پیام سپاهان
طب سنتی چگونه می‌تواند در درمان بیماری‌ها موثر باشد؟
يکشنبه 10 فروردين 1399 - 11:44:30
پیام سپاهان - ایسنا/اصفهان عضو گروه طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به اشتباه بسیاری از افراد که فکر می کنند طب سنتی تنها بر پایه سردی و گرمی است، گفت: انواع بیماری های مختلف، اختلالات مزاجی، گسیختگی بافتی، بیماری های مرکب و ... وجود دارد که هر کدام اصول درمان خود را دارند.

محمود بابائیان در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به حضور برخی از مدعیان طب سنتی بر بالین بیماران مبتلا به کرونا و ادعای درمان این بیماری، اظهار کرد: شخصاً این رفتارها را تایید نمی کنم، چون معتقدم درمان کرونا با اصول خاص باید زیر نظر متخصصان انجام شود و به طور کلی این گونه اعمال از سوی افراد بدون صلاحیت کار درستی نیست و دخالت در درمان محسوب می شود.
وی گفت: البته وزیر بهداشت اعلام کرد طب سنتی نیز به صورت اصولی می تواند در قسمت پیشگیری و برخی از درمان ها وارد شود، همانند کاری که چینی ها کردند و خوشبختانه اکنون این موضوع در وزارت بهداشت تایید شده است.
وی با بیان اینکه چگونگی و حدود ورود افراد متخصص طب سنتی به بحث درمان باید از سوی وزارت بهداشت مشخص شود، افزود: باید مشخص شود متخصصان طب سنتی اگر می خواهند غیر از پیشگیری، وارد حیطه درمان شوند در چه سطحی می توانند، وارد شوند. این موضوع و تصمیمگیری در خصوص آن در حیطه نظر مسئولان است و تا تصمیم گیری انجام نشود ما به عنوان پزشک، چه طب سنتی و چه پزشک نوین، باید در حیطه پروتکل های موجود اقدام به درمان کنیم.
بابائیان ادامه داد: مبانی طب سنتی بیشتر بر پیشگیری از بیماری ها یا حفظ صحت پایه گذاری شده و اساس درمان طب سنتی بر سه وجه است که شامل تدابیر سبک زندگی مانند سبک تغذیه و رعایت آب و هوا و مسایل دیگر، درمان با داروها و برخی از اعمال یداوی است.
وی با بیان اینکه در مورد بیماری های تب دار حاد و بیماری هایی مانند کرونا و آنفلوآنزا نخست باید وضعیت فرد مانند مزاج فرد، سن، قوت فرد، مزاج بیماری، مزاج فصل و عضو درگیر را تشخیص داد، گفت: براساس اصول گفته شده، وارد درمان می شویم، پس همانطور که اشاره شد به راحتی نمی توان گفت مزاج بیماری به طور مثال سرد و خشک است و سریع درمان را انجام داد.
این عضو گروه طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: در بیماری ها تنها مساله گرمی و سردی مطرح نیست، اما بسیاری از افراد به اشتباه فکر می کنند طب سنتی تنها بر پایه سردی و گرمی است.
بابائیان تصریح کرد: متاسفانه به اشتباه درمان ها را به گرمی و سردی ربط می دهیم و براساس این سردی و گرمی درمان می کنیم، البته یک مسئله مهم توجه به همین موضوع گرمی- سردی و تری- خشکی است، اما از نکات دیگر مهم در درمان، توجه به مشارکت و همکاری اعضای بدن با یکدیگر است، بنابراین بحث درمان بیماری ها در طب سنتی به همین راحتی نیست.
وی با بیان اینکه برای درمان بیماری ها براساس طب سنتی باید نوع بیماری را مشخص کرد و مزاج را تشخیص داد، چون ممکن است درمان برای هر بیماری متفاوت باشد، ادامه داد: به طور کلی در درمان بیماری های حاد که تب دار هستند، مساله تغذیه بسیار مهم است و تغذیه این افراد نباید غذاهای سنگین و دیر هضم باشد، بلکه بهتر است از غذاهای سبک و زودهضم استفاده کنند.
این عضو گروه طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: تجویز دارو نیز بستگی به وضعیت بیمار و مرحله بیماری دارد، زیرا ممکن است از داروهایی استفاده کنیم که مزاجش گرم باشد و یا در یک مرحله ای از داروهایی با مزاج سرد یا معتدل استفاده کنیم، اما به صورت کلی نمی توان فقط با سردی و گرمی به درمان تمام بیماری ها پرداخت.
این عضو گروه طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، پیرامون حضور شخصی با ادعای درمان کرونا از طریق طب اسلامی بر بالین بیماران کرونایی در بیمارستان ها، گفت: در این شرایط وخیم، فردی که بدون رعایت نکات پیشگیری به محدوده بستری بیماران کرونایی می رود، خودش می تواند ناقل بیماری باشد و چندین نفر را نیز مبتلا کند. البته برتری یک دیدگاه طبی از طریق رفتارهای غلط و تقابل های این چنینی به اثبات نمی رسد.
بابائیان اظهار کرد: شخصاً در مورد صحبت یکی از روسای دانشگاه علوم پزشکی که گفته «در صورتی که طب سنتی بتواند در درمان این بیماری موثر باشد استعفا می دهد» نظری ندارم، ولی رفتارهای افرادی که خود را به طب سنتی نسبت می دهند نیز از منطق به دور است، زیرا در طب سنتی در بحث تب های وبایی به صورت صریح و قاطع بیان شده که به مکان هایی که این بیماری نیست، بروید و اگر بیماری در همه جا پخش شده، بهترین و امن ترین مکان، خانه است. این موضوع در کتاب های مختلف به صراحت آمده است که در خانه بمانید و در و پنجره را ببندید و از ماسک ها یا پوشش های مناسب برای دهان و بینی استفاده کنید و در محیط از بخورهای خوشبو مانند گلاب و ... بهره ببرید.
وی با بیان اینکه تاکید اصلی در پیشگیری از تب های وبایی در طب سنتی ایران فرار از محیط آلوده و دوری از این چنین محیط ها است، افزود: رفتار برخی مدعیان که بدون هیچ پوشش و محافظتی به بیمارستان ها می روند، در هیچ کتاب و منبعی تایید نشده است.
این عضو گروه طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه برخی دستورات برای تقویت اعضای بدن جهت پیشگیری است و به طور مثال می توان به استفاده از داروهای تریاقی اشاره کرد که به زبان امروزی آنتی اکسیدان بودن و پاک کنندگی عضوی از خواص آنها است، گفت: درمان هایی وجود دارد که شرایط خاص خود را می طلبد و برای هر بیماری باید با توجه به وضعیت آن بیمار استفاده شود.
انتهای پیام

http://www.sepahannews.ir/fa/News/131684/طب-سنتی-چگونه-می‌تواند-در-درمان-بیماری‌ها-موثر-باشد؟
بستن   چاپ