پیام سپاهان
معاون وزیر بهداشت:
ایران از نظر شاخص‌های سلامت، کشور نخست خاورمیانه می‌شود
سه شنبه 30 مهر 1398 - 16:08:14
پیام سپاهان - کاشان- معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: جایگاه مردم شریف ایران آن است که جزو 10 کشور نخست جهان باشند و بر این اساس تا سال 2023 میلادی از نظر شاخص‌های سلامت، به کشور نخست منطقه خاورمیانه تبدیل می‌شود.

ایرج حریرچی روز سه‌شنبه در آیین معارفه سرپرست جدید دانشگاه علوم پزشکی کاشان با تاکید بر اینکه برای رسیدن به هدف باید بر ارتقای سلامت و پیشگیری بیافزاییم، بیان کرد: افزایش سلامت و محافظت مالی از مردم در برابر مخاطرات هزینه‌ای ناشی از بیماری‌ها، پاسخگویی به نیازهای بهداشتی و درمانی مردم و افزایش کارایی با منابع و امکانات موجود چهار هدف طرح تحول سلامت بود.
وی افزود: پوشش همگانی سلامت دارای سطح‌های خدمت ارتقای سلامت، پیشگیری از بیماری‌ها، درمان توانبخشی و زندگی راحت پیش از مرگ است که باید بدون هیچ‌گونه تبعیض قومی، نژادی، جنسیتی، مالی و منطقه‌ای برای همه مردم ارائه شود.
معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ادامه از چاقی و اضافه وزن به عنوان مادر سایر بیماری‌ها یاد کرد و اظهار داشت: 59.5 درصد مردم کشور در زمان حاضر دارای اضافه وزن هستند و 80 درصد نیز تحرک کافی ندارند.
وی اضافه کرد: پیش از طرح بسیج عمومی برای شناسایی بیماران دارای فشار خون بالا، 10 میلیون و 500 هزار نفر از جمعیت کشور مبتلا بودند که با اجرای این طرح بیشتر آنها شناسایی شدند.
حریرچی تصریح کرد: 10.5 درصد جمعیت بالغ کشور دارای بیماری دیابت هستند که بیماری بیشتر آنها زیر کنترل نیست و مهم‌ترین عامل آن رعایت نکردن رژیم غذایی مناسب است.
وی با بیان اینکه نزدیک به 30 درصد جمعیت ایران تا 25 سال آینده پیر خواهد شد، تشریح کرد: بیشتر این افراد دارای 2 فرزند هستند و نمی‌توان 30 درصد جمعیت را در خانه سالمندان نگهداری کرد.
معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: دوران پیری شامل سه گونه همراه با بیماری، بدون بیماری و سالم است و تا 80 سالگی می‌توان به طور کامل سالم و بدون عارضه زندگی کرد که این میزان در کشور ژاپن به 100 سالگی رسیده است.
وی تاکید کرد: 19 درصد سلامتی مردم با اقدام‌های پزشکی و درمانی برطرف می‌شود و بیش از 80 درصد آن نیز بستگی به ژنتیک، رفتار و مسائل اجتماعی دارد.
حریرچی یادآور شد: دادستان‌ها در برخی استان‌ها پای کار آمدند و کشیدن قلیان که برابر 150 نخ سیگار است، از همه رستوران‌ها حذف شد اما در برخی استان‌ها مانند تهران زورمان نرسید.
وی در ادامه نیز از کاشان به عنوان منطقه‌ای صنعتی یاد کرد و گفت: این شهرستان از 33 سال پیش دارای دانشگاه علوم پزشکی است که وظیفه اجتماعی خود را انجام ‌داده و باید معیارهای آن بیش از شهرهای هم‌تراز فاقد دانشگاه باشد.
معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: موجب شرمندگی است که بیش از پنج درصد بیماران برای درمان به خارج از شهرستان مراجعه می‌کنند زیرا این شهرستان می‌تواند به علت استعداد و شایستگی موجود، الگویی برای سایر نقاط شود.
دانشگاه علوم پزشکی کاشان کمترین میزان بهره‌مندی را از طرح تحول سلامت داشت
نماینده مردم شهرستان‌های کاشان و آران‌وبیدگل در مجلس شورای اسلامی نیز در این آیین اظهار داشت: در بیشتر شهرها ساختمان‌ها و هتلینگ‌هایی با اعتبارهای طرح تحول سلامت ساخته شده و به بهره‌برداری رسیده اما فرسودگی ساختمان و تجهیزات در دانشگاه علوم پزشکی کاشان زیاد است.
سید جواد ساداتی‌نژاد با اشاره به اهمیت ویژه حوزه سلامت بر زندگی اجتماعی مردم افزود: اگر چه فرصت‌ها از دست رفته و اعتبارها هزینه شده اما انتظار می‌رود که این موضوع جبران شود.
وی بیان کرد: دانشگاه علوم پزشکی کاشان در شمال استان اصفهان یک قطب سلامت به شمار می‌رود که البته مانند سایر حوزه‌ها مورد توجه استان اصفهان نبوده اما خدمات بزرگی را در منطقه ارائه کرده است.
نماینده کاشان و آران‌وبیدگل در مجلس اضافه کرد: مردم منطقه از بیمارستان شهید بهشتی کاشان ناراضی هستند زیرا ضریب تخت آن بسیار بالا و نزدیک به 93 درصد است و بر این اساس شهرستان به یک بیمارستان جایگزین نیاز دارد.
وی یادآور شد: بیمارستان 320 تخت‌خوابی بقیه‌ الله الاعظم (عج) هم که به عنوان خواست مردمی به مرحله اجرا رسیده، نیازمند اعتبار زیادی است و باید با کمک خیران و دولت ساخته شود.
ساداتی‌نژاد همچنین تکمیل بیمارستان‌های ثامن و امام حسن (ع) را خواستار شد و تصریح کرد: اگر این 2 بیمارستان در آران‌وبیدگل ساخته شود، از بار اشغال تخت در بیمارستان شهید بهشتی کاشان کاسته خواهد شد.
وی بر لزوم ساخت دانشکده داروسازی در شهرستان کاشان تاکید کرد و گفت: کاشان با فقدان توسعه صنایع غذایی و دارویی روبه‌رو بوده که با توجه به ظرفیت‌ها و گردشگرپذیر بودن منطقه، از پزشکان انتظار می‌رود در حوزه سلامت سرمایه‌گذاری کنند.
سید علیرضا مروجی در ادامه این آیین با حضور فرماندار و نماینده ولی‌فقیه در شهرستان، به عنوان سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان معارفه شد.
جمعیت افزون بر 465 هزار نفری شهرستان‌های کاشان و آران‌وبیدگل زیر پوشش خدمات بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی کاشان قرار دارند.

http://www.sepahannews.ir/fa/News/112754/ایران-از-نظر-شاخص‌های-سلامت،-کشور-نخست-خاورمیانه-می‌شود
بستن   چاپ