پیام سپاهان
از طریق جهاد دانشگاهی اصفهان و دانشگاه دورتمند انجام می‌شود؛
گسترش همکاری‌های علمی و پژوهشی ایران و آلمان
چهارشنبه 20 آذر 1398 - 9:26:25 AM
ایسنا
پیام سپاهان - معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی واحد اصفهان گفت: تیمی متشکل از اعضای علمی دانشگاه دورتموند آلمان به منظور گسترش همکاری‌های علمی با جهاد دانشگاهی اصفهان به این شهر سفر کردند.

مهدی ژیان پور اظهار کرد: این جلسه با اعضای دانشکده بوم شناسی منظره دورتموند (ecology landscape ) به منظور گسترش همکاری ها در بخش پژوهش جهاد دانشگاهی واحد اصفهان انجام شد.
وی افزود: در کشورهای اروپایی و آمریکایی بنیادهایی وجود دارد که مختص حمایت مالی هستند، یکی از این بنیادهای حامی، بنیاد DAAD است.
معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی واحد اصفهان، ادامه داد: دانشگاه صنعتی دورتموند (TU) یکی از حلقه های شبکه ای است که در کشور آلمان مورد حمایت DAAD قرار دارد.
وی تصریح کرد: در ایران نیز در حوزه علوم مطالعات شهری، موسسه دانش پژوهان با دانشگاه دورتمند در ارتباط است. ورود به این نت وورک مورد استقبال جهاد دانشگاهی قرار گرفت تا همکاری سه نهاد دانشگاه دورتموند، جهاددانشگاهی اصفهان و موسسه دانش پژوهان شکل گیرد.
ژیان پور توضیح داد: گام نخست ایجاد تفاهم نامه ای میان جهاد دانشگاهی اصفهان و موسسه دانش پژوهان و گام دوم پیوستن ضلع سوم یعنی دانشگاه دورتموند است.
معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی واحد اصفهان اضافه کرد: از این پس نیز به سمت موضوعات مشترک مورد علاقه، انجام پروژه های تعریف شده و کار مشترک علمی خواهیم رفت.
ژیان پور خاطر نشان کرد: باتوجه به ساختار پژوهشی و فناوری محور جهاد دانشگاهی همکاری میان دو طرف به مبادلات پژوهشی محدود می شود و همچنین مقرر شده تا مفاهیم و موضوعاتی که در حال انجام آن هستیم را برای دانشگاه دورتموند ارسال کنیم.
وی ادامه داد: سپس برخی موضوعات در دانشگاه دورتموند انتخاب و مشخص می شود تا در ملاقات های آینده تصمیماتی برای همکاری بیشتر گرفته شود.
معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی واحد اصفهان یادآور شد: به علت برخی تفاوت های فرهنگی، ساختارهای پژوهشی و ... امکان حرکت سریع به سمت این همکاری ها وجود ندارد. نشست ها در ابتدا برای آشنایی و اعتمادسازی و در ادامه حرکت به سمت فعالیت های مشترک انجام می شود.
ژیان پور همچنین درباره فعالیت ضلع دوم مثلث همکاری گفت: در حال حاضر DAAD بر تغییرات اقلیمی متمرکز شده و موسسه دانش پژوهان نیز در دوسال اخیر در رابطه بااین موضوع با دانشگاه دورتموند در حال همکاری است.
وی با اشاره به تغییرات اقلیمی استان اصفهان، این تغییرات را خطرناک ارزیابی کرد، گفت: تغییرات اقلیمی موضوع مهمی برای کشور و استان است، به دلیل تغییرات اقلیمی، استان اصفهان از وضعیت خشک و برفی به سرد و معتدل درآمده و کاهش بارش ها، تغییرات خطرناکی را رقم می زد.
ژیان پور اهداف این نشست را توسعه نت وورک فعال بر موضوع تغییرات اقلیمی، تلاش برای شناسایی موضوعات مورد علاقه دو طرف و آغاز همکاری پیرامون آن ها اعلام کرد و افزود: مراودات آموزشی میان ایران و دورتموند، کنفرانس ها وسخنرانی های مشترک ابزار و بستر های لازم برای رسیدن به این هدف را فراهم می آورد. در پی دغدغه‌های داخلی-محلی و تعامل با نهادهای بین المللی، این همکاری مشترک لازم است.
معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی واحد اصفهان گفت: بنیادهای حامی پژوهش اقدام خاصی انجام نمی دهند، بلکه صرفا خواهان ایجاد توجه اذهان عمومی به برخی موضوعات پژوهشی، آموزش علاقمندان در سایر کشور ها درباره آن موضوع و همچنین اقدامات پیشرفته ای مانند طراحی نرم افزار برای پیش بینی روند تغییرات اقلیمی هستند.
وی ادامه داد: این اقدامات برای ارتقاء دانش عمومی و اشتراک گذاری این پژوهش به صورت بین المللی در راستای دغدغه های بین المللی انجام می گیرد.
معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی واحد اصفهان درباره اقدامات جهاد دانشگاهی اصفهان در راستای این همکاری بین المللی تصریح کرد: در قدم اول یکی از پروپوزال‌هایی که مورد حمایت بنیادDAAD قرار گرفته از سوی جهاد دانشگاهی واحد اصفهان مورد پشتیبانی فنی و علمی قرار می گیرد. قدم بعدی این است که این پروژه تکمیل شود. همچنین در نظر داریم برای موضوعات آینده بنیاد DAAD و موضوعات مورد علاقه و تخصص دوطرف مشارکت کنیم.
ژیان پور از تداوم این نشست ها خبر داد و افزود: در پایان این جلسه قرار بر این شد که از طریق پروژه مشترک تغییرات اقلیمی جلسات آشنایی ادامه یابد تا از طریق آمادگی و نزدیک کردن ساختارها به یکدیگر بتوانیم با اندکی حوصله و ایجاد علاقه مشترک به نتیجه بهتری دست یابیم.
انتهای پیام

http://www.sepahannews.ir/fa/News/117123/گسترش-همکاری‌های-علمی-و-پژوهشی-ایران-و-آلمان
بستن   چاپ