پیام سپاهان
زنان و بی‌توجهی به هنر
چهارشنبه 26 تير 1398 - 10:59:03
پیام سپاهان - یک هنرمند تکنیک آبرنگ می گوید: زنان ما بیگانه‌تر از هر قشری با هنر هستند. مگر می‌شود یک زن، تابلوی نقاشی را نبیند و به آن توجه نکند؟ این زن چطور می‌تواند لباس و ظرف انتخاب کند؟ وقتی هنر را از زن بگیریم چیزی از زنانگی در وجود او باقی نمی‌ماند و در نهایت جامعه‌ای بی‌توجه به هنر خواهیم داشت.
به گزارش خبرنگار ایسنا-منطقه اصفهان، «دوباره خواستن، دوباره زیستن» نام نمایشگاهی است که این روزها در خانه صفوی برپاست. طغیان رنگ‌ها، استفاده از هارمونی رنگ‌های شاد، در کنار پرداختن به مناظر و... توانسته فضای پرانرژی‌ای را برای مخاطب ایجاد کند و جالب‌تر از آن، هر شناسه اثر، که بخشی از شعر از شاعران است؛ همان بیت‌هایی که به قول ملودی صدری، خالق این آثار، در ایجاد آن‌ها نقش بسزایی داشته است.
این هنرمند از دوران کودکی شیفته هنر و کارهای وابسته به آن بوده و در این پنج سال اخیر، به‌صورت شبانه‌روزی و حرفه‌ای در حوزه نقاشی با گچ، مداد پاستل، رنگ و روغن، آکریلیک، برجسته و... با اساتید مختلفی کار و اقدام به تولید اثر کرده است. 
صدری در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا-منطقه اصفهان با بیان اینکه در خلق رنگ از استانداردهای دانشگاهی تبعیت نمی‌کند، گفت: این سرکشی رنگ‌ها موجب جلب توجه مخاطبان شده و ویژگی کار من همین طغیان است. در خلق این آثار همه هیجاناتی که برگرفته از اتفاقات خوب و بد زندگی من هستند لحاظ شده و به همین دلیل نام آن را «دوباره خواستن، دوباره زیستن» انتخاب کرده‌ام.
وی ادامه داد: برگزاری نمایشگاه، یکی از اهدافی بود که از زمان شروع کارم داشتم و «دوباره خواستن، دوباره زیستن» حاصل دو سال تلاش من در حوزه نقاشی است. اولین مخاطب نمایشگاه هم خودم هستم و می‌خواستم بگویم برای اثبات زیبایی و زنانگی راه‌های درست و قشنگ‌تری هست. 
صدری با اشاره به موانع موجود بر سر راه هنرمندان گفت: وقتی یک هنرمند نتواند آزادانه اثری را خلق کند، چه زن باشد و چه مرد این عدم آزادی برای او یک مانع است و وقتی نتواند این آثار خلق‌شده را در معرض دید عموم بگذارد خلاقیت او خفه می‌شود.
وی افزود: متأسفانه رشته نقاشی نیز به‌تبع بحران‌های اقتصادی کشور دچار مشکل شده و ما در تأمین مواد اولیه به مشکل برخورده‌ایم. قیمت رنگ و تابلو مدام تغییر می‌کند و بالا می‌رود و فروشندگان نیز سعی می‌کنند اجناسشان را نفروشند تا گران‌تر شود.
این هنرمند با گلایه از اختلاف سطح نمایشگاه‌ها با فهم جامعه اظهار کرد: متأسفانه جامعه ما با فرهنگ و هنر بیگانه شده و اغلب مردم حتی از نمایشگاه‌های رایگان نیز استقبال نمی‌کنند. تأسف‌بارتر این که زنان ما بیگانه‌تر از هر قشری با هنر هستند. من در این نمایشگاه زنان زیادی را می‌بینم که به‌راحتی از کنار تابلوها رد می‌شوند و مدام از خودم می‌پرسم، مگر می‌شود یک زن، تابلوی نقاشی را نبیند و به آن توجه نکند؟ این زن چطور می‌تواند لباس و ظروف انتخاب کند؟ وقتی هنر را از زن بگیریم چیزی از زنانگی در وجود او باقی نمی‌ماند و در نهایت جامعه‌ای بی‌توجه به هنر خواهیم داشت.
صدری تأکید کرد: ریشه این بی‌توجهی زنان به هنر، چیزی جز جا افتادن فرهنگ مصرف‌گرایی نیست. از سوی دیگر متأسفانه کپی کاری هنرمندان هم به یک امر عادی بدل شده و این برای هنر یک آفت است.
وی ادامه داد: هنرمند ما وقتی توانایی مشاهده خوب را نداشته باشد مجبور است صحنه‌هایی که دیگران دیده‌اند بکشد. کشیدن سی‌وسه‌پل و خواجو و نقش‌جهان و ... تکراری شده و همان‌طور که در مدل ماشین‌ها و موبایل‌هایمان به سمت مدرن شدن می‌رویم در رنگ و نقاشی‌هایمان هم باید مدرن باشیم و با سلیقه مخاطب همگام شویم.
به گزارش ایسنا، نمایشگاه «دوباره خواستن، دوباره زیستن» امروز از ساعت 17 تا 21 در نگارخانه صفوی پذیرای علاقه‌مندان است.
انتهای پیام

http://www.sepahannews.ir/fa/News/103336/زنان-و-بی‌توجهی-به-هنر
بستن   چاپ