پیام سپاهان
جلب مشارکت مردم برای حفظ جنگل‌های اصفهان ضروری است
سه شنبه 1 بهمن 1398 - 8:38:48 AM
ایرنا
پیام سپاهان - اصفهان- رییس اداره جنگل اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان گفت: حفاظت و توسعه منابع طبیعی به ویژه جنگل‌های این استان بدون آگاهی‌بخشی، آموزش و جلب مشارکت مردم بسیار سخت و حتی غیرممکن است.

مرتضی برزو زاده  افزود: مردم به طور کلی و ساکنان به صورت جزیی‌تر، بهره‌برداران اصلی و استفاده‌کنندگان از عرصه‌های طبیعی هستند و به همان میزان که می‌توانند برای توسعه و حفظ این داشته‌ها موثر باشند، ناآگاهی و مراقبت نکردن از سوی آنان برای منابع طبیعی مشکل‌ساز است.
وی بیان کرد: گسترش پوشش گیاهی و حفاظت از منابع طبیعی وظیفه اصلی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری است، اما این مهم با مشارکت و مراقبت شهروندان محقق می‌شود.
رییس اداره جنگل منابع طبیعی و آبخیزداری با اشاره به اینکه بخشی از جنگل‌های زاگرسی در استان اصفهان واقع شده است، اضافه کرد: به ویژه در غرب و جنوب اصفهان آگاهی‌بخشی و آموزش باید افزایش یابد و البته وابستگی اهالی به چوب درختان هم مستلزم ارائه سوخت‌های جایگزین است.
برزو زاده اهمیت ترویج فرهنگ جلوگیری از تخریب عرصه‌های طبیعی و جنگل‌ها به شیوه‌های گوناگون را یادآور شد و ادامه داد: آموزش کودکان از سن پایین باید به صورت جدی در دستور کار مسوولان امر قرار بگیرد و از سوی دیگر، ارزش واقعی این داشته‌ها باید برای مردم تبیین و تکرار شود.
وی به هزینه بالای جبران تخریب‌ها در منابع طبیعی به ویژه جنگل‌ها اشاره کرد و گفت: قیمت واقعی داشته‌های طبیعی بسیار بالاست و در صورتی که همگان بدانند که احیای جنگل و عرصه‌ها زمان‌بر، دشوار و پرهزینه است، به صورت سهوی یا عمدی کمتر به تخریب می‌پردازند.
رییس اداره جنگل اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان، افزایش تشکل‌های مردمی در راستای حفاظت از منابع طبیعی را ضروری برشمرد و تاکید کرد: سازمان‌های مردم نهاد می‌توانند کانونی برای آموزش و فرهنگ‌سازی بین سایر شهروندان باشند و بی‌شک تعدد گروه‌های مشارکت کننده در این زمینه تاثیر متداوم و چشمگیری خواهد داشت.
استان اصفهان 10.7 میلیون هکتار مساحت دارد که بیش از 90 درصد آن، برابر 9.8 میلیون هکتار را عرصه‌های منابع طبیعی و ملی و از این میزان نزدیک به 403 هزار هکتار را جنگل (چهار درصد)، 6 میلیون هکتار مرتع (64 درصد) و سه میلیون هکتار را بیابان (32 درصد) در برگرفته است.
جنگل‌های استان اصفهان بیشتر در 2 شهرستان فریدون‌شهر با 40 هزار هکتار و سمیرم با 25 هزار هکتار و سرانه جنگل در کمتر از 0.1 هکتار است اما با وجود سطح کم، تنوع گونه‌ای خوبی ( وجود 35 گونه درختی و درختچه‌ای) دارد.
اصفهان از نظر تقسیم‌بندی نواحی رویشی در 2 ناحیه رویشی زاگرسی و ایرانی- تورانی قرار دارد که ناحیه رویشی زاگرسی، غرب و جنوب استان را شامل می‌شود و بقیه مناطق آن جزو ناحیه رویشی ایرانی- تورانی است.
استان پنج میلیون نفری اصفهان واقع در مرکز کشور دارای اقلیم خشک و نیمه خشک است و از این پهنه 3.2 میلیون هکتار، برابر 32 درصد سطح آن را زمین‌های بیابانی و شن‌زار تشکیل می‌دهد که به صورت عمده در بخش‌های شمالی و شرقی آن پراکنش دارند.
این زمین‌ها مشتمل بر 16 کانون بحرانی فرسایش بادی است.
 
 

http://www.sepahannews.ir/fa/News/123328/جلب-مشارکت-مردم-برای-حفظ-جنگل‌های-اصفهان-ضروری-است
بستن   چاپ