پیام سپاهان
تشکیل ستاد احیای زاینده رود واقع بینانه پیگیری شود
یکشنبه 26 خرداد 1398 - 8:50:18 AM
ایرنا
پیام سپاهان - اصفهان- نماینده مردم نجف آباد و تیران و کرون در مجلس شورای اسلامی گفت: لازم است تشکیل ستاد احیای زاینده رود توسط دولت، واقع بینانه و جدی پیگیری و بودجه و اعتبارات لازم برای آن در بودجه پیش بینی شود.

ابوالفضل ابوترابی  افزود: رئیس جمهوری در سفر استانی که به اصفهان داشتند قول احیای رودخانه زاینده رود را دادند و امیدواریم که این نیاز اساسی منطقه محقق شود.
وی با اشاره به نامه اخیر شماری از نمایندگان استان اصفهان به دکتر روحانی درباره ستاد احیای زاینده رود، اظهار داشت: ما انتظار حرکت واقعی از سوی دولت را برای تشکیل این ستاد داریم.
ابوترابی با اشاره به برگزاری جلسه 2 هفته گذشته شورای عالی آب با محوریت موضوع ستاد احیای زاینده رود، تصریح کرد: مردم انتظار دارند که موضوع زاینده رود به طور واقع بینانه پیگیری و برای آن اقدامات کاربردی انجام شود.
وی با بیان اینکه با تشکیل ستاد احیای زاینده رود، مسائل مربوط به سد بهشت آباد و تونل سوم کوهرنگ بیشتر از گذشته پیگیری و اجرایی خواهد شد، خاطرنشان کرد: اگر این 2 طرح اجرا شده بود در سیل‌های فروردین امسال، حجم بسیاری از سیلاب‌ها مهار و به فلات مرکزی، منتقل و از آسیب وارد شدن به زندگی مردم و ریختن آب به خلیج فارس جلوگیری می‌شد.
بهشت آباد و کوهرنگ سوم 2 طرح بزرگ برای انتقال آب به فلات مرکزی کشور هستند.
این نماینده مجلس در پاسخ به این سوال که احتمال بسته شدن رودخانه زاینده رود با وجود ذخیره آبی که پشت سد صورت گرفته است، چقدر می‌باشد، توضیح داد: لازم است حدود 300 میلیون متر مکعب از آب دریاچه سد زاینده رود برای مصارف آشامیدنی به عنوان ذخیره در نظر گرفته شود و با توجه به اینکه تضمینی برای بارندگی‌های خوب در سال آینده وجود ندارد، باید دقت لازم در این زمینه صورت گیرد.
ذخیره سد زاینده رود به حدود 800 میلیون مترمکعب و حدود 60 درصد ظرفیت کلی این مخزن رسیده است.
ابوترابی، بهترین مرجع برای تصمیم گیری در این زمینه را شرکت آب منطقه‌ای اصفهان خواند و افزود: ما در زمان حاضر از بحران آبی خارج شده‌ایم اما همچنان باید تدابیر لازم را برای آینده در نظر داشته باشیم.
رئیس جمهوری آذر سال گذشته دستور طرح تشکیل ستاد احیای این رودخانه را صادر کرد.
زاینده رود به طول بیش از 380 کیلومتر به عنوان بزرگترین رودخانه منطقه مرکزی ایران از کوه‌های زاگرس مرکزی سرچشمه می‌گیرد و در نهایت به تالاب بین المللی گاوخونی در شرق اصفهان می‌ریزد.
این رودخانه در دهه اخیر بدلیل خشکسالی، تراکم جمعیت و افزایش برداشت، به یک رودخانه فصلی تبدیل شد و در پایین دست در بیشتر ایام سال بویژه فصول گرم با خشکی مواجه می‌شود که این موضوع مشکلات بسیاری را برای بخش‌های آشامیدنی، صنعت، کشاورزی، گردشگری و محیط زیست استان اصفهان بوجود آورده است.
زاینده رود از روزهای پایانی اسفند پارسال تا کنون در اصفهان تا شرق این شهرستان برای مصارف کشاورزی جریان دارد و تصمیم گیری درباره ادامه جریان آن به روزهای پایانی خرداد موکول شده است.
3011/‏6026/‏

http://www.sepahannews.ir/fa/News/100775/تشکیل-ستاد-احیای-زاینده-رود-واقع-بینانه-پیگیری-شود
بستن   چاپ