پیام سپاهان
وجود بیش از 13 هزار معلول کم شنوا و ناشنوا در استان اصفهان
سه شنبه 25 تير 1398 - 11:23:46
پیام سپاهان - معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی استان اصفهان گفت: در حال حاضر از 13 هزار و 500 نفر معلول ناشنوا و کم شنوا در سطح استان حدود 60درصد از این آمار به افراد ناشنوای بالای 18 سال اختصاص دارد.
اصغر فیاض در گفت وگو با خبرنگار ایسنا-منطقه اصفهان، با بیان اینکه طبق گروه بندی که از معلولان وجود دارد به لحاظ فراوانی بیشترین آمار معلولیت به معلولان جسمی و حرکتی مربوط می شود، اظهار کرد: بعد از این معلولیت کم توانان ذهنی و در نهایت در صورتی که سالمندان را وارد این مقوله نکنیم بر اساس آماری که در بانک اطلاعات موجود است در استان اصفهان 13 هزار و 500نفر معلول ناشنوا و کم شنوا تحت پوشش بهزیستی هستند.
وی با بیان اینکه معلولیت جسمی و حرکتی طی سال‌های گذشته رشد داشته است و علی رغم توصیه های پیشگیرانه شاهد بروز این معلولیت هستیم، گفت: علت اصلی این معلولیت حوادث جاده ای و کارخانه‌ای است.
معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی استان اصفهان با بیان اینکه در حوزه پیشگیری سازمان بیش از 10سال است که برای جلوگیری از معلولیت ناشنوایان و کم شنوایان غربالگری شیر خوارگان انجام می شود، ادامه داد: در استان اصفهان حوزه پیشگیری در معاونت تخصصی غربالگری انجام می دهد و این غربالگری منجر شد کودکان ناشنوا، کم شنوا، نا بینا و یا کم بینا به موقع شناسایی شوند و خانواده ها در این زمینه آگاه شدند.
فیاض با اشاره به اینکه با شناسایی این دسته افراد نیازمند و با استفاده از درمان مربوطه مانند کاشت حلزون و مقوله های دیگر این معلولیت کاهش یافت، گفت: یکی دیگر از اقدامات بهزیستی آموزش های ژنتیکی در این زمینه بود.
وی تصریح کرد: در حال حاضر از 13 هزار و 500نفر معولیت ناشنوایی و کم شنوایی در سطح استان حدود 60 درصد بالای 18 سال و حدود 25 درصد در سنین بین 12 تا 18 سال و 15 درصد باقی مانده نیز کودکان کمتر از سن 12 سال هستند.
معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی استان اصفهان با بیان اینکه در کودکان کمتر از سن شش سال، مراکز مادر و کودک ناشنوا و کم شنوا علاوه بر اصفهان، در فلاورجان، نجف آباد و کاشان از خدمات ویژه آموزشی و تخصصی برای ورود به مدارس استفاده می کنند، اضافه کرد: بیشترین تعداد کودکان کم شنوا و ناشنوا مربوط به شهرستانها هستند و طی 15 سال اخیر آموزش و پرورش استثنایی توسعه خوبی در زمینه خدمات آموزشی بعد از سن 6 سال را به صورت پیش دبستانی و دبستان در مدارس تخصصی ناشنوایی داشته است.
فیاض ادامه داد: یکی از خدمات به کودکان کمتر از سن شش سال کاشت حلزون است که با تایید پزشکان متخصص و با هماهنگی بهزیستی کشور در بیمارستان های تهران، شیراز و یا اصفهان عمل جراحی کاشت حلزون صورت می گیرد.
وی تصریح کرد: قطعه اصلی حلزون از طریق هئیت امنایی تهیه می شود و طی چهار الی پنج سال اخیر خیریه حضرت ابوالفضل(ع) ارتباط خوبی با بهزیستی استان دارد و در واقع کاشت حلزون رایگان است، اما مابقی هزینه ها بر عهده خانواده‌ها است.
معاون توانبخشی بهزیستی اصفهان با بیان اینکه تنها در صورتی به خانواده ها کمک مجدد می شود که برای تعویض و یا ترمیم قطعه حلزون باشد، گفت: تهیه سمعک دانش آموزش بر عهده آموزش و پرورش استثنایی است، اما در مواقعی که آموزش و پرورش توان کافی برای این موضوع ندارد بهزیستی کمک رسانی می کند. 
فیاض خاطرنشان کرد: تهیه سمعک برای افراد بالای 18 سال که دانشجو و یا مشغول کار هستند و مجرد یا متاهل در صورتی که بضاعت مالی نداشته باشند تهیه می شود و در صورت بضاعت مالی بخشی از هزینه بر عهده خود فرد خواهد بود.
کد خبرنگار:13025
انتهای پیام

http://www.sepahannews.ir/fa/News/103272/وجود-بیش-از-13-هزار-معلول-کم-شنوا-و-ناشنوا-در-استان-اصفهان
بستن   چاپ