پیام سپاهان
معاون بهزیستی:
توسعه مراکز نگهداری روزانه سالمندان در کشور ضروری است
چهارشنبه 17 مهر 1398 - 7:37:47 AM
ایرنا
پیام سپاهان - اصفهان- معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کشور گفت: با توجه به روند رو به رشد جمعیت سالمندی و تغییر سبک زندگی مردم، توسعه مراکز نگهداری روزانه سالمندان و بنیاد فرزانگان در کشور ضروری است.

محمد نفریه روز چهارشنبه در گفت و گویی افزود: در زمان حاضر 120 بنیاد فرزانگان و 104 مرکز نگهداری روزانه سالمندان در کشور فعال است که باید گسترش یابد.
در مراکز نگهداری روزانه سالمندان، امکان فعالیت این افراد در بخش‌های مختلف مانند هنری و فرهنگی وجود دارد و خدمات توانبخشی، روان‌شناسی و تقویت حافظه در آن ارائه می‌شود. بنیاد فرزانگان تشکل مردمی با هدف ارتقای سلامت جسمی ، روانی و اجتماعی سالمندان با بهره‌گیری از توانمندهای آنان در زمینه هایی مانند اوقات فراغت ، توانمندسازی، سواد آموزی و نویسندگی ، کتابخوانی و ورزش است.
وی با اظهار امیدواری از اینکه تعداد مراکز نگهداری روزانه سالمندان تا پایان سال به 150 مرکز و بنیاد فرزانگان به 150 واحد افزایش یابد، اظهارداشت: با فعالیت چنین مراکزی، در کنار خانواده بودن و مستقل ماندن سالمندان بیشتر می‌شود و نیاز چندانی به مراکز نگهداری شبانه روزی نخواهیم داشت.
نفریه با اشاره به اینکه مراکز شبانه‌روزی نگهداری سالمندان، پدیده ای وارداتی است و باید محدود به سالمندان بی سرپرست، وابسته یا فاقد خانواده موثر شود، تصریح کرد: هنوز چارچوب خانواده در کشورمان محکم است و کمتر از 18 درصد سالمندان احتیاج به کمک دارند و 80 درصد آنها به طور مستقل یا در کنار خانواده زندگی می کنند که این از ویژگی های فرهنگی کشور ایران است.
وی، با بیان اینکه سبک زندگی در کشور تغییر کرده و خانواده ها کوچکتر شده اند، گفت: شهرهای بزرگ و کلانشهرهای کشورمان باید سیاست ها و برنامه ریزی های خود را متناسب با این موضوع به سمت شهر دوستدار سالمند و توسعه مراکز نگهداری روزانه سالمندان و بنیاد فرزانگان پیش ببرند.
معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کشور اضافه کرد: مناسب سازی فضای شهری و توجه به مباحثی مانند تامین اجتماعی، بهداشت و درمان و آموزش در توسعه چنین شهرهایی ضروری است.
تفاهم‌نامه طراحی و ایجاد شهر دوستدار سالمند روز سه‌شنبه بین شهرداری اصفهان و شورای ملی سالمندان کشور(بهزیستی) با همکاری نماینده صندوق جمعیت سازمان ملل متحد در اصفهان امضا شد.
طبق تعریف سازمان جهانی بهداشت، شهرهای دوستدار سالمند باید ساختارها و خدمات خود را با نیازهای افراد مسن تر تطابق دهند. محیط زیست، حمل و نقل، مسکن، مشارکت اجتماعی، احترام، مشارکت مدنی و اشتغال، ارتباطات، حمایت اجتماعی و خدمات بهداشتی از شاخص های این شهر است.
نزدیک به 10 درصد از جمعیت کشورمان معادل هشت میلیون نفر در رده سنی سالمندان و 60 سال به بالا قرار دارند و بر اساس پیش بینی ها، این سهم در سال 2050 میلادی به 30 درصد خواهد رسید.
میانگین رشد سالانه جمعیت سالمندان 3.4 درصد و نرخ رشد جمعیت در کشورمان 1.3 درصد است.
 

http://www.sepahannews.ir/fa/News/112132/توسعه-مراکز-نگهداری-روزانه-سالمندان-در-کشور-ضروری-است
بستن   چاپ