پیام سپاهان

آخرين مطالب

اهمیت همکاری های فرا بخشی در پیشگیری از بیماری هاری در حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست

اهمیت همکاری های فرا بخشی در پیشگیری از بیماری هاری در حیات وحش
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست با تشریح اقدامات سازمان حفاظت محیط زیست برای پیشگیری بیماری هاری در حیات وحش بر اهمیت همکاری های فرا بخشی در پیشگیری این بیماری در حیات وحش تاکید کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست ، کیومرث کلانتری معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست به مناسبت روز جهانی هاری 28 سپتامبر و همچنین سالگرد درگذشت لویی پاستور گفت : وجود بیماری ها در حیات وحش کشور درکنارعواملی از جمله افزایش فعالیت های بی ضابطه انسان در طبیعت، تخریب و جزیره ای شدن زیستگاه های گونه های جانوری، نابودی جنگل ها، شکار و صید غیر قانونی حیوانات ، تجارت غیر قانونی گونه های جانوری و اجزای آن ها، آلودگی های صنعتی وکشاورزی ، بهره برداری غیراصولی از منابع طبیعی،رهاسازی پسماندها و فاضلاب ها در طبیعت و حوادث طبیعی مثل تغییرات ناگهانی آب و هوا ،آتش سوزی ها و خشکسالی های متوالی جزو مهم ترین عوامل تهدید کننده تنوع زیستی و محیط زیست نیز قرار می گیرند.
وی عنوان کرد : با وجود آنکه عوامل محیطی در پیدایش و گسترش بیماری ها نقش دارند ولی شیوع بیماری‌ها می تواند نتیجه عملکرد جامعه بشری نیز باشد .
فعالیت های غیر اصولی انسان در طبیعت در قالب معدن کاوی، دامپروری،کشاورزی، جاده سازی و ساخت و سازها بدون رعایت ضوابط زیست محیطی ، موجب کاهش فاصله جوامع انسانی ودام های اهلی با حیات وحش شده که نتیجه آن تخریب زیستگاه های جانوری و شیوع و بروز بسیاری از بیماری های واگیردار بویژه بیماری های نوپدید و بازپدید بوده است. به همین دلیل، گونه های شاخص جانوری و در معرض خطر تهدید و انقراض،به دلیل جمعیت های پراکنده و شکننده و کاهش تنوع ژنتیکی ، در برابر بیماری ها می توانند بسیارآسیب پذیر باشند. 
کیومرث کلانتری با اشاره به اینکه پیشگیری و کنترل طیف وسیعی از بیماری ها، به عنوان بیماری های مشترک بین انسان و حیوان از نظر فنی بسیار مشکل بوده و یکی از معضلات بهداشتی، اقتصادی و زیست محیطی کشورها محسوب می شوند، افزود: از جمله این بیماری ها می توان به آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، هاری، سالک، سیاه زخم و تب خونریزی دهنده کریمه ـ کنگو اشاره کرد که هیچگونه مرزی ندارند و از سد بین گونه ای هم عبور کرده و علاوه بر گونه های جانوری میزبان، به انسان نیز سرایت می کنند.
برای پیشگیری و کنترل این نوع بیماری ها ، علاوه بر اقدامات اساسی که تا کنون در کشور انجام شده ، لیکن همه این اقدامات نیاز به تقویت و حمایت مضاعف دارند.
وی همچنین بر لزوم پیشگیری از شیوع بیماری هاری تأکید کرد و گفت : برای پیشگیری از شیوع بیماری هاری باید به چرخه اپیدمیولوژیکی بیماری بین انسان،گوشتخواران اهلی و گونه های جانوری وحشی توجه کرد و مسلما کاهش ارتباط بین گونه های جانوری به خصوص گوشتخواران وحشی با اهلی و انسان ها و واکسیناسیون مستمر برای از بین بردن و قطع چرخه انتقال ویروس هاری ضرورت دارد که انجام این مهم تاکنون توسط دستگاه های متولی با جدیت ادامه پیدا کرده است.
باید توجه کرد که در کشورهایی نظیر ایران ، کنترل بیماری هاری و انجام اقدامات پیشگیرانه و مبارزه با این بیماری، بنا بر دلایل متعدد از جمله موارد ذیل بسیار مشکل و پیچیده است . مواردی از قبیل افزایش جمعیت سگ های بی سرپرست و رهاشده که متاسفانه در طی چند ماه اخیر بخشی از این حیوانات به علت ترس ناشی از بیماری کرونا رها شده اند که خود مصداقی از حیوان آزاری است ، دسترسی آسان حیوانات به پسماندها و در نتیجه ارتباط بیشتر بین حیوانات ، افزایش تردد گوشتخواران وحشی درمجاورت مناطق مسکونی به علت کاهش طعمه های آنها در زیستگاه های طبیعی، گدار(مهاجرت فصلی) و تردد گوشتخواران وحشی در مرز کشورهای همسایه و ورود به داخل کشور، تعدد میزبانان بیماری در کشور، به نحوی که علاوه بر گوشتخواران اهلی، طیف وسیعی از گونه های جانوری وحشی می توانند میزبان ویروس عامل این بیماری باشند.
وی افزود : سازمان حفاظت محیط زیست برای کنترل، پیشگیری و مبارزه با بیماری هاری در سطح ملی، نیز بر اساس وظیفه ای که بر عهده دارد اقداماتی همچون افزایش و استمرار همکاری ها با ارگان هایی نظیر وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی و سازمان دامپزشکی کشور با توجه به اهمیت سلامت واحد، تدوین دستورالعمل پیشگیری و کنترل هاری در حیات وحش برای افزایش مراقبت و پایش گوشتخواران وحشی مشکوک به بیماری هاری و اطلاع رسانی موارد مشکوک به بیماری در حیات وحش برای نمونه برداری به ادارات کل دامپزشکی استان ، تهیه پیش نویس برنامه راهبردی پیشگیری و کنترل بیماری هاری در حیات وحش، تحقیق و پژوهش در خصوص واکسن خوراکی هاری با همکاری انستیتو پاستور ایران، آموزش کارشناسان و مامورین اجرایی در رابطه با پیشگیری از بیماری ها در حیات وحش، پیگیری ساماندهی پسماندها و کنترل جمعیت سگ های بی سرپرست از طریق سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور، در دستور کار قرار دارد.
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان پیشنهاداتی کاربردی برای پیشگیری و کنترل بیماری ها، گفت : برای پیشبرد اقدامات مربوط به پیشگیری و کنترل بیماری هاری، علاوه بر تامین اعتبارات مورد نیاز، لازم است تا هماهنگی های بین بخشی، اقدامات اجرایی و مراقبت و ایمن سازی توسعه یابند و به آموزش و پژوهش در زمینه بیماری هاری توجه جدی شود. در این رابطه پیشنهاد می شود در چارچوب سلامت واحد، همکاری های فرا بخشی بین سازمان ها و دستگاه های ذیربط و مراکز آموزشی،علمی و تحقیقاتی در قالب کمیته ملی مشترک با محوریت وزارت بهداشت و با تخصیص بودجه مستقل ادامه یابد تا کلیه اقدامات مکمل یکدیگر باشند. 
همچنین ساماندهی پسماندهای دامی،کشاورزی و روستایی به منظورجلوگیری ازجذب و نزدیک شدن حیوانات وحشی به مناطق مسکونی در نتیجه کاهش تماس بین آنها با سگ های اهلی و رهاشده ، واکسیناسیون گسترده و سالیانه سگ های گله و دام هایی که بطورآزاد از مراتع استفاده می کنند برعلیه هاری بخصوص درمناطق پرخطر ،کنترل جمعیت سگ های بی سرپرست بطورهمزمان درتمام کشور از طریق سازمان شهرداریها و دهیاری ها(وزارت کشور)، 
همچنین آموزش افراد وکودکان درخصوص نحوه برخورد با حیوانات بخصوص گوشتخواران و واکسیناسیون افراد در معرض خطر برعلیه هاری ، آموزش دامداران و ارایه تسهیلات به ایشان برای بازسازی جایگاه نگهداری دام اهلی و افزایش امنیت زیستی، در دامداری ها برای جلوگیری از ورود گونه های جانوری(جوندگان وگوشتخواران وحشی نظیر خدنگ،روباه و شغال)،جلوگیری ازذبح غیر مجاز دام های اهلی،جلوگیری از قاچاق حیوانات به داخل کشور و فعال کردن پست های قرنطینه مستقردرجاده ها برای نظارت برجابجایی حیوانات در داخل کشور .
کیومرث کلانتری در پایان ضمن قدردانی از شهدای مدافع سلامت و شهدای سنگر حفاظت از طبیعت برای حراست از عرصه های طبیعی و حفاظت از سرمایه های ملی در طبق اخلاص قرار دادند، گفت : جای امیدواری است که در آستانه قرن جدید هجری شمسی، با ادامه همکاری های صمیمانه و تلاش های مستمر دستگاه های ذیربط از جمله سازمان حفاظت محیط زیست ، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی،سازمان دامپزشکی کشور، موسسه تحقیقاتی سرم و واکسن سازی رازی، سازمان نظام دامپزشکی کشور ، انستیوپاستور ایران و سازمان دهیاری ها و شهرداری های کشور و دانشکده ها، مراکز علمی و تحقیقاتی و با استفاده از ظرفیت‎ها، فرصت‎ها، امکانات ملی ، تجربیات گذشته و با وجود تمامی مشکلات، کشور ایران به عنوان الگویی در زمینه ارتقاء سلامت انسان و حفاظت محیط زیست و توسعه دامپروری در سطح منطقه و جهان قرار گیرد.

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/182313/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس: برای اتفاق اصفهان نمی‌توان عنوان «حمله» را به کار برد/ اردن باید پاسخگو باشد/ در دفاع از منافع ملی با هیچ کشوری تعارف نداریم

(ویدیو) مقایسه قبل و بعد محل پرتابه اسرائیل به پایگاه هوایی اصفهان

شرکت 28 کشور دنیا در جشنواره بین‌المللی پوپک

تصاویر ماهواره‌ای از رادار پایگاه هشتم شکاری اصفهان

هوای 4 شهر اصفهان قابل قبول است

4 فیلم کوتاه‌داستانی در سینمای جوان مهاباد تولید شد

تکلیف جانشین مدافع محروم پرسپولیس مشخص شد

انجام عملیات سم‌پاشی درختان در منطقه 5 اصفهان

ای مرغ سحر عشق ز پروانه بیاموز

شعرخوانی زیبا از دکتر کاکاوند

اپل احتمالاً حق پخش جام باشگاه‌های جهان 2025 را خریداری می‌کند

کی بود کی بود من نبودم؟!

قالیباف بازنده مشارکت حداقلی

آغاز بیستمین حراج شمش طلا از ساعت 12 امروز

اتفاق خبرسازی که برای هنجارشکن‌ های اینستاگرام افتاد

اطلاعیه مهم تامین اجتماعی درباره سن بازنشستگی

نیاز اصفهان روزانه به 640 اهداکننده خون

بارش‌های رگباری باران در گیلان

تکمیل برنامه عملیاتی 1405-1404 ذیل برنامه راهبردی 1410 اصفهان

پذیرش دانشجوی دکتری به شیوه استادمحور برای اولین بار کلید خورد

کشت‌کلزا در مهاباد 5 برابر افزایش یافت

برخورد 3 تریلی و یک سواری حادثه آفرید

عناوین روزنامه‌های روز سه شنبه 4 اردیبهشت 1403

فلورانس رنسانسی؛ خواهر ایتالیایی اصفهان + عکس

بومی سازی صفحه ضدگلوله برای دستگاه مه ساز امنیتی در اصفهان

جمع‌آوری پسماندهای جزء ساختمانی در فازهای بعدی اپلیکیشن «اصپاک»

پشمینه رستنی شفابخش دشت‌های اصفهان

راه اندازی نخستین درمانگاه تخصصی بچه های اوتیسم تا مهرماه

آدمی حسرت سرگردونه

اطلاعات بیشتری از ردمی 13 5G فاش شد؛ ظرفیت باتری و سرعت شارژ

سرمقاله دنیای اقتصاد/ جهش تولید با مشارکت مردمی

سرمقاله مردم سالاری/ سنگ‌اندازی بی‌نتیجه اسلواکی در مسیر توافق مهاجرتی ناتو

سرمقاله قدس/ چالش‌های «شانگهای» برای برقراری صلح در غزه

سرمقاله همدلی/ چماق و هویج وعده صادق در پرونده هسته‌ای

غافلگیری کاخ سفید از ابعاد حمله ایران

کاهش قیمت دلار در راه است؟

با تعطیلی پنجشنبه دستمزد کارگران کم می شود؟

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با فرمانده تیپ 37 سپاه اردبیل دیدار کرد

سومین دیدار چهره به چهره سال 1403 مدیر کل بنیاد شهید خراسان رضوی با 60 تن از جامعه معزز ایثارگری

رقابت 12 هزار داوطلب آزمون سراسری سال 1403 در دانشگاه صنعتی اصفهان

برنامه پروازهای فرودگاه اصفهان امروز 4 اردیبهشت 1403 + جدول

برنامه سینماهای اصفهان امروز سه‌شنبه 4 اردیبهشت + جدول فیلم و قیمت بلیت

قیمت‌ میوه و تره‌ بار امروز 4 اردیبهشت 1403+ جدول

هشدار سطح نارنجی هواشناسی برای اصفهان صادر شد/انیروهای امدادی در حالت آماده باش

دستگیری باند سرقت از کتابخانه‌ها!

برخی از مشخصات سری Nova 13 هواوی فاش شد

سرمقاله خراسان/ عمق بخشی به یک رابطه راهبردی

سرمقاله کیهان/ دست برتر ایران و روایت وارونه غربگرایان

سرمقاله وطن امروز/ منظومه راهبردی تهران - اسلام‌آباد

سرمقاله فرهیختگان/ ناسیونالیسم اسرائیلی: هویت، غیریت و استعمار