پیام سپاهان

آخرين مطالب

اکثر باگ‌های امنیتی کروم با قابلیت‌های ایمنی حافظه مرتبط هستند علمی

  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - زومیت / مهندسان و متخصصان امنیت کروم در اظهار نظری ادعا کردند که مشکلات ایمنی حافظه در کامپیوترهای شخصی، دلیل عمده‌ی باگ‌های امنیتی هستند.
مهندسان گوگل در هفته‌ی گذشته اظهارنظر قابل‌توجهی پیرامون باگ‌های امنیتی مطرح کردند. آن‌ها ادعا می‌کنند که 70 درصد از باگ‌های رخ داده در کدهای کروم، مرتبط با مدیریت حافظه و ایمنی کاربر هستند. نیمی از 70 درصد مذکور، مرتبط با آسیب‌پذیری‌هایی موسوم به use-after-free هستند. این مشکلات امنیتی، از مدیریت نادرست آدرس‌های حافظه (memory pointer) نشأت می‌گیرند و امکان نفوذ به ساختارهای داخلی کروم را برای مجرمان سایبری فراهم می‌کنند.
آمار جدید مهندسان کروم، پس از تحلیل 912 باگ امنیتی صورت گرفت که از سال 2015 در نسخه‌ی پایدار گوگل کروم کشف شده بود. این باگ‌ها، رتبه‌بندی ریسک «بالا» یا «بحرانی» داشتند. آمار جدیدی که توسط مهندسان کروم منتشر شد، با آمار مشابه چند وقت پیش مایکروسافت، هماهنگی دارد. مهندسان مایکروسافت در کنفرانس امنیتی فوریه‌ی 2019 اعلام کردند که در 12 سال گذشته، 70 درصد از به‌روزرسانی‌های امنیتی برای محصولات مایکروسافت، با هدف رفع آسیب‌پذیری‌های ایمنی حافظه منتشر شده است.
مشکل همیشگی مدیریت حافظه
هر دو غول دنیای فناوری، ظاهرا با مشکل مشابهی دست‌وپنجه نرم می‌کنند. کارشناسان امنیتی اعتقاد دارند دو زبان C و ++C که توسط این شرکت‌ها به‌صورت عمده استفاده می‌شوند، زبان‌های «ناامن» هستند. زبان‌های مذکور، عمر بالایی دارند و دهه‌ها پیش ساخته شدند. در دورانی که C و ++C توسعه می‌یافتند، نفوذهای امنیتی و حمله‌های سایبری، تهدید مرسومی نبودند و اولین توسعه‌دهنده‌های نرم‌افزار، نگاهی جدی به آن‌ها نداشتند.
به‌خاطر عدم توجه جدی به ساختارهای امنیتی زبان‌های C و ++C، این دو زبان کنترل کامل چگونگی مدیریت آدرس‌های حافظه را به برنامه‌نویس‌ها می‌دهند. درنتیجه زمانی‌که برنامه‌نویس درحال مدیریت اصول پایه‌ای حافظه بوده و دچار خطا شود، پیغام خطای جدی یا خاصی از سیستم دریافت نمی‌کند. همین خطاهای اولیه‌ی کدنویسی، منجر به آسیب‌پذیری‌های مدیریت حافظه می‌شوند که در اپلیکیشن‌های نهایی به چشم می‌خورند. از میان آسیب‌پذیری‌های حاصل نیز می‌توان به مواردی موسوم به use-after-free, buffer overflow, race conditions, double free, wild pointers و بسیاری موارد مشابه اشاره کرد.
استفاده از زبان‌های قدیمی و ناامن C و ++C به مشکل اصلی شرکت‌ها تبدیل شده است
آسیب‌پذیری‌های مدیریت حافظه که در بالا به آن‌ها اشاره کردیم، باگ‌هایی هستند که مجرمان سایبری بیش از همه برای سوءاستفاده و نفوذ به سیستم‌‌های قربانی، از آن‌ها بهره می‌برند. این باگ‌ها به مجرمان امکان می‌دهند تا کد را در حافظه‌ی دستگاه ذخیره کنند و درنهایت اپلیکیشن قربانی، آن‌ها را اجرا خواهد کرد (مرورگر، سرور، سیستم‌عامل و غیره). شرکت MITRE، سازمان مدیریت دیتابیس آسیب‌پذیری‌های امنیتی دولت ایالات متحده، در رتبه‌بندی که در ابتدای سال جاری منتشر کرد، فشار بیش از حد به بافر (buffer overflow) را خطرناک‌ترین آسیب‌پذیری امنیتی در سیستم‌‌ها نامید. دو آسیب‌پذیری دیگر مرتبط با مدیریت حافظه هم در میان 10 آسیب‌پذیری خطرناک قرار داشتند (out-of-bounds و use-after-free در رتبه‌های پنجم و هفتم بودند).
با توسعه‌ و پیشرفت مهندسی نر‌م‌افزار در سال‌های اخیر، توسعه‌دهنده‌ها توانایی برطرف کردن اکثر آسیب‌پذیری‌های امنیتی و اضافه کردن حفاظ‌های امنیتی مناسب را آموخته‌اند. البته آن‌ها هنوز در مدیریت حافظه با چالش روبه‌رو هستند و حفره‌های امنیتی از آن سمت، هنوز خطرآفرین محسوب می‌شوند.
گوگل به‌دنبال حل باگ‌های حافظه در کروم
گوگل می‌گوید از مارس 2019، 125 مورد از 130 آسیب‌پذیری امنیتی کروم با رتبه‌بندی شدت «بحرانی»، مرتبط با اشکال در مدیریت حافظه بوده‌اند. این آمار نشان می‌دهد که باوجود پیشرفت در مدیریت دیگر انواع آسیب‌پذیری، مهندسان هنوز در پیدا کردن راهی برای مدیریت بهینه‌ی حافظه، با چالش روبه‌رو هستند. درنهایت مشکل مدیریت باگ‌های مرتبط با حافظه به‌حدی در گوگل بزرگ شده است که مهندسان کروم اکنون باید از رویکردی به‌نام «قانون دو (The Rule of 2)» پیروی کنند. طبق قانون مذکور، هرگاه مهندسان قابلیت جدیدی برای کروم توسعه می‌دهند، کد آن‌ها نباید بیش از دو شرط زیر را زیر پا بگذارد:
کد جدید،‌ ورودی‌های غیر قابل اعتماد را دریافت می‌کند
کد جدید بدون سندباکس اجرا می‌شود
کد جدید در یک زبان برنامه‌نویسی ناامن نوشته شده است (C یا ++C)
شرکت‌های نرم‌افزاری قبلا تلاش‌های زیادی انجام داده‌اند تا مشکل مدیریت حافظه را در C و ++C برطرف کنند. موزیلا از شرکت‌های پیش‌گام بود که این فعالیت‌ها را با پشتیبانی، تبلیغ و پیاده‌سازی گسترده‌ی زبان برنامه‌نویسی Rust انجام داد. امروزه زبان Rust یکی از امن‌ترین زبان‌های برنامه‌نویسی محسوب می‌شود و به‌خاطر تلاش‌های بی‌شمار ابتدایی موزیلا، جایگزینی عالی برای زبان‌های C و ++C است. البته موزیلا تنها شرکتی نبود که مجبور به مدیریت و حل چالش‌های C و ++C شد.
مایکروسافت از شرکت‌های دیگری است که به‌صورت جدی به‌دنبال جایگزینی برای C و ++C می‌گردد. آن‌ها از پروژه‌ی ابتدایی Checked C به‌صورت جدی در این مسیر حرکت کردند و امروز هم درحال بررسی امکان استفاده از Rust هستند. به‌علاوه، ردموندی‌ها تلاش می‌کنند تا نسخه‌ی اختصاصی خود از زبان امن Rust را توسعه دهند که احتمالا به‌صورت بخشی داخلی در پروژه‌ی محرمانه‌ی Project Verona اجرا خواهد شد.
مایکروسافت در کنفرانس مجازی بیلد در هفته‌ی گذشته، از موفقیت تلاش‌های ابتدایی برای جایگزین کردن زبان‌های C و ++C صحبت کرد. آن‌ها همچنین اعلام کردند که با جدیت، وظیفه‌ی خود مبنی بر استفاده از یک زبان برنامه‌نویسی امن را پیگیری می‌کنند. گوگل نیز در هفته‌ی گذشته از برنامه‌های مشابهی خبر داد. اهالی مانتین ویو اعلام کردند که به‌دنبال برنامه‌هایی جدی برای حل مشکلات امنیتی حافظه در کروم هستند. به‌هرحال مرورگر آن‌ها امروز با دراختیار داشتن بیش از 70 درصد از سهم بازار، محبوب‌ترین مرورگر است و باید هرچه بیشتر روی امنیت آن سرمایه‌گذاری شود.
مهندسان گوگل همیشه از پشتیبان‌های جدی سیستم سندباکس در توسعه‌ی کروم بودند. آن‌ها ده‌ها فرایند را در سندباکس خود حفظ می‌کردد و اخیرا ساختاری به‌نام Site Isolation هم توسعه داده‌اند. این قابلیت، منابع هر وب‌سایت را در سندباکس اختصاصی فرایندها در همان وب‌سایت، نگه‌داری می‌کند. امروز مهندسان گوگل می‌گویند که به حداکثر قابلیت استفاده از سندباکس رسیده‌اند. درواقع اگر بیش از این از قابلیت سندباکس استفاده شود، بهره‌وری و سرعت استفاده از کروم، آسیب می‌بیند. درنتیجه آن‌ها باید به‌دنبال راهکارهای جایگزین باشند.
گوگل می‌گوید برای ارائه‌ی راهکار جایگزین به‌جای سیستم سندباکس، به‌دنبال توسعه‌ی کتابخانه‌های اختصاصی ++C برای کدهای کروم است. کتابخانه‌هایی که در مقابل باگ‌های مرتبط با حافظه، امن‌تر هستند. آن‌ها همچنین پروژه‌ای به‌نام MiraclePtr را نیز در دست بررسی دارند که به‌طور خلاصه برای مدیریت بهتر باگ‌های use-after-free توسعه یافت. گوگل در پایان نیز اعلام کرد که به‌دنبال زبان‌های برنامه‌نویسی امن‌تر برای جایگزینی نمونه‌های موجود هم می‌رود. از نامزدهای احتمالی آن‌ها می‌توان به Rust, Swift, JavaScript, Kotlin و Java اشاره کرد.

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/143835/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اقامه نماز جمعه در مصلای امام خمینی شهر ایلام

استقبال پرشور یزدی‌ها از آیین احیای سنت گلاب‌گیری باغ جهانی دولت‌آباد

7 اردیبهشت به نام روز جهانی گز اصفهان ثبت شد

اصفهان موفق‌ترین استان در اجرای مأموریت ساماندهی اتباع خارجی است

شاعرانه/ چیزی کم از بهشت ندارد هوای تو

جدال اپل و اسپاتیفای بر سر قوانین اپ استور همچنان ادامه دارد

کوالکام از تراشه اسنپدراگون X پلاس رونمایی کرد؛ سلاح اقتصادی ویندوزی‌ها برای نبرد با مک‌بوک‌ها

آمریکا برای اولین‌بار خلبان هوش مصنوعی را در یک آزمایش هوایی در مقابل انسان قرار داد

ائتلاف غرب علیه نفت روسی

دیگر خط لوله صلح بی‌معناست

بودجه شفاف و مجلس رأس امور

خطر از بین رفتن بینایی یک بازداشتی

قرارداد کار کارگران یک ماهه شد!

عمارت انگورستان ملک

رئیسی: داعیه‌داران دانشجو دوستی در آمریکا دانشجویان را به خاطر دفاع از مظلوم به خاک و خون می‌کشند

اصفهان پرچم‌دار شهرسازی الکترونیک است

هشدار زرد هواشناسی مدیریت بحران اصفهان را به حال آماده باش درآورد

تأکید بر حفظ فرهنگ ایرانی اسلامی و ترویج  فرهنگ حجاب و عفاف در مهاباد

تاکید استاندار اصفهان بر هم‌افزایی مدیران‌ اجرایی

دلبر و یار من تویی رونق کار من تویی

داستانک/ سمعک با کارکرد متفاوت

اولین گوشی مون‌دراپ با 2 جک هدفون و نمایشگر اولد 120 هرتز رونمایی شد

گل‌درشت‌گویی ماورایی سریال ده‌نمکی

نمایندگانی که از رئیسی دعوت کردند باید در برابر ناکارآمدی دولتش پاسخگو باشند

جبهه پایداری معامله‌گر است

اسراییل‌ ضربه راهبردی خورده است

دردسر تیک‌تاک

7 اردیبهشت‌ به نام روز جهانی گز اصفهان ثبت شد

7 اردیبهشت‌ به نام گز اصفهان شیرین و جهانی شد

کاهش آسیب های اجتماعی با حضور در یادواره شهدا

با توجه به مسائل متعدد در شهرستان اصفهان بازدیدهای مختلفی برنامه‌ریزی شده است

انهدام باند 3 نفره سارقان با اعتراف به 19 فقره سرقت

شهر هوشمند را تبدیل به تجربه عملیاتی کردیم

لزوم پیوست رسانه‌ای پروژه‌ها در شهر/ محتوای رسانه‌ها باید مورد سنجش قرار گیرد

گندم‌کاران مبارزه با آفت سن گندم را انجام دهند

راه اندازی سومین مرکز تخصصی نماز کشور در استان؛بزودی

ثبت 15 دستاورد هوشمندسازی در سازمان آتش‌نشانی اصفهان

احیای گلابگیری باغ دولت‌آباد یزد برای تأمین گلاب حرم رضوی

ورزنه شهر فرشتگان چادر سفید ایران

آماده باش دستگاههای امدادی و خدمات رسان در مناطق جنوب و شرق استان

تجهیز نگهبانان دامداری‌ها به وسایل ارتباطی

افتتاح دوره های شرح و تفسیر نهج البلاغه در شهر دولت آباد

صعود تیم مهاباد به دور دوم مسابقات بسکتبال لیگ دسته دو کشور

نشستی دربارۀ ابن‌سینا و مکتب فلسفی اصفهان

نظام آموزشی اردستان، معاونت آموزشی و پرورشی ندارد

چرا اردستان معاونت آموزشی و پرورشی ندارد؟

پیش‌بینی بارش‌های رگباری و تندباد برای 11 شهرستان اصفهان تا آخر شب

برای خریدن کتاب هایی درباره اهل بیت(ع) به چه چیزهایی باید توجه شود؟

«صفحه اول اینترنت» برای تمرکز بیشتر بر دیدگاه‌ها، آپدیت شد

گزارش درآمد سه ماهه متا اعلام شد؛ سقوط 16 درصدی سهام غول فناوری