پایگاه خبری تحلیلی پیام سپاهان

آخرين مطالب

یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی:

میزان افلاتوکسین شیر در ایران رو به کاهش است علمي

میزان افلاتوکسین شیر در ایران رو به کاهش است
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - ایسنا/اصفهان یک متخصص تعذیه و رژیم درمانی ادعای مطرح شده در خصوص وجود سم افلاتوکسین در شیر مصرفی صنعت لبنیات کشور را هیاهو دانست و آن را عامل ایجاد استرس و تشویش اذهان عمومی عنوان کرد.

رضا غیاثوند در گفت‌وگو با ایسنا با تاکید بر اینکه با این هیاهوی ایجاد شده در جامعه موافق نیستم، اظهار کرد: این اتفاق تنها استرس را در جامعه زیاد می کند و به هیچ وجه صحت ندارد.
وی افزود: در وهله اول باید بدانیم که تمام شیرهای موجود (شیرهای فله ای و سنتی و پاستوریزه) دارای افلاتوکسین هستند ، اینکه شیر افلاتوکسین دارد یا نه مهم نیست، بلکه میزان این سم نباید از حد استاندارد تجاوز کند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با تاکید بر اینکه منکر وجود این سم در شیر نیستم، تصریح کرد: میزان این ماده در حد استانداردهای آمریکا و ایران است.
غیاثوند ادامه داد: مقدار افلاتوکسین M1 در شیر طبق استاندارد داخلی کشور بین 50 الی 60 نانوگرم در هر لیتر است. زمانی که این حد مجاز را با استاندارد کدکس CODEX (کمیسیون بین‌الملل کدکس مواد غذایی) اروپا مقایسه کنیم، کمی بالاتر است. استاندارد اروپا کمی سختگیرانه تر است و میزان افلاتوکسین شیر کمتر از 50 نانوگرم در هر لیتر محاسبه می شود.
این متخصص تعذیه و رژیم درمانی افزود: زمانی که نمونه شیرهای ایران را با استاندارهای امریکا مقایسه کنیم، حتی یک نمونه شیر آلوده هم نداریم، زیرا به طور متوسط بر اساس استاندارهای ایران بین 100 نانوگرم در هر لیتر و در امریکا بین 500 نانوگرم در هر لیتر است.
غیاثوند روند وجود افلاتوکسین در شیرهای ایران را نسبت به سال های گذشته رو به کاهش اعلام کرد و گفت: بررسی 50 مطالعه در 10 سال گذشته در ایران نشان می دهد که میزان این سم در مجموع در نمونه شیرهای ایران رو به کاهش بوده است.
به گفته وی در نمونه هایی که از کارخانه های معتبر ایران گرفته می شود، کمتر از یک درصد آلودگی وجود دارد.
غیاثوند اضافه کرد: با توجه به اینکه مصرف شیر در ایران کمتر از اروپا است، حتی با وجود اینکه میزان افلاتوکسین در ایران کمی از استاندارد اروپا هم بیشتر است، خطر جدی سلامت مردم ایران را تهدید نمی کند.
جوشاندن زیاد شیر افلاتوکسین را از بین نمی‌برد
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در خصوص جایگزینی شیرهای فله ای به جای شیرهای پاستوریزه، خاطرنشان کرد: این ادعا که شیرهای سنتی سالم تر از شیرهای پاستوریزه هستند، ادعایی کذب است. زیرا با توجه به اینکه این نمونه شیر از یک گاوداری تهیه می شود و احتمال اینکه آن گاوداری میزان آلودگی بالاتری داشته باشد، وجود دارد، درنتیجه ریسک آلودگی در این شیرها بالاتر است.
وی با بیان اینکه تصور اینکه فکر کنیم با جوشاندن بیشتر شیرهای فله ای و سنتی می توان میزان این سم را از بین برد، کاملا اشتباه است، تصریح کرد: افلاتوکسین تحت تاثیر حرارت از بین نمی رود، همانطور که در نمونه های استریل نیز وجود دارد. جوشاندن بیش از حد شیر به مواد مغذی موجود در شیر از جمله ویتامین B2 یا ریبوفلاوین آسیب می زند.
انتهای پیام


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

خوابگاه‌های دانشگاه اصفهان ضدعفونی می‌شود

ویروس کرونا بعد از فصل سرما به شکل نادر وجود خواهد داشت

دانشگاه‌های اصفهان تا آخر هفته تعطیل شدند

ابتلا به کرونا در اصفهان گزارش نشده / بیمارستان‌ها مشکلی در تامین ماسک و ژل ضدعفونی ندارند

حضور 30 میلیون گیمر در ایران/ 85درصد بازار گیم کشور در دست تولیدکنندگان خارجی است

پنجمین کنفرانس بین‌المللی بازی‌های رایانه‌ای در اصفهان آغاز شد

توسعه همکاری‌های آموزشی، پژوهشی بین اوقاف و دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان

ارتباط پژوهشگران علوم انسانی و فنی در توسعه بازی‌های رایانه‌ای ضروری است

هنر کارآفرینی، ارتباط کارآفرینانه با بازار است

یادنامه‌ای برای «سروشیار»

کاهش مقاومت برشی خاک محصور نشده در پی باران اسیدی

تأثیر مصرف گوشت فرآوری شده، مرغ و ماهی بر بیماری‌های قلبی عروقی

برگزاری دوره‌های آموزشی زخم در جهاد دانشگاهی اصفهان

مریم میرزاخانی در بین 7 دانشمند زن تاثیرگذار

واکاوی چالش‌های پایان نامه نویسی

حذف انتگرال از کتاب‌های ریاضی، دغدغه معلمان مدارس ، دردسر استادان دانشگاه

توسعه فعالیت مسکونی با تأکید بر کاهش خطرپذیری بحران خشکسالی

ساخت دستگاه بازیافت شیرابه و پساب‌های خطرناک

پیام تسلیت معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی در پی درگذشت داریوش اسماعیلی

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی واحد اصفهان درگذشت

طراحی و ساخت سیستم نظارت و عیب یابی پالتکارهای خط پخت گندله صنایع فولادی

پیشنهاد جهرمی برای ساخت 20 ماهواره ظفر

طرح استفاده صنعتی از پساب و سکوهای بارگیری پالایشگاه اصفهان بهره‌برداری شد

دلایل سقوط «ظفر» از زبانِ جهرمی

تاثیر باران اسیدی بر رفتار مکانیکی خاک سیمانی

از بازسازی تشکیلات فناوری حمایت می‌کنیم

تبدیل دانشگاه به کارخانه نوآوری

لزوم استفاده بیشتر از بایوسنسورها در علوم مختلف

سرطان، دومین عامل مرگ و میر در جهان

من هستم و می‎خواهم

افتتاح بیستمین کنفرانس ملی مهندسی سطح

از هر 6 مرگ، یک مورد به علت سرطان است

سیگار شانس موفقیت درمان‌های ناباروری را کاهش می‌دهد

بخش‌های دانشجویی و آزاد در جشنواره ملی شیخ بهایی ادغام شد

شستن دست‌ها، مهمترین راه جلوگیری از انتقال ویروس‌های عفونی

تقویت پژوهشکده الهیات و خانواده در دستور کار پژوهشکده علوم

رونمایی از پژوهش‌های دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان

جانمایی حوض‌های چهارباغ  اصفهان، بر اساس باستان‌شناسی یا سلیقه شهرداری

بررسی محتوای کیفی بازنمایی اخبار جرائم در مطبوعات اصفهان

رویتاک، مکانی برای انتقال تجربه

چگونه از کروناویروس در امان بمانیم؟

برگزاری دومین نمایشگاه ملی توسعه کسب و کار فرهنگی در فضای مجازی

کاهش بستری بی‌دلیل در بیمارستان با ارائه خدمات درمانی در منزل

مرکز درمان و مراقبت در منزل جهاد دانشگاهی اصفهان افتتاح شد

کلنگ احداث بزرگترین مجتمع آموزشی شمال استان اصفهان به زمین زده شد

تغییر ساعت شروع کلاس‌های دانشگاه اصفهان

زنان 4 برابر مردان در معرض ابتلا به اختلالات عاطفی فصلی هستند

معمای کرونا

فرهنگ‌سازی و آموزش، شاه کلید حفاظت از منابع طبیعی در اصفهان

کاهش مصرف نمک مرگ و میرها را 65 درصدکاهش می دهد