پیام سپاهان

آخرين مطالب

/ایسنا گزارش می دهد/

چانه های کمرنگ در اقتصاد اقتصادی

چانه های کمرنگ در اقتصاد
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - ایسنا/اصفهان بیشتر ایرانی ها با فرهنگ چانه زدن آشنایی کامل دارند و در برخی خرید و معاملات خود شاید برای یک بار هم که شده چانه زدن را تجربه کرده اند و به نوعی انگار نباید یک جنس و کالا را با همان قیمتی که فروشنده می گوید، بخرند.

به طور معمول در بیشتر بازارها، خریدار و فروشنده سعی می‌کنند شرایط معامله را تا حدی تعدیل کنند. بسیاری بر این باورند که فروشندگان تنها به دنبال سود حداکثری خود هستند، بنابراین در ابتدا قیمتی غیرمنصفانه را عنوان می کنند در این شرایط خریدار با چانه زنی، سعی می کند شرایط معامله را به سمت خود پیش ببرد و در نهایت فروشنده و خریدار با قیمتی بینا بین راضی به معامله می شوند.
البته از گذشته تا به امروز چانه زدن در خرید برخی کالاها و اجناس و معاملات رایج بوده و به طور معمول مردم در خرید مایحتاج ضروری خود همچون خورد و خوراکشان هیچ گاه چانه نمی زنند، اما در برخی کالاها همچون لوازم خانگی، لباس، پارچه، کیف، کفش، معاملات خرید و فروش خودرو و مسکن و ... اقدام به چانه زنی می کنند. اگرچه این روزها مردم معتقدند که دیگر همچون گذشته نمی توانند چانه بزنند و فروشندگان زیربار نمی روند و می گویند اگر شما امروز نخرید فردا با قیمت بیشتری می توانم بفروشم.
خانم جوانی در این باره به ایسنا می گوید: اهل چانه زدن نیستم و فروشنده در زمان خرید هر قیمتی بگوید، پرداخت می کنم، البته بعضا پیش آمده در زمان خرید خود فروشنده قیمت را گرد و کمتر می کند.
خانم دیگری می گوید: البته امروز در بیشتر مغازه ها زده شده «قیمت ها مقطوع» یا «چانه بی چانه». پیش از این امکان تخفیف گرفتن وجود داشت، اما امروز فروشندگان تاکید می کنند اگر جنس را با قیمت پایین بدهند، بعدا ناچارند با قیمت بالاتری آن را خریداری کنند و این به ضرر آنها خواهد شد.
مرد جوانی هم به ایسنا در خصوص تجربه هایش از تخفیف گرفتن در هنگام خرید به ایسنا ، می گوید: بیشتر زمانی که به شهر دیگری می روم با توجه به آشنایی نسبت به اینکه همواره به مسافران قیمت ها را بالاتر می گویند، در زمان خرید از فروشنده تخفیف می گیرم.
او توضیح می دهد: البته جالب است فروشندگان در زمان خرید با قسم و آیه، همواره می گویند که اگر تخفیف دهند، سودی عایدشان نمی شود، اما من تا جایی که امکان داشته باشد در خریدهایم به خصوص کیف و کفش و لباس، چانه می زنم.
جوان دیگری می گوید: به خصوص طی دو سال گذشته فضای بازار بسیار تغییر کرده و قیمت ها به نوعی لحظه ای تغییر می کند و فروشندگان کمتر حاضر به تخفیف دادن می شوند، مثلا قبلا در زمان خرید لوازم خانگی به خصوص اگر برای جهیزیه بود، امکان چانه زدن و حتی پرداخت قسطی وجود داشت، اما امروز هیچ فروشنده ای حاضر نیست، تخفیف دهد.
وی از تجربه اخیر خرید خود می گوید: در زمان خرید، اگر احساس کنم فروشنده قیمت را بالا می گوید شروع به چانه زدن می کنم، به عنوان مثال چندی پیش برای خرید شلوار که فروشنده قیمت آن را 280 هزار تومان اعلام کرده بود، شروع به چانه زدن کردم و گفتم این قیمت با این جنس برابری نمی کند که فورا 60 هزار تومان از قیمت آن کم کرد، با این وجود حاضر به خرید نشدم چون مشخص بود قیمت را واقعی نگفته که حاضر به تخفیف بالایی است و در نهایت چند روز بعد شلوار را با همان کیفیت از مغازه ای دیگر با قیمت 100 هزار تومان خریدم.
او تاکید می کند: متاسفانه هر چه اجناس گران تر و گرانی ها در بازار بیشتر می شود میزان تخفیف ها کمتر و کمتر و به نوعی حذف می شود.
خانم دیگری به ایسنا، می گوید: اگرچه از قدیم مواد خوراکی و مایحتاج اصلی هیچ وقت شامل تخفیف نمی شد، اما در بازار هم امکان خرید نسیه وجود داشت و هم اینکه بقیه اجناس را با تخفیف خریداری می کردیم.
او توضیح می دهد: در زمان خرید اهل چانه زدن هستم و زمانی که احساس کنم جنسی را فروشنده گران می دهد و قصد خرید داشته باشم تاجایی که امکان داشته باشد، تخفیف می گیرم.
او تصریح می کند: پیش تر امکان چانه زدن با فروشندگان بر سر قیمت ها وجود داشت، اما امروز به نوعی قبول نمی کنند و تنها شاید در خرید لباس، پارچه، کیف و کفش امکان تخفیف گرفتن آن هم به صورت اندک وجود دارد و فروشندگان تاکید می کنند که قیمت ها مقطوع است.
خانم میانسالی در این باره به ایسنا ، می گوید: متاسفانه با وجودی که اطمینان دارم فروشنده جنس را گران می دهد و او هم حتی حاضر به تخفیف دادن جزئی نیست و بالا رفتن نرخ دلار را بهانه قیمت ها می کند.
او می گوید: بعضا پیش آمده یک لباس با همان جنس و کیفیت مشابه و تنها با طرح متفاوت قیمت های متفاوتی دارد در این شرایط اصرار به تخفیف گرفتن می کنم. طی دو سال گذشته بیشتر تخفیفی که گرفتم 200 هزار تومان و مربوط به پارچه چادری بود.
اما استاد اقتصاد دانشگاه اصفهان در این باره به ایسنا، می گوید: چانه زدن در هنگام خرید نشان از این است که قیمت ها در بازار واقعی نیست و به عبارتی اقتصاد ناسالم است و مصرف کننده برای رسیدن به قیمت واقعی، در این فضا اقدام به تخفیف گرفتن می کند.
کمیل طیبی می افزاید: البته در اقتصادهای سالم، فروشندگان با تغییرات فصلی، به جهت اینکه متحمل هزینه های نگهداری در انبار نشوند، اقدام به حراج می کنند که این از مقوله تخفیف و چانه زنی متفاوت است.
او توضیح می دهد: زمانی که مصرف کننده اقدام به تخفیف کند، نشان از اقتصادی ناسالم و واقعی نبودن قیمت ها در بازار است، اما اگر حراج و پیشنهادی از سوی فروشنده عنوان شود، بیشتر به جهت رفاه بیشتر و تغییر شرایط فروش است.
استاد اقتصاد دانشگاه اصفهان تصریح کرد: چانه زنی در زمان خرید نشان دهنده قیمت های کاذب در بازار است و با توجه به انحصار قیمت ها، مصرف کننده به این یقین می رسد که قیمت ها واقعی نیست.
او تاکید می کند: هر چه اقتصاد کنترلی و دست انحصار در آن قوی تر باشد، چانه زدن در زمان خرید از سوی مشتریان بیشتر می شود.
طیبی تصریح می کند: محدود شدن منابع درآمدی مردم در شرایط کنونی اقتصاد موجب شده تا اولویت آنها برای خرید کالاهای غیرضروری کمتر شود و بیشتر به سمت خرید مواد خوراکی و کالاهای ضروری بروند و به نوعی خرید کالاهای دیگر را به تعویق می اندازند.
او می گوید: در شرایط تشدید تحریم ها و شایعه افزایش قیمت ها، خرید کالاهای ضروری با توجه به بار روانی آن از سوی مردم بیشتر می شود که این موجب کمبود و افزایش قیمت ها می شود و در نهایت موجب اثر منفی در اقتصاد خواهد شد.
استاد اقتصاد دانشگاه اصفهان در خصوص اینکه چرا میزان تخفیف ها از سوی فروشندگان کمتر شده، تصریح می کند: کم شدن میزان تخفیف ها از سوی فروشندگان به معنای واقعی شدن شرایط در اقتصاد نیست، بلکه بدان معناست که به دلیل بی ثباتی در اقتصاد، فروشندگان می داند اگر جنس خود را نفروشند، به عنوان دارایی می توانند در آینده با قیمتی بالاتر عرضه کنند و به نوعی اینگونه سود می کنند که این شرایط ناشی از کمبودها در اقتصاد کشور است و حتی با وجود رکود فعلی در بازار، فروشندگان حاضر به شکستن قیمت های خود نیستند.
او با اشاره به مثالی، گفت: پیش از این قیمت میوه در زمان صبح و عصر متفاوت بود و فروشندگان به دلیل خاصیت خراب شدن میوه در ساعات پایانی روز، قیمت ها را کمتر می کردند، اما امروز به دلیل شرایط تورم و همچنین دست قوی انحصار، حتی میوه فروشان نیز در زمان عصر و شب حاضر نیستند میوه را با قیمتی پایین عرضه کنند.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/180787/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شهدا سرمایه اصلی نظام هستند

پیگیری حل مشکلات جامعه ایثارگران استان ایلام در سطح ملی

آغاز رقابت داوطلبان نوبت اول کنکور 1403 در رشته علوم تجربی

کیفیت هوای کلانشهر اصفهان ناسالم برای گروههای حساس

لغو پی در پی کنسرت‌ها در ایران/ وقتی وزارت ارشاد نمی‌تواند پای مجوز خودش بایستد (فیلم)

3200مترمربع از معابر روستای ابیانه سنگ‌فرش شد

خورو بیابانک بارانی‌ترین منطقه اصفهان

عشق زندگی می بخشد

منتظر پیکسل تبلت 2 گوگل نباشید!

ایمیل اشتباه اپل به مشتریان آیفون، خبرساز شد

به‌روزرسانی نسل بعدی Fallout 4 منتشر شد

آیا دکترین هسته‌ای ایران تغییر کرده است؟

دوربین مخفی از پشت پرده کمبود شیرخشک/ ویدئو

380 نفر در کمیسیون‌ پزشکی و تعیین درصد جانبازی شرکت کردند

راه‌اندازی مجدد دبیرخانه «شهر اسلامی» در شهرداری اصفهان

مشارکت 256 نیروی راهداری استان اصفهان در عملیات راهداری بارش های اخیر

گام بلند شهرداری اصفهان در بودجه‌ریزی حوزه فناوری اطلاعات

حیدرآباد؛ اصفهانی نو در قلب هندوستان

نیاز به 6 هزار میلیارد ریال اعتبار برای طرح‌های پیشگیری از سیل در اصفهان

میراث‌فرهنگی اصفهان باید دوباره زنده شود

بررسی ابعاد سیاسی علامه سیدمحمد باقر درچه‌ای/ یک کنش‌گری سیاسی با شاگردپروری

تصویب بیش از 50 مصوبه برای توسعه شرق شهرستان اصفهان

برنامه سینماهای اصفهان امروز جمعه 7 اردیبهشت + ساعت اکران «مست عشق» و قیمت بلیت

آغاز بازی های انتقامی پرسپولیس و اوسمار ویرا

برنامه پرواز‌های فرودگاه اصفهان در روز جمعه هفتم اردیبهشت 1403

موفقیت وشوکاران سپاهان در چین

دعوت هندبالیست های سپاهان به اردوهای تیم ملی

وضعیت قرمز هوا در دو ایستگاه اصفهان

چادگان؛ نگین گردشگری اصفهان

هوای روز جمعه اصفهان و کاشان آلوده است

اجرای 29 ویژه برنامه در منطقه 8 ویژه هفته فرهنگی اصفهان

بعضی از رنج ها‌‌‌‌‌‌‌ را نمیشه حل کرد!

داستانک/ انسان های بازنده

موجودات فضایی‌ بازی Exodus نژادهای متنوعی خواهند داشت

تلگرام با 15 قابلیت جدید نفس را در سینه واتساپ حبس کرد

اپل واچ سری X احتمالا از مادربرد با طراحی باریک‌تر استفاده خواهد کرد

فرمانده‌ای که روح نبرد را در کرانه‌ باختری دمید

مناسبت روز/ جمعه، 7 اردیبهشت‌ماه

اینفوگرافی/ 6 نشانه پنهان ابتلا به فرسودگی شغلی

ماجرای خاوری که در سیل اردستان زیر آب ماند

ضرورت توجه به سرمایه اجتماعی در تعامل مجلس و دولت/ وفاق و همدلی در اصفهان رو به ارتقا است

رفع نواقص پروژه بیمارستان بهارستان به خوبی پیش رفته است

اتخاذ بیش از 50 مصوبه برای حل مسائل و مشکلات شرق شهرستان اصفهان

نمایشگاهی از نیم قرن تلاش برای احیای جلفا

جریمه راننده پراید به سبک جرثقیل‌داران! + فیلم

50 مصوبه برای حل مشکلات شرق شهرستان اصفهان

بخشی از کتاب/ چون که او گل من است

ارتباط مغز و کامپیوتر؛ رقیب چینی تراشه نورالینک ایلان ماسک معرفی شد

گلکسی رینگ سامسونگ به هوش مصنوعی مجهز خواهد بود

سناتو آمریکایی خواستار جلوگیری از فروش تمام کالاها به هواوی شد