پیام سپاهان

آخرين مطالب

چالش‌های پیش روی تولیدکنندگان گوشی چینی علمی

چالش‌های پیش روی تولیدکنندگان گوشی چینی
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - مجله دیجی کالا / مرحله بعدی جنگ تجاری آمریکا و چین نزدیک است. دولت آمریکا به تازگی اقدام علیه اپلیکیشن‌ها و تولیدکنندگان چینی به اصطلاح «غیر قابل اعتماد» را تایید کرده است. دولت ترامپ البته در این زمینه برنامه‌های دقیق خود را تشریح نکرده است. اصطلاح «غیر قابل اعتماد» یک عبارت بسیار کلی است اما در هر صورت این یک هشدار برای تمام تولیدکنندگان گوشی‌های چینی محسوب می‌شود.
اعمال تحریم‌های آمریکا علیه هواوی در اواسط سال 2019 سروصدای زیادی ایجاد کرد. هواوی ناگهان خود را در فهرست سیاه وزارت بازرگانی آمریکا یافت و این یعنی امکان همکاری با شرکت‌های آمریکایی را از دست داد. این احتمال وجود دارد که مجموعه مشابهی از تحریم‌ها برای دیگر تولیدکنندگان گوشی‌های چینی در نظر گرفته شود و آن‌ها باید برای رویارویی با همان چالش‌ها یا حتی چالش‌های سخت‌تر آماده شوند.
جنگ تجاری آمریکا و چین – بد برای هواوی، خیلی بدتر برای دیگران
یکی از مهم‌ترین شرکت‌هایی که به دلیل این تحریم‌ها به ناچار همکاری خود را با هواوی قطع کرد، گوگل بود. از دست دادن سرویس‌های نرم‌افزاری گوگل بدون شک ضربه بزرگی برای این برند چینی بوده است. تمام گوشی‌ها و تبلت‌های جدید هواوی بدون اپلیکیشن‌ها و سرویس‌های مهم گوگل مانند پلی استور عرضه شده‌اند. جایگاه این شرکت در بازار جهانی همچنان قدرتمند باقی مانده اما فروش خانگی آن در چین که گوگل اهمیت زیادی ندارد، تا حد زیادی در این حفظ جایگاه تأثیرگذار بوده است.
اگر ایالات متحده تصمیم بگیرد تمام برندهای چینی «قابل اعتماد» نیستند، همین سرنوشت می‌تواند در انتظار همه تولیدکنندگان گوشی‌های چینی باشد. از وان‌پلاس و TCL گرفته تا اوپو و شیائومی می‌توانند قربانی سیاست‌های دونالد ترامپ شوند.
یک راه برای کاهش تاثیر تحریم احتمالی سرویس‌های گوگل می‌تواند این باشد که این شرکت‌ها بسیار زودتر از حد معمول برای دریافت مجوز گوگل اقدام کنند. این یک راهکار بلندمدت برای شکست تحریم نیست اما حداقل این شرکت‌ها در صورت تحریم شدن تا آینده مشخص می‌توانند گوشی‌های خود را همراه با سرویس‌های گوگل روانه‌ی بازار کنند.
یک راهکار دیگر که چندان مطلوب به حساب نمی‌آید، عرضه گوشی‌های دارای مجوز تحت عناوین جدید است. هواوی در این زمینه ید طولایی دارد و چندین گوشی خود را بار دیگر با نام‌های جدید عرضه کرده است. در هر صورت این گزینه بیشتر شبیه نقاشی مجدد یک خانه است تا نوسازی آن و فقط برای مدت محدودی می‌توان از این راهکار استفاده کرد.
چالش‌های فزاینده
با این حال، تحریم تولیدکنندگان گوشی‌های چینی ورای از دست دادن سرویس‌های گوگل خواهد بود. تشدید جنگ تجاری آمریکا و چین بسیاری از این شرکت‌ها را برای دسترسی به قطعات سخت‌افزاری حیاتی دچار مشکل می‌کند.
پیامدهای جنگ تجاری آمریکا و چین مثلا می‌تواند شرکت‌های مهمی مانند اوپو، وان‌پلاس و شیائومی را از لحاظ دسترسی به تراشه‌های موردنظر خود با مشکلات زیادی مواجه کند. هیچکدام از این برندها، برخلاف هواوی، تراشه‌های اختصاصی خود را تولید نمی‌کنند و به همین خاطر عمدتا از تراشه‌های کوالکام یا مدیاتک استفاده می‌کنند. اوپو مدتی قبل اعلام کرد که مشغول توسعه تراشه‌های اختصاصی است اما در این زمینه مطمئنا سال‌ها از دیگر رقبای خود عقب‌تر است.
بیایید فرض کنیم که با یک معجزه شرکت‌هایی مانند اوپو و شیائومی بتوانند یک تراشه‌های قدرتمند را طراحی و تولید کنند؛ اما این شرکت‌ها برای تولید چنین تراشه‌ای همچنان به یک شرکت ثالث نیاز دارند. در حقیقت هواوی در حال حاضر در چنین موقعیتی گرفتار شده است. شرکت تایوانی TSMC مهم‌ترین تولیدکننده تراشه در دنیا محسوب می‌شود و به دلیل تحریم‌های جدید آمریکا دیگر نمی‌تواند با هواوی همکاری داشته باشد. به همین خاطر گوشی‌های هواوی میت 40 آخرین گوشی‌های دارای تراشه کایرین هستند.
اگر دولت آمریکا چنین اقدامات مشابهی را مقیاسی وسیع‌تر اجرا کند، بسیاری از تولیدکنندگان چینی مجبور می‌شوند از تراشه‌های ضعیف‌تر فاقد تکنولوژی آمریکایی استفاده کنند. آیا می‌توانید پرچم‌دار جدید وان‌پلاس را بدون داشتن جدیدترین تراشه اسنپ‌دراگون تصویر کنید؟ در حال حاضر چنین سناریویی کاملا امکان‌پذیر است.
بهترین راهکار کوتاه‌مدت برای مقابله با این شرایط این است که این شرکت‌ها هرچه زودتر حجم عظیمی از تراشه‌ها را انبار کنند که در بهترین حالت چنین کاری فقط یک راهکار موقتی محسوب می‌شود.
طبق گزارش‌های منتشر شده، در سه‌ماهه دوم 2020 که هواوی موفق شد از سامسونگ به‌عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده موبایل در جهان پیشی بگیرد، حدود 70 درصد گوشی‌های هواوی در بازار چین به فروش رفته است. هواوی به لطف تسلط بر بازار چین، منابع گسترده و سرمایه‌گذاری مداوم در سرویس‌های نرم‌افزاری، از لحاظ دوام نسبت به تحریم‌های آمریکا در مقایسه با دیگر شرکت‌های چینی در بهترین موقعیت قرار دارد.
شرکت‌هایی مانند ریلمی و شیائومی به طور گسترده در هند سرمایه‌گذاری کرده‌اند و در این میان وان‌پلاس یکی از معدود شرکت‌های چینی است که گوشی‌های این شرکت در بازار آمریکا فروش قابل توجهی دارند. موقعیت این شرکت‌ها بدون دسترسی به بهترین تراشه‌ها و سرویس‌های گوگل در معرض خطر جدی قرار می‌گیرند.
اتحاد در برابر فشارهای آمریکا
یک راهکار می‌تواند این باشد که برندهای چینی در برابر اقدامات آمریکا متحد شوند. شاید همکاری شرکت‌های رقیب عجیب به نظر برسد اما قبلا نمونه‌هایی از این نوع همکاری را دیده‌ایم.
مدتی قبل خبری منتشر شد که طبق آن شیائومی، اوپو، ویوو و هواوی مشغول ایجاد یک پلتفرم برای مقابله با گوگل پلی استور هستند. چنین اقدامی به معنای یکپارچه شدن اپ استور تمام گوشی‌های این شرکت‌ها نیست اما قطعا اقدامی ارزشمند محسوب می‌شود. در هر صورت از آنجایی که شرکت‌های چینی همواره در خطر تحریم‌های آمریکا به سر می‌برند، با چنین اقداماتی می‌توانند در بازارهای جهانی نیاز خود را به سرویس‌های گوگل کاهش دهند.
در رابطه با همکاری شرکت‌های چینی می‌توان به نمونه‌های مختلفی اشاره کرد که نشان می‌دهند این شرکت‌های چینی برای حل مشکلات و چالش‌های مختلف می‌توانند با یکدیگر متحد شوند. تحریم گسترده تولیدکنندگان چینی این شرکت‌ها احتمالا باعث می‌شود این شرکت‌ها بیش از پیش به همکاری با یکدیگر روی بیاورند.
آیا برندهای چینی یک گام فراتر می‌روند و یک سیستم‌عامل جایگزین برای اندروید ایجاد می‌کنند یا به هواوی برای توسعه سیستم‌عامل هارمونی کمک می‌رسانند؟ سیستم‌عامل اختصاصی هواوی برای گوشی‌های هوشمند هنوز آماده نیست اما بدون شک هواوی امیدوار است که دیگر برندهای چینی به بهره‌گیری از آن روی بیاورند تا با این کار مشروعیت آن بیشتر شود و دسترسی به این سیستم‌عامل افزایش پیدا کند.
در رابطه با سیاست‌های دونالد ترامپ با قطعیت زیادی نمی‌توان صحبت کرد ولی با توجه به شواهد فعلی، هیچ نشانه‌ای از آرام شدن جنگ تجاری آمریکا و چین دیده نمی‌شود. به همین خاطر اگر تولیدکنندگان چینی می‌خواهند از طوفان پیش روی خود جان سالم به در ببرند، نباید هیچ گزینه‌ای را از روی میز بردارند.

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/168137/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کاهش دمای هوا در استان

گلایه اهالی روستای حمزه آباد مهاباد از وضعیت اینترنت

17 قبضه اسلحه‌کمری در پیرانشهر کشف شد

مرمت و بازسازی زورخانه ده‌ونک با قدمت بیش از یک قرن

مرکز آموزش شهروندی در شهرک منظریه شهرکرد راه‌اندازی می‌شود

برگزاری نوبت اول آزمون سراسری 1403 فردا همزمان با سراسر کشور در مهاباد+فیلم

هرروز یک سری مشکل هست!

نمایش داستان مرموز بازی INDIKA در تریلر جدید

این ویژگی امنیتی اندروید 15 شما را از اپلیکیشن‌های مشکل‌دار نجات می‌دهد

قابلیت انقلابی واتساپ معرفی شد؛ انتقال فایل بدون نیاز به اینترنت

از هوش مصنوعی تا تماس ویدیویی؛ قابلیت‌های جدید عینک متا ری-بن را ببینید

قابلیت عجیب P70 پرو را ببینید؛ عضو پرآوازه خانواده هواوی

دیوار کلاهبرداری فرو ریخت

ماجرای 4 اسیر قدیمی اسرائیلی که «ابوعبیده» از آن ها یاد کرد

تکرار یک اشتباه

تندروها در پی رسیدن به کرسی قالیباف؟

حامیان گشت ارشاد

«طوفان اقصی» کار «رئیس سازمان اطلاعات ارتش اسرائیل» را ساخت

تورم سالانه در سرازیری کانال 20 درصدی

پرداخت هزینه‌های خدماتی و درمانی بیماران سرطانی توسط دولت، به زودی

توماج صالحی به اعدام محکوم شد!

(ویدیو) لحظه تخریب یک خانه بر اثر بارندگی شدید در اصفهان

بارش باران بهاری در فولادشهر اصفهان + فیلم

تولید روزانه بیش از 170 تن زباله در مهاباد

توصیه نماینده ولی فقیه به فرماندار کاشان

آمادگی کامل سمرقند برای هرگونه همکاری در برگزاری هفته فرهنگی اصفهان

برداشت سه تُن گل محمدی ارگانیک از مزرعه تحقیقاتی دانشگاه آزاد مرکز زواره

دنیا را چقدر جدی گرفتیم !

نزدیک بشیم به هم یا نزدیک نشیم؟

فوری: رئیس‌جمهور آمریکا قانون فیلترشدن تیک‌تاک را امضا کرد

با گوشی جدید هواوی می‌توان بدون اینترنت تصویر ارسال کرد!

هوش مصنوعی جدید گوگل می‌تواند جان شما را نجات دهد

طرح تعویض رایگان سامسونگ برای گوشی هایی که این مشکل را دارند

برنامه/ فکرتان را به یک اثر هنری تبدیل کنید

تکرار قصه ناتمام زن‌کشی

فصل جدید مسلمان‌ستیزی مودی

وطن امروز نوشت: نظام اسلامی و چالش کشف حجاب

برگزاری نوبت اول آزمون سراسری 1403 فردا همزمان با سراسر کشور در مهاباد

اصلاح هندسی و تعریض باند جنوبی خیابان میرزاطاهر شرقی

حرکت به سمت بیانیه گام دوم انقلاب وظیفه اصلی فرماندار کاشان

حال و هوای ابری و بارانی جاده بوئین میاندشت به روایت فیلم

خودنمایی زمستان در بهار سمیرم

اعلام حکم بی‌سابقه علیه توماج صالحی در دادگاه بدوی | جرم او دقیقا چیست؟

رقابت 64 هزار و 719 داوطلب اصفهانی نوبت اول آزمون سراسری از فردا

آسیب بارندگی‌ها به 70 واحد مسکونی در کاشان

تصرف و عدم لایروبی رودخانه‌ از مشکلات کاشان است+فیلم

لحظه هولناک تخریب یک خانه در اصفهان بر اثر بارندگی شدید (فیلم)

آسفالت محله های اندوان خوراسگان تا نیمه اول امسال

10 واحد صنعتی اردستان در فهرست صنایع آلاینده قرار گرفت

احتکار 35 میلیاردی لوازم خانگی قاچاق در اصفهان