پیام سپاهان

آخرين مطالب

قهر مردم با صندوق تاثیر منفی دارد مقالات

قهر مردم با صندوق تاثیر منفی دارد
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - آرمان ملی / متن پیش رو در آرمان ملی منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست
انتخابات 1400بی‌شک یکی از مهم‌ترین انتخابات در تاریخ سیاسی کشور به حساب می‌آید. انتخاباتی که با نگاه به آخرین انتخابات که در اسفند 98 برگزار شد در عرصه سیاسی کشور اهمیت دو چندان پیدا کرده است. با این حال بحث انتخابات 1400 در شرایطی در محافل عمومی و خصوصی بر سر زبان‌ها افتاده که هنوز یک‌سال تا برگزاری آن زمان باقی است و هنوز جامعه هیچ‌گونه رویکردی نسبت به انتخابات پیش رو ندارد. جامعه با مشکلات بزرگی روبه‌روست که از آن جمله می‌‌توان به اوضاع اقتصادی، معیشتی و شرایطی که کرونا در جامعه به‌وجود آورده اشاره کرد. با این حال جریانات سیاسی چندی است که به‌طور جسته و گریخته استارت انتخابات را زده‌اند و از هم‌اکنون درصدد برنامه‌ریزی برای 1400 هستند تا با توجه به شرایط پیش رو در ماه‌های آینده بتوانند تصمیمات بهتر و موثرتری اتخاذ کنند. استعفای عارف در جریان اصلاحات و تحرکات احمدی‌نژاد، از جمله مسائلی است که انتخابات ریاست جمهوری را پیش از موعد به جامعه آورده است. برای بررسی شرایط جامعه، انتخابات 1400، نحوه کنش جریان‌های سیاسی در این انتخابات و چگونگی حضور و مشارکت مردم «آرمان ملی» با سعید شریعتی فعال سیاسی اصلاح‌طلب و عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت به گفت‌وگو پرداخته است که می‌خوانید.
با توجه به رخدادهایی که در جامعه در حال وقوع است و هر از چندی شاهد تغییراتی در حوزه‌های مختلف هستیم انتخابات 1400 و حضور مردم در این انتخابات را چگونه ارزیابی می‌کنید؟
انتخابات 1400 در واقع نسبت به ادوار گذشته یعنی 12دوره‌ قبلی ریاست جمهوری بسیار پیچیده‌تر و پر از ابهام است. از هم‌اکنون حدس و گمانه‌زنی‌ها نشان می‌دهد که انتخابات پیش رو پر از ابهام است. نیمی از انتخابات گذشته به‌گونه‌ای برگزار می‌شده که یک پای آن، دور دوم ریاست جمهوری قبلی بوده است. در انتخابات‌های برگزار شده شاهد این امر بودیم که رئیس‌جمهور که 4 سال ریاست دولت را بر عهده داشته در انتخابات دور دوم شرکت می‌کرده و در دور دوم نیز پیروز صندوق‌های رای بوده است. در این انتخابات‌ها به‌طور سنتی رقیب‌هایی هم حضور داشتند که فضای رقابتی و جذابی را خلق می‌کردند. هرچند که در تمام دوره‌ها روسای جمهور که در دور قبل به‌عنوان منتخب قبلی مردم بودند مجدد رای آورده و به پاستور رفته‌اند. البته همانگونه که می‌دانید باید این نکته را یادآور ‌شوم که دو رئیس‌جمهور که در ابتدا به‌عنوان رئیس‌جمهور انتخاب شدند دوره آنها به پایان نرسید، رئیس‌جمهور نخست ابوالحسن بنی‌صدر که عزل شد و دومین نفر محمد‌علی رجایی بود که به شهادت رسید و عملا دوره ریاست آنها به پایان نرسید. لذا وقتی می‌گویم انتخابات1400 دارای ابهام جدی است از این جهت می‌گویم که حداقل رئیس‌جمهور مستقر در پاستور در انتخابات شرکت ندارد و آرایش رقبا مبهم است و همه چیز از نقطه صفر باید شروع شود.
موضوعی که در این بین وجود دارد توجه به حضور حداقلی مردم در انتخابات مجلس یازدهم است. با توجه به فضای حاکم در جامعه برای انتخابات پیش رو، آیا انتخابات 1400 هم با کاهش مشارکت روبه‌رو می‌شود؟ شما دلیل آن را چه می‌دانید؟
به سوال مهمی اشاره کردید، نکته قابل توجه در این باره شکاف بین جامعه و مسئولان است، جامعه آن هم‌افزایی سابق و به عبارتی انرژی قبل را ندارد و شرایط سیاسی متاثر از عوامل مختلف قرار گرفته است. منظور از عوامل، روابط بین جامعه و دولت، دولت و جامعه و حتی روابط بین مردم خود مردم و حتی روابط ایجاد شده کشور در تعامل با جهان است که در این موضوع دخیل شده و در حضور مردم و مشارکت آنها تاثیر مستقیم دارد. اگر به پشت سر نگاه کنیم و معیار عمل خود را انتخابات مجلس یازدهم قرار ‌دهیم آنچه در اسفند 98 اتفاق افتاد بر ابهامی که گفته شد اضافه خواهد کرد،‌ زیرا هیچ‌تحول کلان خاصی از اسفند‌ماه تاکنون که حدود 4 ماه از رای‌گیری گذشته مشاهده نشده است. مردم با استقبال 60‌درصدی که داشتند شرایط را برای انتخابات بعدی پیچیده‌تر کردند، می‌توان گفت که در کلانشهر‌ها میزان مشارکت‌ مردم کمتر از 25‌درصد بود و به روشنی واضح است که با عدم حضور خود نشان دادند که با صندوق رای قهر کرده‌اند. علت این موضوع را می‌توان در این نکته پیدا کرد که مردم به این باور نسبی رسیده‌اند که با حضور در انتخابات و یا حاضر نشدن پای صندوق هیچ‌اتفاقی خاصی در روند فعلی زندگی و سیاست‌کلان خود نمی‌بینند و این در کنار دیگر عامل‌های موجود که در انتخابات مجلس یازدهم رخ داد دست در دست هم داده و مردم را برای حضور در صحنه دلسرد کرده‌ است.
شما علت عدم تمایل بخشی از مردم برای حضور در انتخابات را چه می‌دانید؟
علت این اتفاق و موضوع مهم‌تر این است که روند ثابت است و ما همچنان در ریل بازگشت قرار داریم و تغییر ایجاد نشده و متاسفانه وضعیت امید و اعتماد اجتماعی و وضعیت انگیزش‌های سیاسی اجتماعی در حال گسترش است. در حال حاضر بحث تحریم‌ها از یک طرف و از سوی دیگر شاهد سوء مدیریت در سطوح مختلف هستیم. از آن سو کسانی که راهی بهارستان شده‌اند با عملکرد خود نشان دادند که بحث آشتی ملی را در نظر و دستور کار خود ندارند. از آنها انتظار می‌رفت که به پشت سر خود نگاه کنند و در جهت برطرف کردن فاصله و شکاف ایجاد شده بین مردم و صندوق رای قدمی بردارند. با توجه به اینکه ساختار مجلس یکپارچه و از یک جناح شکل گرفته، انتظار می‌رفت زنگ خطر را می‌شنیدند و چون در مجلسی حاضر هستند که یکپارچه بوده و برای شنیده شدن صدای رقیب خود جایی ندارند و توجه به این موضوع که وضعیت اقتصادی سر و سامان نداشته و مردم هر روز از لحاظ اقتصادی و معیشتی در تنگنا قرار دارند باید رویکردها را به سمت و سویی بکشانند که این فضا شکسته شود.

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/157427/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

هندبال اصفهان با پیروزی به تعطیلات رفت

همه چیز درباره کشفیات مرموز باستان‌شناسی در اصفهان / از کشف یک کوره اعجاب‌انگیز تاریخی تا لوله‌های عظیم آب و فاضلاب 1000 ساله و یک سازه عجیب مسقف احتمالا متعلق به یهودیان (فیلم)

چاپ ایران چک 500 هزار تومانی تکذیب شد

اولویت کمیته امداد، توانمندسازی مددجویان در حوزه اشتغال و مسکن است

سیل در امارات، انجام پروازهای فرودگاه امام به دبی را متوقف کرد

سی‌ان‌ان مطرح کرد: بازدارندگی ربوده شده تل‌آویو

ایران از تمام ظرفیت موشکی خود در پاسخ به اسرائیل استفاده نکرد

دیدگاه دولت و مجلس سرمایه‌داری است؛ مشکلات کارفرما و نوسان قیمت دلار چه ربطی به کارگر دارد؟

طراحی جلویی شیائومی Civi 4 در کنسول گوگل پلی مشاهده شد

شکست برنامه‌های فرزندآوری

ادعای روزنامه شهرداری تهران: درآمد هر زباله‌گرد 50 میلیون تومان

دعوای درون جریانی و مجلس تندروها

چرا حقوق و مالیات‌ها متناسب نیست؟

ساخت کمپینگ گردشگری غارسهولان مهاباد

همدلی های دلنشین دکتر شکوری

زیبایی شناسی معشوق در شعر فارسی

وزیر ارتباطات: یک‌سوم کشور به زیرساخت‌های فیبرنوری مجهز شدند

ساخت تصویر متحرک 3 ثانیه‌ای در پیام‌رسان پیش‌فرض اندروید امکان‌پذیر می‌شود

انتقاد نظامیان اسرائیلی از ضعف ارتش برابر حملات حزب الله لبنان

انقلابیون انتقادی

موضع‌گیری دو پهلو

تاریخ سازی جعلی

شهدا بهترین الگو برای انسان در مسیر الله هستند

دیدار مشاور رئیس جمهور در امور روحانیت با خانواده شهدا در سمنان

آمادگی کامل جمعیت هلال‌احمر سراوان جهت امدادرسانی

پیروزی شیرین فراز بام خائیز دهدشت بر سپاهان نوین اصفهان

پیروزی نزدیک سپاهان و گل کاشتن فرازبام

زاینده‌رود اصفهان دوباره جاری شد

ادامه مسابقات بسکتبال لیگ دسته دو باشگاه‌های کشور در مهاباد

برگزاری رویداد فن‌آب برای صرفه‌جویی مصرف آب در صنایع نساجی

همایش استانی روز فیزیک در دانشگاه صنعتی اصفهان + فیلم

اولین کنگره پژوهش و فناوری در حوزه بهداشت و سلامت + فیلم

ورود سامانه بارشی به استان از فردا

اختصاص 350 میلیارد ریال اعتبار برای توسعه طرحهای آبیاری در شهرستان مهاباد

آیفون 16 پرو به پوشش ویژه لنز دوربین برای بهبود کیفیت تصویر مجهز خواهد شد

غربت مرتضی

دولت در وضع کنونی، منفعل بوده و کنترلی بر قیمت ارز ندارد/ نرخ دلار تا زمان برگزاری انتخابات آمریکا ظرفیت افزایش تا 100 هزارتومان را دارد

افزایش ناگهانی مالیات صدای این گروه را درآورد

پیکان سبزوار برابر پرواز هوانیروز اصفهان پیروز شد

ساخت کمپینگ گردشگری غار سهولان مهاباد

گرامیداشت یاد و خاطره سردار سرلشکر حجازی در مهاباد

برد شیرین فراز بام خائیز دهدشت بر سپاهان نوین اصفهان

تاریخ رونمایی گوشی پرچمدار 2024 سونی لو رفت

اعتماد: طعم قدرت‌نمایی ایران را با رویارویی در برابر زنان تلخ نکنیم

زمان حراج بعدی شمش طلا مشخص شد

رفع 48نقطه حادثه‌خیز شناسنامه‌دار از راه‌های استان

معدوم‌سازی 2 تن مواد غذایی فاسد در اردستان

لزوم استفاده از ظرفیت مشاغل خانگی برای توانمندسازی محلات شهر اصفهان

توانمندسازی محلات شهر صرفا ایجاد اشتغال نیست

ارتقای برنامه سازی و تقویت نگرش حرفه‌ای در شبکه استانی