا به ام اس در اصفهان زندگی می‌کنند و این خطه در رده استان‌های با تعداد بالای افراد مبتلا قرار دارد.
وی با اشاره به اینکه امروز بیماری ام اس برای کشورهای مختلف اهمیت دارد، افزود: باتوجه به اینکه بیشتر افرادی که درگیر این بیماری می‌شوند در رده سنی جوان و میانسال هستند و برای اقتصاد جوامع ارزش خاصی دارند، توجه خاصی به درمان و کنترل این بیماری می‌شود.
این پزشک متخصص با بیان اینکه تا کنون تحقیقات بسیاری در دنیا درباره این بیماری انجام شده است، اظهار داشت: هنوز درمان قطعی برای آن بدست نیامده و بیماران مبتلا به ام اس با دارو، تحت کنترل هستند.
اشتری با اشاره به اینکه هنوز عامل اصلی ابتلا به ام اس شناخته نشده است، اضافه کرد: اما 2 دسته عامل محیطی و ژنتیکی در ابتلا به آن نقش دارند که عوامل محیطی موثر در آن شامل اضطراب، دخانیات، کمبود ویتامین دی و عفونت‌های مختلف است.
این متخصص مغز و اعصاب با تاکید بر اینکه اضطراب، نقش بسیاری در ابتلا به ام اس دارد، خاطرنشان کرد: علاوه بر استعمال دخانیات، در معرض دود سیگار و قلیان قرار گرفتن نیز در ابتلا به این بیماری تاثیر دارد.
وی درباره عوامل ژنتیکی توضیح داد: بستر ژنتیکی خاصی در ابتلا به این بیماری نقش دارد که تاثیر عوامل محیطی را تشدید می‌کند.
رییس انجمن ام اس اصفهان با اشاره به اینکه زنان بین 2 تا سه برابر بیشتر از مردان به این بیماری مبتلا می‌شوند، تصریح کرد: بنظر می‌آید عواملی مانند اضطراب و کمبود ویتامین دی در این موضوع دخیل است.
اشتری همچنین با بیان اینکه بیشتر داروهای مورد نیاز بیماران ام اس در کشورمان با کیفیت خوب تولید و توزیع می‌شود، گفت: این داروها زیر پوشش بیمه است و بصورت رایگان در اختیار بیماران قرار می‌گیرد و بیمه‌ها 90 درصد از هزینه داروهای خارجی فاقد نمونه مشابه داخلی را نیز پوشش می‌دهند.
وی افزود: در زمان حاضر بسیاری از بیماران مبتلا به ام اس در کشورمان که تحت نظارت و درمان پزشکان هستند، زندگی عادی دارند.
به گفته مسوولان وزارت بهداشت، در هر سال حدود پنج تا 6 هزار نفر بیمار جدید به مجموعه بیماران مبتلا به ام‌اس در کشور اضافه می‌شود؛ زنان 2.5 برابر بیشتر از مردان گرفتار این بیماری می شوند و بیشترین رده سنی مبتلا به آن بین 20 تا 45 سال است.
تا کنون مشخصات 78 هزار بیمار مبتلا به ام‌اس در وزارت بهداشت ثبت شده ‌است.
برچسب‌ها
اصفهان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ام اس

http://www.sepahannews.ir/fa/News/147554/بیماران-ام-اس-به-حمایت‌های-بیشتر-اجتماعی-و-فرهنگی-نیاز-دارند
بستن   چاپ