پیام سپاهان
توصیه‌های محمدحسین ادیب در همایش چشم انداز اقتصاد ایران در سال 1399
دوشنبه 23 دي 1398 - 12:47:13
پیام سپاهان - ایسنا/اصفهان یک پژوهشگر ارشد ریسک گفت: با وجودی که نقدینگی متمرکز برای تحریک تقاضا باید در بخش کالای مصرفی قرار گیرد، به سمت مسکن، ارز، سهام و خودرو می رود که یکی از نتایج آن افزایش قیمت مسکن است.

محمدحسین ادیب شامگاه یکشنبه در همایش چشم انداز اقتصاد ایران در سال 1399 که در اتاق بازرگانی اصفهان برگزار شد، اظهار کرد: در شرایط موجود، سرمایه باید بهره‌ورتر باشد یعنی کسانی که از 80 درصد رقبا نسبت به سرمایه درگیر مانند موجودی مواد، کالا، طلب مشتری و سپرده بانکی، فروش بیشتری داشته باشند، در بازار مانده و بقیه حذف می شوند؛ لذا کسانی در بازار می‌مانند که از میزان سرمایه درگیر، بهره وری بالاتری داشته باشند.
به گزارش ایسنا، این پژوهشگر ارشد ریسک ادامه داد: افراد به میزان جریان نقدینگی در سال آینده ثروتمند هستند. پس به شدت باید مراقب جریان وجوه نقد در مجموعه خود باشند.
ادیب با اشاره به نقش کلیدی بانک‌ها در مشکلات، افزود: 80 درصد ریشه مشکلات فعلی به سبب تعلل بانک‌ها در اجرا سیاست‌های انقباضی است.
وی مشکل اصلی کشور را ضعف تقاضا دانست و گفت: خرج 70 درصد فعالان اقتصادی بیشتر از دخل آنهاست و علت هم ضعف تقاضاست؛ یعنی به نسبت پایین آمدن فروش، هزینه‌ها کم نشده و بحران ایجاد می‌شود.
این اقتصاددان با ارائه راهکار مشکل پیش رو، اظهار کرد: راه حل رفع ضعف تقاضا، تحریک تقاضاست. باید بانک‌ها انبساطی باشند که هستند، اما 52 درصد سپرده بانکی به یک میلیون و 200 هزار نفر و به طور دقیق تر تنها به 400هزار خانوار تعلق گرفته است. این یعنی در کشور تمرکز ثروت وجود دارد.
وی اضافه کرد: با وجودی که نقدینگی متمرکز برای تحریک تقاضا باید در بخش کالای مصرفی قرار گیرد، به سمت مسکن، ارز، سهام و خودرو می رود که یکی از نتایج آن افزایش قیمت مسکن است، تا جایی که قدرت خرید قشر ضعیف و متوسط حذف می شود.
این پژوهشگر ارشد ریسک ادامه داد: حال باید دید در ضلع مقابل بانک‌ها پول این سپرده گذاران را چه کرده‌اند؟ زیرا تسهیلات تنها به 500 شرکت بزرگ تخصیص یافته که آنان نیز نه منکر می شوند و نه بدهی خود را صاف می‌کنند.
ادیب با تاکید بر ضرورت اصلاح نظام بانکی، افزود: اصلی‌ترین نقطه، اصلاح نظام بانکی است که باید به دست دولت انجام شود. اگر اصلاحات ساختاری انجام شده بود، تحریم ها اثری نداشت.
وی در ادامه اصلاحات ساختاری، گفت: آزادسازی نرخ ارز و قیمت بنزین دو اصلاح ساختاری عمیق این دولت بود. در ادامه نیز اصلاح نظام بانکی و مقررات زدایی گسترده به عنوان اصلاحات ساختاری باید انجام شود تا بتوان قیمت ها را با قدرت خرید مردم سازگار کرده و رونق ایجاد کنیم.
این پژوهشگر گفت: اقتصاد ایران در سال آینده 5 درصد رقابتی خواهد شد، به این معنا که با هر هزینه تمام شده، به اندازه 5 درصد آن در قیمت اعمال نشده و با ارتقا سطح بهره وری جبران خواهد شد.
ادیب هم‌چنین به فعالان اقتصادی، توصیه کرد که براساس چک لیست‌های صدتایی و با تمرکز بر افزایش سرمایه در گردش سالانه و فروش بالاتر از سرمایه نسبت به رقبا حرکت کنند.
وی با بیان این‌که باید کالامحور باشید یعنی روی سرمایه در گردش ریسک نکنید، افزود: در شرایط کنونی فعالان اقتصادی با بیشتر از 20 درصد دارایی خود از تورم، نوسان گیری نکنند و شرط لازم برای حضور، ادامه یا انصراف در هر حوزه این است که سرمایه‌ها باید طی پنج سال جبران شده و باز گردند.
این پژوهشگر ریسک با بیان این‌که بحران آینده جهانی، بحران کشورهای بدهکار است، توضیح داد: در غرب از سال 1980 تاکنون رشد بدهی‌ها بیشتر از هر چیز دیگری مانند درآمد، حقوق، رشد اقتصادی و ... بوده است، در حالی که ایران به عنوان نخستین کشور دنیا در کمترین میزان بدهی به نسبت امکانات و جمعیت، تنها 8 میلیارد دلار بدهکار است.
ادیب با اشاره به بازی بحرانی آینده، خاطرنشان کرد: این بازی، بازی ما نیست چرا که ما بدهکار نیستیم و فقط تماشاچی خواهیم بود.
وی همچنین به بحران پیری تمدن‌ها اشاره کرد و توضیح داد: کمپانی ها در آینده نزدیک از تمدن های پیر خارج خواهند شد، در حالی که ایران با میانه جمعیت 30 سال و 30 ماه، کشوری بسیار جوان است.
این پژوهشگر ارشد ریسک با تاکید بر این‌که جهان طی 10 سال آینده برای مقابله با آب شدن یخ ها و عواقب آن و محافظت از محیط زیست در برابر سوخت های فسیلی خواهد ایستاد، تصریح کرد: عصر نفت به دوران پایانی خود رسیده و چشم انداز ایران بسیار روشن است.
وی با اعتقاد بر این‌که تحریم نفت ایران ارتباطی با اختلافات موجود میان ایران و آمریکا ندارد و به دلیل عرضه و تقاضای نفت است، گفت: با تغییرات ایجاد شده در تقاضا، ظرفیتی برای تحریم نفت ایران پدیدار شد.
انتهای پیام

http://www.sepahannews.ir/fa/News/122544/توصیه‌های-محمدحسین-ادیب-در--همایش-چشم-انداز-اقتصاد-ایران-در-سال-1399
بستن   چاپ